Bebelusi de Mai-Iunie 2004 (13)
Raspunsuri - Pagina 2
Nally spune:
Lili fulgii de porumb sunt pentru bebei! Pe cutie scrie de la 4 luni! Iar piersicuta e de la piata - am curatat-o si am dat-o prun storcatorul de fructe - a iesit ca un pireut! si le-am amestecat cu fulgii pregatiti cu apa nu cu lapte!
Meyyy vreau si io inghetata de care mananci tuuuu!!!
Am deschis acum ceva vreme un topic La bucatarie - Diversificare - retete pentru bebei (0-3ani) link: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31206 unde imi voi tine un fel de evidenta cu ce ii dau lui Sebi de papa pe etape. Putteti merge acolo sa scrieti si voi cum pregatiti ce dati la pui - pentru mamicile cu bebei de varsta alor nostrii - ca mie tare greu mi se pare chestia cu gateala la pui mic si tare mi-ar fi placut sa gasesc undeva explicat pe larg cum sa fac si ce sa fac!
Ioana nu mai zici nimk iubita???? Unde disparusi iara? O vorba doua si pe la noi!
Mona la o fetita cuminte cum e Lia!!! Mey eu cred ca toate mamele sunt bune foc .Ar face de toate pentru noi, asa cum noi am face orice pentru puii nostrii!!! Eu abia acum o inteleg pe mama de unde atata putere de munca si dragoste! Mey, uite la al meu, cat e ora de tarzie in noapte si cat de cheauna sunt de oboseala si somn cand il vad ca im itrage un zambet larg si se uita in ochii mei cu tzitzi in gura, tragand de zor, ma topesc toata si vreau ca momentul ala sa inghete - sa se opreasca si sa dureze o vesnicie! Asa o sa fim si noi cu ai nostrii cat vom trai!
Oanna mey da grasunel e puiul!!! lasa mey cand o incepe sa mearga sa vezzi ce da el jos!!! Si sa vezi atunci ce ai sa mai alergi cu mancarea dupa el! De altfel s-a nascut mai maricel vad io! Si a pus un pic mai mult pe luna decat al meu! Deci asa pun ei de regula! Zic si io nu dati !!!
Mada mai ai la muraturi? Ce mai pui la borcane???? Esti o harnicuta si jumate! Cu Uca cum te descurci mey??? Si muraturi si copil!!!!
Iuliana ce mai face Rares??? Nu mai pui pozulici din alea frumoase????
Tinavia sa-i fie de bine micii crestine!!!
Zaraza ce otet se pune la reteta de castraveti??? Ca mi s-a facut si vreau si io sa pun asa!!!
Laurina multumim pentru comlimente tuuuu!!! Asa e ca suntem frumosi foc !!! Da meyyy, e Inisa foarte curtata de pe acum de catre baietii de pe forum!!! Numai ca noi suntem in avantaj ca suntem mai aproape de ea!!!
Maria eu am pompa de san cu bibe de 125 ml cum e pe site-ul dat de Zaraza. Eu am vazut la Cora una la fel la 3.200.000 si parca - fff scumpa in comparatie cu pretul de pe site!!!!
Sandra sa il purtati sanatosi si la cat mai multe plimbari in el!!!
Laura distractie placuta la fest! Meyyy, si nu mai vorbi despre bunataturi ce sunt acolo, ca acu te pun sa-mi iei din fiecare si sa-mi trimiti si mie ca tare bine suna ce zici tu acolo!!!!
Noi ne pregatim acu de plimbare prin parc! Sper sa fie o zi mai buna decat celelalte ca asa mi-a urlat astea doua zile, ca tot zicea mami a mea ce cuminte e!!! Noroc ca o am pe verisoara mea acilea la mine in vizita si m-a mai ajuta si ea! Ne-a disperat pe amandoua!!!
Va pupicam dulce de tot!!!
Nally si Sebastian (14.04.2004)
Poze...Poze...Poze
www.desprecopii.com/albumphoto/folderview.asp?bid=9&folder=Alina%20Nitu" target="_blank">Poze mireasa
sandra20 spune:
Eryka cred ca-i dulce foc ayu cu piciorul in guritza,abia astept sa-l vad si eu pe geo facand asta..si MAMA?!! vreau si euuuuuuuuuu!!!
carutul l-am luat de la Toy`s`R`us ..o sa fac cateva pozici in el si o sa il vedeti si voi...
si la noi a plouat azi,si ploua si maine..of ce vreme naspa...
