Mamici de martie-aprilie 2005 (5)
Raspunsuri - Pagina 5
Mary-Jane spune:
Citeodata e mai liniste pe-aici. Noi n-am facut mare lucru azi. Sotul, baiatul si tatal meu (in vizita la noi pina pe 22 oct) au fost la fotbal, eu am stat acasa. Apoi ne-am dus la cumparaturi pt mincare si acum unul citeste, altul la TV iar Dominic vrea sa facem o casuta pisicii din doua cutii mari de carton pe care le-am adus de la supermarket. Asa ca ma duc sa-l supraveghez ca are nevoie de foarfeca mare pt carton.
Cristina
hiroral spune:
buna fetelor ce vroiam eu sa va intreb,poate o sa vi se para ciudat dar am o pofta asa de a bea putina bere de numai numai! nu am baut pana acuma dar il vad pe sot cum bea si
voi ce ma sfatuiti avand in vedere ca pe doctor nu l-am intrebat inca!va
pe toate
si pe
si va urez sanatate multa si sarcina usoara in continuare!
adrianafedorca spune:

ce mai faceti? liniste mare pe aici , toata lumea se odihneste in we, foarte bine asa si trebuie, eu si bebe suntem bine ,greturile au trecut dar nu de tot , iar pe 19 oct mergem la eco 3d abia astept....
am o intrebare voi ce vitamine luati ? materna sau prenatale? care sunt mai bune? 

ADy
Mary-Jane spune:
Hiroral, cred ca un paharel de bere din cind in cind nu face rau. Totul in moderatie.
Cristina
an-k spune:
aici am inteles ca din cand in cand chiar e recomandat un pahar de bere dar bruna
eu iau prenatal, asa mi-a prescris doctorul
anca
hiroral spune:
Multumesc frumos pt sftauri Mary jane si an-k am baut ieri asa o inghititura nu mai mult in timpul mesei si cand o sa merg la doctor am sa-l intreb sa va ce zice.
la toate si sanatate multa!!
sibip spune:
Buna, treceti-ma si pe mine la viitoare mamici de aprilie; cu aproximatie 27 aprilie, din cite am calculat.
Pt. ca in curind va trebui sa merg la eco 3d, va rog sa ma lamuriti intr-o privinta: am inteles ca masurarea pliului nucal are relevanta daca se face pina in 14 saptamini. asta inseamna de la um sau de gestatie?
multumesc - si bine v-am gasit
Ioana
Mary-Jane spune:
Felicitari, Ioana.
Saptaminile se numara de la UM, cu o sarcina la termen avind 40 saptamini (280 zile).
Ana71 spune:
Buna mamicilor,
Hiroral nu cred ca are cum sa dauneze un pahar de bere, mai ales ca ti-e pofta. Si eu am gustat putin, dar nu ma tenteaza deloc (cu toate ca in mod normal nu-mi displace berea). In schimb am baut must in nestire. O fi avand vreo contraindicatie?
Si eu iau tot Prenatale de la Yourlife (20 zile consecutiv si apoi 10 zile pauza).
Sibip, prima eco 3D, conform spuselor ginecologului meu, se face intre 11 saptamani (implinite) de la UM si 13 saptamani si 6 zile. Eu am facut-o la 11 saptamani si 4 zile si dr. Pop de la Diagnosis mi-a spus ca ar fi fost mai bine daca as fi facut-o peste vreo saptamana si cateva zile (pentru ca inca nu se formasera toate organele). Oricum mi-a zis ca e foarte relevanta si aceea care am facut-o eu, mai ales pentru masurarea pliului nucal. Urmatoarea eco, pentur trimestrul 2 (pe care am si facut-o de altfel) mi-a recomandat sa o fac intre 18-23 saptamani de la UM.
In rest, tot mi se mai intareste burta din cand in cand (dar nu ma doare). Voi aveti asa ceva?
Nu prea mai am cu ce sa ma imbrac si nu prea am chef sa merg prin magazine.
Aveti grija de voi!
Ana, 19 saptamani