Mamici de martie-aprilie 2005 (5)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danette spune:

quote:
Originally posted by adrianafedorca

buna,
ieri mi-a spus dr ca trebuie sa fac triplu test in saptamana 15 - 16 , si mi-a spus sa merg la giulesti la laborator, voi in ce saptamana ati facut si undeti facut acest test? si cat costa?
pupici

p.s. aveti idee cat de sigur este testul? eu am antecedente in familie ( sindromul down ) si imi e asa frica....

ADy

ADy, nu stiu cat costa triplu test in Bucuresti, dar pot sa-ti spun ca are o relevanta de doar 70%.
30 % raman nesigure...
Nu ti-a masurat pliul occipital (faldul nucal)??
Este o masuratoare echo care se face la ceafa bebelusului, daca depaseste anumite dimensiuni (mm) se pune problema de risc crescut si se trimite pt. triplu test.
Pana la urma amniocenteza ar fi mai sigura, dar riscul e mai mare.

Sper sa fie totul in regula, si sa fi-ti sanatosi!

Dana - sapt.33
DPN 27 Nov.

http://community.webshots.com/user/zonzo101

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

danette, la ultimul control ginecologic dr mi-a spus ca e totul normal, ca bebe e bine, si vad ca pe fisa in care imi scrie cand merg la ea scrie pliu nucal 2,2 mm 9 aveam 10 saptamani si 3 zile) , dar eu am antecedente in familie , bunica din partea mamei mele a avut un copil cu S. Down, si de aia sunt putin speriata, si as fi vrut sa stiu daca a facut cineva acest test si cat de sigur e, cat costa, daca e cazul o sa fac si amniocenteza, pt ca eu stiu ce inseamna sa ai un copil cu probleme si nu vreau asa ceva, dar nu cred ca o sa ajung la asa ceva, nici nu vreau sa ma gandesc la asa ceva, stiu ca totul va fi bine

p.s. fetele la voi cat masura pliul nucal?

pupici la burtici si multa sanatate

ADy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giliutza spune:

Ati inceput sa umblati prin magazine sa va cautati haine de gravidutza?
Eu am fost aseara si am vazut niste preturi de m-a apucat plansul! 1 pereche pantaloni-aproape 1 milion, costumas cu bluza si pantaloni-de la 1,5 milioane in sus, salopeta-1,2 milioane!!!!!
Sunt singura isterizata de preturile astea?Chiar trebuie sa ai o gramada de bani sa iti permiti sa fii mamica(incepand de la analize si terminand cu hainele).Ca sa nu mai vorbim de cheltuielile pe care o sa le facem cu copilul, iar daca mai ai acasa inca unul cel putin...cum o scoti la capat cu banii????
Mi se par imense preturile si hainele nu sunt foarte diferite de altele care se gasesc la aproape jumatate din pret!

Stiti niste magazine mai convenabile? Eu am fost in Titan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdaBB spune:

Giliutza, bine ca mi-ai spus ce preturi sunt in Titan (si eu stau prin zona). Eu mi-am luat o pereche de pantaloni din stofa mai grosuti, din Bucur Obor (de la tarabe) cu 270.000 lei; nu sunt de gravida, dar au elastic in parti si i-am luat mai mari (masura 50, iar eu purtam cam 40-42). As mai vrea sa ajung prin Europa-Niro, pt. ca am auzit ca sunt salopete de blugi cam la 300.000 lei (eu mai mi-am cumparat lucruri de acolo si cred ca merita, mai ales daca iei mai multe - in magazine, ex. Titan,le gasesti la pret dublu, aceleasi haine!!!!). Nu am o situatie precara, dar consider ca pentru cateva luni nu merita sa arunc cu banii pe haine, mai ales ca poate o sa trebuiaca sa-mi mai cumpar si dupa ce nasc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corrinutza spune:

Fetelor, as vrea sa stiu mai multe despre pliul nucal, cand se fac masuratori si de ce...etc.
Eu am facut primul eco la 7 sapt si totul era sa zicem..ok (BB se misca super mult, inimioara batea bine, atat ca am uter didelf-mai pe romaneshte am 2 utere dar am inteles ca nu e ceva grav..)
O sa merg la control cam pe 22 oct cand termin tratamentul cu Utrogestan..si as vrea sa stiu inainte ce ma asteapta la urmatorul control.cum BB are 10 sapt, la control va avea 12 sapt!

