Le faceti jucarii copiilor? Atelierul piticilor.
Raspunsuri - Pagina 6
ML spune:
Poti face masti simple (pe care sa lipesti paiete sau capsezi fulgi sau "mustati" in zona obrajilor), "portofele" mici simple pentru gat sau daca te pricepi putin la croitorie vestute sau palarii pentru ursuleti sau papusi. Mai aveti si alte idei?
alexxia spune:
Super subiect.
Fetelor mi-ati dat o idee excelenta cu casuta ( mai ales ca i-am cumparat fetitei o bucatarioara si tot timpul trebaluieste pe langa ea ), dar cum fetita mea rupe tot ce prinde, m-am gandit ca solutia este o casuta din lemn.
Asa ca luna viitoare ne apucam de treaba.
Pentru cine mai are copii distrugatori uite cateva modele de casute din lemn
http://shop.store.yahoo.com/netkidswear/licologcaplh.html
http://shop.store.yahoo.com/netkidswear/woodwicac.html
Alexxia
Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste
adita spune:
quote:
Originally posted by ML
Adita,
Pe mine ma intereseaza, daca nu ti-e greu sa scanezi.
Multumesc.
ML, imi cer scuze pt intarziere, am scanat schema si o poti gasi in albumul meu. sper sa nu fii dezamagita, ca nu-i cine stie ce, plus ca nu se vede grozav ca au cam sifonat-o copiii
ML spune:
Alexxia,
Tare frumoase sunt casutele. Mi-a placut mult prima si cea cu "acoperis" albastru. Va apucati voi sa o construiti? Bravo voua! E si pacat daca te pricepi si ai materiale sa nu faci asa ceva. Sa ne spui cum v-a iesit.
alexxia spune:
Azi am facut consiliu de familie si cu 2 voturi la 1 ( Ruty si tati contra mea ) s-a ales modelul http://shop.store.yahoo.com/netkidswear/plhibo.html
Cum tati e mesterul sef nu am comentat cu toate ca...
Cand e gata ( daca vom reusi ) face poze, punem pe net si apoi dam "indicatii pretioase" :)
Cu drag
Alexxia
ML spune:
Adita,
Multumesc de schema. Ce mutrite caraghioase! Par a fi destul de usor de facut, nu sunt sigura insa daca intre "fata" si "spate" exista o alta fasie de material care le prinde una de alta. Asa pare a fi pe schema. Imi poti spune?
adita spune:
nu mai exista alta bucata de material. doar fata si spatele, cusute bine intre ele. chiar ca nu sunt greu de facut
ML spune:
Multumesc frumos. Aveam impresia ca arata cam ca o punga daca ma intelegi. Le voi incerca ca sunt usoare si am si pasla.
ML spune:
Mobila si covoras pentru casuta de papusi
Scaunele:
- se pot folosi castane mari intregi sau dopuri de pluta taiate in jumatate in care se infig 4 ace cu gamalii colorate pentru picioare si doua pt. spatar (cu fir de lana, melana, etc. subtire formati de fapt spatarul, infasurand firul dupa cele 2 ace, fara a strange prea tare)
Dulapior cu sertare:
- lipiti intre ele cutii de chibrituri (6-8 cutii lipite 2 cate 2, si apoi unele peste altele), ca maner cate o margelusa sau un nasture pe fiecare (tot lipite) si in final acoperiti partile laterale, spatele, sus si jos cu hartie neimprimata sau banda adeziva lata
Masuta:
- lipiti un capac de plastic pe o papiota veche, mare sau pe un dop de pluta mai mare. Acoperiti capacul cu banda adeziva lata imprimata sau nu
Presuri:
- taiati o bucata de carton tare (de la o cutie de cereale de exemplu, de aproximativ 18/15 cm). Apoi, pe laturile scurte (cele de 15 cm) se fac taieturi de 1,25 cm
- indoiti cartonul in forma de arc si treceti un fir lung de sfoara subtire printre taieturile de sus si jos alternand (va rezulta un razboi de tesut f. simplu). Legati capetele sforii pe spatele cartonului.
- cu degetele "teseti" presul folosind resturi le melana sau ce aveti in casa (procedeul este similat cu cel din jocul "Sa tesem frumos" daca vi-l mai amintiti)
- taiati sfoara suport pentru tesut (pe spatele cartonului) si faceti noduri la cele 2 capete ale presului, formand astfel franjurii
alexxia spune:
Fetelor stie cineva ce potem folosi in loc de plastilina pentru modelat. Am vrea sa pastram "operele" dar plastilina se deformeaza prea usor, ne-ar trebui ceva cum e lutul dar sa nu trebuiasca "copt"
Alexxia