Mamici de sept-oct 2004 (35)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

FELICITARI RALUCULE! si sa ai un baietel mare si frumos si sanatos,si sa va bucure toata viata!!....ai vazut ca a trecut,fericit-o ai scapat!....pupici multi de la mine si pt tine si pt TRISTAN,care e un scump si un grasut!
Asteptam povesti si impresii!
DANYCE,hai ca mai ai un pic si tu...si pe mine ma i-a cu nervi ca nu stiu cand se va intampla,ca bebele meu e tare linistit,adica se misca in voia lui in burtica,si cateodata,dar tare rar,cate o contractie...in rest tot cu dopul,cate un pic un pic....uffffff,grea e asteptarea asta,mai bine ca fetele pe care le-a luat pe nepregatite si gata au terminat repede....dar asta e,suntem rabdatoare,poate azi,poate maine

Pupici la toata lumea!

Mirela si bebele,38 sapt.

http://community.webshots.com/user/crismir100
DPN 27 oct.-baietel-Robert Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Ralucule, felicitari pentru Tristan. Sa va traiasca!!!!

Fetele, ce mai stiti de Mel? A nascut si nu am citit eu? Sunt cumva cu capul in nori? Eu ma duc maine la doctor, ultimul consult inaite de 15 oct. cand sunt programata sa nasc. Numai bine la burtici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Neata fetelor!

Mada, ai grija de ea! A mea nu a avut astfel de problee, dar sper sa-i treaca si bebelinei tale in curand cand mai creste si ea si realizeaza care e faza cu saliva. Mada, dar bebelina se ineaca chiar daca o culci pe o parte dupa ce a papat? A mea tot surplusul ii curge din gurita daca o culc pe o parte.

Danyce, lasa ca mai e putin si vine bebe si la tine. Sa vezi ca pe urma o sa ai momente in care o sa zici "ce bine era cu bebe in burtica"!

De Mel_g nu mai stim nimic. Mai mult ca sigur ca a nascut si nu a reusit sa mai intre pe net.

Fetelor maine ma duc sa-mi fac molifta. Habar n-am ce trebuie sa fac.
Nu stiu daca v-am spus dar pe 23 oct avem botezul bebelinei. Stiti cumva daca trebuie sa le luam nasilor un cadou si cine cumpara cruciulitele de pus in piept?

Va pup

Mihaela si papusica mica Alexia Maria
http://community.webshots.com/user/roandre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulyp spune:

Buna la burtici, mamici si bebici.
Am mai intrat alaltaieri si am scris ditamai epistola pt. ca apoi sa constat ca nu eram logata si uite asa am scris degeaba.

Pt. inceput felicitari tuturor proaspetelor mamici, refacere rapida si bebei mancaciosi si necolicosi.
Burticilor in asteptare le doresc sa aiba parte de o nastere usoara ca a mea dar de o recuperare mai rapida.

