Le faceti jucarii copiilor? Atelierul piticilor.
Raspunsuri - Pagina 11
carola spune:
quote:
Originally posted by ML
Ce dragut Carola. Imi plac cele cu ardei iute! Cu ce fel de lipici le fixezi pe piele?
pai cred ca o sa le lipesc cu aracet.dc. nu,cu super glue. o sa vad atunci.
ML spune:
Ghirlande asemanatoare cu cele de pe site-ul mentionat de Mitub se pot face si cu manutele copiilor. Puneti manuta cu baza la marginea fasiei de hartie, trasati-o si indoiti hartia la varful degetului mijlociu. Cand decupati opriti-va acolo ca sa aveti legatura intre manute.
O alta idee... bradut facut din mainile membrilor familiei. Revin cu detalii daca imi va iesi.
Lorelai182003 spune:
De mult va citesc si tot de mult am vrut sa scriu. Uite ca mi-am luat inima in dinti si o fac azi.
Inca nu pot face ornamente cu baietelul meu pentru ca este inca micut(1 si 2 luni) dar in schimb mie imi place bricolajul si decoratiunile facute acasa la nebunie!
Nu prea am avut materiale necesare pentru a face decoratiuni dar sper sa fac rost de ele..
Dar ceva tot am facut. Acum 1 luna mama a cumparat niste material (exact ca cel de prosop) rosu ca sa-i faca puiului meu costum de Mos Craciun si pana la urma nu i-a placut si a luat altul. Asa ca eu l-am confiscat, l-am taiat si am facut prosoape de diferite dimensiuni. Am cumparat vopsea pentru textile(verde si argintiu), am facut niste matrite in word (Craciun fericit!, stelute, fulgi), am pictat pe prosoape, le-am uscat cu fierul(asa scrie pe prospect) si au iesit foarte frumoase(zic eu) Imi pare rau ca nu am poze dar am sa fac si o sa le pun sa vedeti si voi. Vopselele rezista la spalare(cand se usuca sunt cauciucate) pana la 40 de grade.
Qsar, am vazut figurinele facute de tine, sunt superbe! As dori sa stiu si eu (daca se poate, desigur) care este reteta pentru lut. Multumesc
ML spune:
Scuze, uite ca merge acum...
Azi am facut bradutul din maini si manute.
Ca material se foloseste hartie sau pasla verde, preferabil 2 nuante (eu nu am avut si iese bne si asa).
Bradut 3D din hartie:
Se traseaza mainile membrilor familiei, degetele sotului (bunicului) sa fie mai rasfirate iar ale copiilor mai putin.
Se decupeaza mainile sotului si se lipesc pe usa sau unde vreti cu o bucata de banda adeziva rasucita pusa pe spate. Degetele mari se orienteaza spre exterior iar restul degetelor in jos.
Se repeta cu mainile dvs. si ale copiilor (suprapuneti mainile dvs. peste cele ale sotului s.a.m.d.)
Aranjati-le in asa fel incat sa nu existe spatii libere in mijloc iar forma finala a bradului sa fie de trunghi. In varf puneti o stea din hartie galbena. Taiati din hartie maro trunchiul pe care il lipiti sub mainile de jos.
Luati un creion si rasuciti pe el (putin, in sus) fiecare deget/creanga. Copiii vor decora bradutul cu paiete, abtibilduri stralucitoare, etc.
Il puteti reutiliza la Craciunul urmator, inlocuind banda adeziva de pe spate. Se poate face la fel din pasla, eliminand etapa cu creionul (nu am incercat din pasla).
Tuturor Craciun fericit si un An Nou cu sanatate.
qsar spune:
quote:Ma bucur ca ti-au placut. Nici un secret! Eu am folosit lut de modelaj din comert, cu uscare la aer. Atentie! se lucreaza cu mainile putin umezite, iar bucata nefolosita trebuie tinuta in folie de aluminiu sa nu se intareasca la suprafata. Pe pachet scrie DAS (parca :)). Am cumparat din Carrefour (militari) de la raionul de papetarie (unse se gasesc cariocile si plastilina pentru copii) un pachet de 500g costa cam 60.000 de lei. Daca vedeti si-n alta parte, imi spuneti si mie, bine?
Originally posted by Lorelai182003
Qsar, am vazut figurinele facute de tine, sunt superbe! As dori sa stiu si eu (daca se poate, desigur) care este reteta pentru lut. Multumesc
Q
ML spune:
Abia am citit povestea frumoasa a lui Qsar cu Momo-lolo iar astazi dupa amiaza fetita mi-a remarcat umbra pe perete si ma intreba "Asta-i mami?". Mi-am amintit de umbrele de animale si, in lumina soarelui ne-am jucat... iepuras, pasare, aligator, lebada...
Daca va amuza vedeti aici cateva:
www.zephyrus.co.uk/games1.html
antoioana spune:
Buna fetelor si numai bucurii in noul an!
Vorbeam noi mai demult de o casuta din carton...Ei, ne-am luat toate materialele si uneltele necesare si-am purces la lucru: am taiat, am lipit, am pictat...totul in forfote de veselie. Va rugam sa va uitati in albumul nostru ca sa vedeti ce-a iesit. Ce credeti? A fost mushuroi la casutza noastra cand au venit alti pitici in vizita :) asa ca va recomand s-o faceti si voi. ;) Nu aveti bani sa cumparati o casuta? Sau poate ati cumparat si puiul vostru deja s-a plictisit de ea? Nu-i nimic. Le va placea sa iasa ceva din manutzele lor.:)
Si-acum capitolul plastilina. :) Unde nu m-apuc eu si fac acum 2 zile reteta data noua de Vektros... (multumim Vera, e foarte buna)...si mi-a iesit atat de multa ca avem de modelat vreo saptamana. :) Daca vreti, va trimitem si voua. :)Ioana a fost foarte incantata sa se murdareasca toata pe maini si culmea, mama nu i-a spus nimic. Asta din cauza ca deh, ce putea sa aiba putina faina, sare si amidon? :)
Va pupam pe toti, mamici si pitici.
anto
...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan...
ML spune:
Anto,
Sa-ti traiasca dragalasii si sa se bucure de casuta! Am vazut si "figurinele" si imi place mult cea cu omul de zapada (poate si pentru ca de 7 ani nu am mai vazut zapada...)