Giliutza, m-ai uimit cu pretzurile la haine!
Eu sunt din Pitesti si la noi o salopeta de gravidutza costa 750.000...am vazut chiar sapt trecuta.
Eu ma de3scurc inca asa cu hainele pe care le am dar am avut bafta ca am "mostenit" nu una, ci doua salopete de la o prietena!
I-am multzumit dar o mai fac si acum:Multzumesc Oana...sotul meu Larry a fost super incantat de cum imi sta cu ele!

Asa ca mai bine faci un drum la Pitesti si tot iesi mai ieftin..Te insotzesc daca vrei...
Va pupa si BB de 10 sapt!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mary-Jane spune:

ADy, la mine a masurat 1.8 mm la aproape 13+6 saptamini. Impreuna cu virsta (38 ani) mi-au calculat un risc de 1:500. Este mult mai mare decit cu bebelusii precedenti, cind pliul nucal a fost cam 1.2 mm si am avut risc calculat, tinind cont si de virsta (33 ani si 37 ani), de 1:3000, dar oricum este acceptabil.

Iti doresc numai bine.

Mary-Jane

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

buna fetelor, ce mai faceti? noi nu avem noutati. de vreo 2 nopti ma chinui tare cu somnul. ma trezesc pe la 3-4 si nu mai adorm 2-3 ore. cred ca ar trebui sa ma culc mai tirziu sau sa ma obosesc mai tare. nu stiu ce sa zic. plus ca intorsul de pe o parte pe alta ma termina. eu obisnuiam sa dorm pe burta si nu ma impac deloc cu dormitul pe o parte.

am inceput deja sa port haine de gravi, nu ma mai incap pijamalele, am o burta ca de 6 luni nu de 16 saptamini. am facut poze la burtica si cred ca le pun in album in weekend.

si acum o intrebare mai delicata: si-a cumparat cineva chiloti de gravi? eu am o pproblema majora. peste burta cei obisnuiti nu ma mai incap si sub burta nu ii pot purta din cauza cerclajului. mi-au pus firele mai sus pe col, sub vezica si orice presiune pe vezica ma deranjeaza. mi-as cumpara chiloti speciali de gravi dar nu stiu cum sint. oare acopera toata burta?

ADy, la mine la 12sapt si 5 zile, pliul nucal a masurat 1mm la baby A si 1,1mm la baby B. eu am 35 de ani impliniti, ma apropii de 36. riscul il calculeaza dupa ce vin rezultatele de la triplul test.

corrinutza, vezi ca a explicat cineva (coral daca nu ma insel) intr-un mesaj anterior ce e cu pliul nucal, cind si cum se masoara. daca nu gasesti poti da o cautare pe site. s-a discutat de multe ori in mai multe subiecte.

aveti grija de voi.
pupici,
Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

am uitat sa va spun eu am 28 de ani , din cate vad la mine e destul de mare pliul...2,2 mm mi se pare cam mare, o sa fac triplu test , mie dr mi-a spus ca trebuie facut in saptamana 15, eu maini fac 11 saptamani deci mai am de asteptat, voi cand l-ati facut in ce saptamana?

ADy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

ADy, conteaza si in ce sapt au masurat pliul nucal, nu numai virsta mamei. doctorul e cel mai in masura sa iti sugereze daca sa faci triplul test sau nu. incearca sa il faci pe doctor sa iti explice ce inseamna 2,2 mm la virsta sarcinii la care l-ai facut si la virsta ta.

daca miine faci 11 saptamini eu cred ca au facut masuratoarea prea devreme. eu stiu ca se face incepind cu 11 sapt 0 zile pina la 13 sapt 6 zile. (sapt calculate de la UM). suna-l tu frumos pe doctor si roaga-l sa te lamureasca.

mi-e ciuda ca doctorii astia ne lasa pe noi sa ne dam cu parerea in loc sa ne ajute sa luam decizii informate.

eu sper sa te panichezi degeaba. ai sa vezi ca bebe e bine.
Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geta_sava spune:

Neata fetele!Pupici la toate fetele noi venite sedere placuta aici pana la 40 de saptamani si dupa ne vedem la mamici.
Noi am fost ieri la eco dupa emotii, dar totul e ok cu bb e dezvoltat normal a zis dr ca am un omulet sanatos si asta m-a bucurat enorm Speram sa fie asa pana la 9 luni si in continuare. Dadea din picioruse si din manute zice tati ca eu nu l-am vazut :( Important e ca e sanatos si dezvoltat normal asta ma face sa uit de toate greturile si varsaturile indurate....
Va pupici pe toate si bb-i sanatosi!

Mergi la inceput