Incep cu bebelina: O cheama Nicoleta si s-a nascut pe 29.09 la 14.55 cu o greutate de 3400g si lungimea de 51cm. Roandre te rugam frumos sa ne completezi si pe noi pe listuta
Nasterea mea a fost foarte rapida pt. ca am luat prin surprindere pe toate lumea.
Cum va scrisesem pe 29 mi s-a rupt apa pe la 10.05. La spital am ajuns pe la 13 pt. ca am stat sa-mi astept sotul sa vina de la munca pt. a ma toaleta la pasarel. Dureri fetelor sa stiti ca nu erau exagerate, erau contractiile cu care eram obisnuita in ultima sapt., parca un pic mai intense.
Cand am ajuns la urgenta aveam dilatatia 4-5 si toata lumea se mira cum de nu ma stramb si glumesc continuu. Am fost trimisa sus la sala de nasteri dupa ce in prealabil asist. de la salvare, o colega extraordinara, s-a interesat ce moase bune sunt de serviciu in ziua aia si am fost recomandata uneia dar cred ca am nascut cu cealalta, ideea e ca pe ambele moase le chema Aurelia. Cand am ajuns sus cam dupa vreo 15 minute sau mai mult am fost controlata de o moasa si mi s-a spus ca in 2 ore o sa nasc. LA putin timp a venit cealata moasa si mi-a pus perfuzia cu glucoza moment in care am inceput si eu sa simt durerile mai tare, dar strangeam din dinti, pareau suportabile. A venit apoi si mi-a bagat direct pe cateter oxitonul apoi mi-a facut in picior un mialgin dupa care am ametit de ziceai ca eram beata crita, tot salonul se invartea cu mine iar ceasul de deasupra patului meu abia il mai observam. Am incercat sa monitorizez contractiile si cred ca erau cam la un minut sau poate mai putin.
A venit apoi moasa si l-a monitorizat pe bebe si era totul ok. Contractiile care au inceput odata cu perfuzia erau din ce in ce mai tari si aveam senzatia ca fac pe mine motiv pt. care am cerut plosca si am stat cu ea incercand sa fac pipi dar n-am reusit.
La mai bine de 30 minute de cand mi s-a pus perfuzia vine moasa sa-mi verifice colul si surpriza: bebe deja se angajase, daca nu ma controla atunci si mai intarzia vreo 5-10 minute cred ca nasteam singura pt. ca intr-adevar forta bebe iesirea de nu se putea iar eu ziceam ca e ceva normal, stateam cumintica, ma strambam la fiecare contractie si asteptam durerile alea mari de care am tot auzit. Aveam eu dureri dar parca nu erau asa mari cum imi fusesera descrise.
A venit repede infirmiera si m-a dus cu perfuzie cu tot in sala de nasteri unde din 2 contractii s-a nascut bebelina mult iubita care n-a plans din prima ci dupa ce a fost aspirata motiv pt. care a primit si nota 9. Despre cele 2 contractii din momentul expulziei pot sa zic ca au fost dureroase probabil pt. ca mi se spusese sa ma imping cat pot eu de tare si ma gandesc ca asta a amplificat durerea, ideea e ca a doua a fost mai nasoala mai ales ca simteam ca nu mai am aer, dar s-a terminat asa repede ca nici nu mi-o mai aduc aminte bine.
Apoi a urmat binecunscuta broderie a epiziotomiei care a durut putin si aia cu toata xilina facuta. Si pot sa zic ca a durut taietura aia dupa nastere de nici n-am putut dormi in prima noapte si mai doare putin si acum si inca nu s-a inchis bine. Se pare ca mi s-au scos atele prea devreme, la 4 zile in loc de 5 si mie mi se pare ca s-a deschis putin. Mi s-a spus sa nu mai stau in fund dar tare greu pot sa ma abtin.
Fetele care ati avut epiziotomie spuneti-mi si mie cum a evoluat la voi treaba? Vi s-a deschis taietura putin la capete ca mie mi-e frica sa nu fac vreo complicatie.
Acum despre bebe, e normal sa doarma putin si sa ceara titi des? Ideea este ca adoarme la san in 10-15 minute maxim si indiferent ce i-as face nu o mai pot trezi deloc. O pun in patut dupa care in 10 minute se trezeste si urla pur si simplu si sa o vedeti cum plange cu lacramute de ti se rupe sufletul. O iau o pun la san si povestea se repeta in 10 minute adoarme pt. ca apoi in alte 10 sa se trezeasca si sa planga. Am incercat sa fac proba suptului dar m-am lasat pagubasa.
Inca o intrebare si inchei ca prea m-am intins: trebuie sa ma mulg dupa supt pt. ca eu nu o fac pt. ca imi curg sanii inainte sa alaptez si nici nu prea imi reuseste mulsul, mai mult de 3-4 picaturi eu nu pot sa scot de la un san.
Astept sfaturi.
Si inca ceva,chiar trebuie sa-i dau ceai lu bebe? Nu de alta dar cum eu sunt aproape tot timpul singura uit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danina spune:

Ralucule dragalas tare flacaul tau sa fii fericita tu si bb.
Iulyp rapida nastere asa mai zic si eu esti o norocoasa pot spune sper ca noi cele care urmam sa avem si noi parte de o nastere usoara.
La 16:30 mergem la dr avem emotii suntem curiosi ce ne spune sper ca de bine ca sa pot pleca la drum nu de alta dar nu imi doresc sa nasc pe la Piatra Neamt. O sa revin cu noi vesti.

Danina si bebitza 37 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_oona spune:

Buna fetelor,in sfarsit din nou alaturi de voi, dupa atatea probleme cu PC-ul si cu curentul.

Vreau sa le felicit pe toate mamicile care au nascut,sa aveti parte de multa sanatate, de copii frumosi si mancaciosi.

