Mamici de martie-aprilie 2005 (5)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NIKA spune:

Buna - dutzelor , sunt si eu mai noua pe aici....am aproape 15 saptamani si DPN 25-30 martie... Am fost saptamana trecut la ecografie (3D) si probabil ca o sa am o fetitza...e sanatoasa si se misca intr-una, inca nu am simtit-o dar sper sa se intample cat de curand...sarcini usoare fetelor si bebelusi sanatosi....pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Buna Nika si bine ati venit , sarcina usoara si o fetita sanatoasa.

There is a difference between knowing the path and walking the path.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hiroral spune:

la burtici si multumesc frumos pt primirea calduroasa si sfaturile primite in legatura cu crampele.Vreau sa va zic ca azi imi simt burta ca un balon urias gata sa explodeze si nu e din cauzaca tocmai astazi am iesit..o fi din cauza gazelor ori ca nu am folosit pana acuma creme antivergeturi am considerat ca nu sunt necesare deocamdata dar vad ca nu e asa.Voi de la cate saptamani ati inceput sa folositi cremeleSanatate multa la toate si !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaanast spune:

Draga Hiroral eu am inceput sa folosesc crema antivergeturi de acum 2 saptamani cand am inceput sa observ ceva ciudat pe sani. Am luat una de la Chicco pe care am dat 580.000 lei. Are un miros placut si parca vad si ceva rezultate. Inca nu am inceput sa-mi dau pe burta. Multa lume imi spune ca am o burtica, cam mare pentru 16 saptamani, nici nu stiu ce sa zic. Astazi ma duc la doctor sa vedem cand o sa-mi recomande sa fac ecografia morfologica, pentru ca sunt tare curioasa sa vad ce va fi bebeul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mary-Jane spune:

Buna fetelor. N-am mai scris de mult pt ca am avut probleme cu calculatorul cind am fost in concediu, mult de lucru la serviciu iar de acasa altfel nu prea am timp.

Azi am 17 saptamini implinite, deci o incep pe-a 18-a. Inca nu stim daca e fetita sau baiat, voi afla poate pe 9 noiembrie, la urmatorul eco. Analizele de singe sint bune, inclusiv toxoplasma de care eram ingrijorata pt ca din martie avem o pisica si imi mai vine si mie rindul sa-i schimb mincarea. Din fericire a invatat sa-si faca treburile pe-afara dar se linge in fund, baietelul meu de aproape 5 ani o pupa, apoi eu il pup pe el. (Sper ca n-am dat TMI - too much information!). Noaptea ii fac pisicii vint de la mine din pat, ii place sa doarma pe perna mea.

Am fost in vacanta in Portugalia o saptamina, acum inapoi la lucru pina pe 23 octombrie cind e vacanta de toamna de o saptamina si-mi voi lua si eu liber. Tatal meu e in vizita pe la noi si ma ajuta f mult cu ale casei, incarca/descarca masina de spalat/uscat, duce gunoiul, il imbraca pe Dominic dimineata s.a.m.d. De fapt acum ce-si da si el seama cum e sa cresti un copil, noi cind eram mici el era cam tot timpul plecat cu serviciul!

Va pup si sper sa reusesc sa ma pun din nou la zi cu vechile si noile nume de aici. Va doresc la toate numai bine si sarcina usoara. Iar chiar daca nu este, nu uitati ca mai important decit toate e sa fie copilul sanatos la sfirsit, restul nu conteaza.