Am citit si experientele voastre, sunt minunate si parca mi-au mai dat si mie curaj .Insanatosire grabnica mamicilor!!!
Apropo cum e fara burtic

Eu am fost luni la doctor si cica mi-a gresit DPN-ul ,trebuie sa nasc pe 15 oct nu pe 24 oct.Iar vestea proasta e ca , colul mi-e inca inchis iar fetita nu a coborat de loc in jos,adica in pelvis.In 14 oct ma duc la control,daca nu mi s-a deschis colul ,am cezariana pe 15 oct.Asta e........

va pup acum dulcic.

Elena & baby angel Manuela(DPN 15oct.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

Buna fetele!
Iulyp foarte frumoasa povestea voastra! Sa-ti traisca sa fie sanataosa si mancacioasa!
Nu trebuie sa-i ceai obligatriu. Eu ii dau ceai cand mi se pare ca incep colicii, il incalzesc un pic si se pare ca ajuta. Dar nu bea in fiecare zi. In leg cu masa, fiecare bebe are ritmul lui de papa si de somn, probabil inca nu stie prea bine cum e traba cu suptul si cu somnul. Cred ca iti trebuie doar rabdare! Alt sfat nu vad ce ti-as putea da! Ca de lasat sa planga nu cred ca e cazul.

Miha ce sa-ti spun... Nu o culc decat pe o parte, ii curge surplusul de lapte in somn, mi-au spus sa-i pun picaturi inainte de fiecare masa cu ser fiziologic si sa o curat bine in nasuc si apoi dupa masa sa verific sa nu ramana lapte in gurita. Asa am facut si vad ca e bine azi.
Azi noapte a mancat din 2 in 2 ore de nu mai stiam de mine. Adica incepea masa la 1 terminam pe 1,30 cu ragait cu tot si la 3 iarasi a vrut titi si la 5 si 7, ma capiase. Acum vad ca a revenit la programul de 3 ore jumate, ultimele 2 mese.
Nici acum nu imi explic cum dintr-o data asa la 2 saptamani de la nastere nu mai poate sa coordoneze bine inghitutul cu respiratul, desi ti-am zis ca azi a fost totul bine.
Marturiile le cumpara nasii. De cadou pt nasi ce sa-ti spun doar la nunta se procedeaza asa, la botez nu. Decat daca tineti voi neaparat. Eu asa stiu.
Noi cred ca facem botezul de sarbatori. Intre Craciun si revelion, om vedea nu avem nimic stabilit. Nici nu stim daca il facem acasa sau la restaurant.
Voi il faceti la restaurant sau acasa?
De molifta nu stiu nimic, cum n-am stiut nici de treaba aia de la 8 zile
Pup bebeii si burticile

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora
http://community.webshots.com/user/madaspa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

Buna fetelor, Felicitari noilor mamici, Marlen, Lorena, Ralucule. Refacere usoara si bbei cuminti si mancaciosi.
Iulyp esti o norocoasa, ai scapat usor, bravo.
Va tin pumnii burticilor, sa nasteti usor.
Noi nu mai avem rabdare...deocamdata nici un semn, contractii neregulate si atat.

39 sapt.(papusica)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

AZi noapte ,08.10.2004,ora 00,25.s-a nascut Alesio Andrei,prin cezariana ,are 59 cm si 3900gr,este bine si suntem f fericiti.
pupici de la toti 3

http://photos.yahoo.com/pufymic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Bravo, Pufymic! Sa iti traiasca bebe Alesiosi sa se faca mare si sanatos si sa va bucure viata in fiecare clipa. Recuperare rapida, multa, multa fericire si sanatate iti mai doresc!Felicitari si lui Ovi, proaspatul tatic (care cred ca personal ne-a anuntat mai inainte)! Sa iti traiasca nevasta si flacaul si sa fiti cu totii fericiti pana la adanci batraneti!!!de la noi.
Domnisoara mea ma tine inca in suspans. Am inca contractii, am mai avut o tura de contractii mai dese azi-noapte, acum vad ca iar s-au rarit si mademoiselle e inca super activa in burtica.Nu mai stiu ce sa cred,dar m-am inarmat cu rabdare si astept. Bagajul de spital e deja in masina, asa ca doar ea trebuie sa se hotarasca si sa vina.
O zi buna tuturor si pupici multi si dulci de la noi. Sa ne tineti pumnii ca minunea sa se intample weekendul asta!

Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem

Mergi la inceput