Cu drag,

Mary-Jane
(sau o alta Cristina, dar sintem asa de multe...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smmiha spune:

Mary-Jane, bebelul tau a miscat?
Eu am 16 saptamani fara o zi si-l tot astept...si nimic.
Abia astept sa merg la eco 3d sa-l vad, dar mai am putin de asteptat.
Va pup si aveti grija de voi

Mihaela si bebe jucaus (DPN 25.03.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mary-Jane spune:

Mihaela, da, a miscat, dar nu il simt in fiecare zi. L-am simtit foarte devreme, ca o fluturare, o data pe la 12 saptamini, apoi o data la 14 saptamini, apoi o data la 16 saptamini. Ieri am fost sa-mi iau analizele de singe si m-a verificat moasa (asa-i zice in romaneste la "midwife", da?) cu un sonic aid si totul era bine, desi n-am simtit nimic. Nu stiu de ce, poate ca de data asta sint ceva mai grasa si nu simt sau am uterul mai destins si are bebelusul mai mult spatiu de joaca. Sau poate tin minte miscarile din ultima parte a sarcinii cind erau frecvente si puternice si am uitat cit de rare si slabe sint la inceput. Am un stetoscop pe-acasa si poate il voi folosi pentru asa ceva. Stiu ca unele femei inchiriaza sau cumpara un doppler pentru perioada asta dar stiu si ca daca nu auzi imediat intri complet in panica.

Mary-Jane

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

noi ne simtim bine, si suntem fericiti ca ieri si azi tensiunea a fost constanta, cam micuta ea dar... 11 cu 5 ieri si azi 11 cu 6
in alta ordine de idei vineri mergem la control la ginecolog si-l mai vedem pe bb care e f activ misca:), nu il simt tare ci f incet ca nu are el forta dar f des eu am senzatia de "broaste in burta" dar in burta nu in stomac:) asa parca inoata cineva acolo, (la prima eco bb a fost punctat cu xx la miscare)-ce mandra sunt ca am bb vioi:), dar mama rade si spune ca vioi va fi si dupa nastere in special noaptea, apoi si mie mi-se spune ca am burta cam mare pentru 16 saptamani, deja mi-am luat pantaloni si lenjerie (chiloti si maieuri) de gravida pe care le port cu mare mandrie, nici tocuri nu mai port iar despre dormitul meu preferat pe burta nici nu mai poate fii vorba, zice al meu sot"burtica ta da semne ca va fii uriasa"
va pup dulce dulce pe toate si bun venin noilor mamici

anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smmiha spune:

Anca, ma bucur ca acum totul e ok.
Mary-Jane, la mine e prima sarcina si acum cand va aud pe voi, ma gandesc ca poate l-am simtit si eu pe , dar nu mi-am dat seama. E posibil sa confund acea miscare cu altceva?
Eu am burta mica, parca saptamana asta a inceput putin sa creasca, dar nu stiu daca pt necunoscuti par insarcinata, eu sunt si foarte slaba, am doar 44 de kg.
Dar ar trebui sa incep sa-mi cumpar niste hainute, ca pantalonii si fustele vechi nu ma mai cuprind in talie.
Tocuri nu mai port nici eu, desi inainte numai pe tocuri mergeam, dar ma obosesc ingrozitor acum.
Va pup si sa aveti o zi frumoasa!

Mihaela si bebe jucaus (DPN 25.03.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erix spune:

Salut, ce mai faceti? Noi am lipsit o buna perioada de timp, am fost si prin spital...Bebele asta al meu nu vrea sa urce cumincior in burtica, sta tare jos si din cauza asta eu trebuie sa stau numai in pat.
Facem tratament de mentinere, luam vitamine si ne plictisim ingrozitor acasa ca nu avem voie sa facem nimic. Tati e plecat mai tot timpul si noi murim de plictiseala.
Ca sa nu va spun ca m-am apucat de schimbat mobilele, nimic din casa nu-mi mai place cum arata, il innebunesc pe sotul meu. Ma consolez cu ideea ca treburile astea cu varuitul si cu mutatul mobilelor e tipic gravidutelor. Majoritatea se apuca de schimbari radicale prin casa in perioada asta.
Sunt un pic ingrijorata ca am aproape 18 sapt si inca nu l-am simtit pe micut. Se intareste burta din cand in cand, dar nu am simtit nici o adiere de fluturas in burtica.
De acum speram sa scriem mai des, ca stam toata ziua acasa si avem timp.
Va pup pe toate si pe bebei!

Mergi la inceput