gabitza_ro spune:
neatza dragutzelor
e duminica dimi si baietii mei(tati si piti) dorm iar eu cu cafelutza langa mine pe forum.E mah fetelor am mai citit cum e cu eczema si se pare ca trebuie sa ne mai asteptam la asha ceva de acum incolo.Totodata sansele sa dezvolte alergii sunt foarte mari.Nu stiu ce sa mai zic, caci de cand s-a nascut pitic i-am tot spalat lucrurile separat cu detergent special fara parfum sau altceva si fara solutie de limpezit(care ramane in tzesatura si in viziunea mea inseamna chimicale care vin in contact cu corpul)si vad ca tot degeaba a afcut eczema.Acum i-a disparut de sub gat dar i-a aparut pe burtica, si acum apare acu dispare...Iar despre sapun, eu nu l-am spalat pe puiutz primele 2 luni decat cu apa, fara sapun sau sampon tocmai ca sa nu i se usuce pielea.Iar de ulei nici atat, caci aici nu se recomanda ungerea bebeilor cu ulei caci distruge grasimea naturala a pielii, adica pielea trebuia invatata sa secrete singura ''grasime'' intelegeti voi.
Ioanac, eu nu am avut decat sapt trecuta o infectie la ochi in schimb parul care imi cade la greu(am facut si eu ca Madutza-adica tuns scurt-dar tot degeaba, si in plus o stare mare de oboseala, cred ca ar trebui si eu sa iau ceva vitamine).Cat despre plimbatul in carutz, incearca si atarna-i ceva acolo(dar sigur are ceva in carutz).Eu mai nou m-am gandit sa ii decupez ceva desene colorate si sa sa le prind pe interiorul sufletului poate poate ii cad ochii pe ele si se indragosteshte de stat in carutz.
O Maria ce rau imi pare, ai grija de tine, ar fi pacat sa intrerupi alaptatul dar si sanatatea ta e importanta.
hai mah Iuliana deja si voi dintzishor..bravo, si zi a fost ceva special inainte de asta in afara de balosheala si ros de maini?
Madutzoooooooooo, gogoshari umplutzi cu varza...aoleu, ce bun...imi facushi pofta rau!
Paloma, vad ca si tu esti cu muraturile.Asha simt si eu ca a venit toamna cu vremea muraturilor, caci aici nici nu exista gogosari decat ardei capiati si grashi.Am vazut pozicile ai o fetitza scumpa rau, imi place in poza aceea''Baitza dupa mir''
Mah Oana, m-ai facut sa rad de ''gusha de senator''..si Dennis tot de senator o are.Cum relatam mai sus despre eczema, s-ar putea si Codrutz sa aiba similar, cine stie.Oricum trebuie sa fim super atente.
Maria deci si Dennis al meu are tedinte spre obezitate mahcaci el avea 8 kg la 3 luni?...hahaha, eu nu vad asha situatia, copii sunt mai plinuzti sau mai slabuzti....oricum bebeii nu mai pun pe ei acum cum au pus la inceput si in momentul cand vor merge in picioare vor slabi....cat despre cereale asha e ai dreptate ele nu trebuie administrate la copii mai plinuzti cel putin nu pana in 6 luni.
Hai va pup si o dumi placuta
Gabitza si baietzelul Dennis, data nashterii 9 iunie 2004
http://community.webshots.com/user/gabitza_ro
Lili_B spune:
LA MULTI ANI !!!!! Ayu, Chris, Raducu. Multa sanatate, sa cresteti mari, frumosi, destepti si cumintzi.
La Multi Ani, Cady!
Iuliana, si lui Raresel ii iese maselutza? Felicitari !!! Sa stii ca la multi bebelusi, inclusiv a mea, le place sa fie zgiltiiiti cu caruciorul. Si eu m-am stresat sa-i iau un carucior cu roti mari, sa nu o zgiltiie prea tare.
Madutza, Bianca nu mai plinge chiar asa la adormit, de fiecare data tot mai putin...de fapt nici nu e plins, se miriiie asa un pic, apoi mai tace si iar un pic si iar tace, pina adoarme...Oricum, vad ca m-am mai calit si eu si suport mult mai bine plinsul ei. Dar numai atunci prima data a plins asa rau de tot, cu suspine...
Mey, da' cum de se mai gasesc piersici in piata, ca io nu am mai auzit piersici toamna in Romania?
Uite, daca vreti sa o votati si pe Biancutza la baby contest, aici e http://www.babiesonline.com/babycontest/votepage.asp?page=64005
Mona, cu sigurantza Lia reactioneaza la nume. Noi am observat ca Bianca daca o strigi intoarce capul inca de pe la 3 luni. De fapt ai mei au observat si ne-au spus, dar nu i-am crezut, in carti zice ca pe la 6 luni doar se intimpla asta, dar am facut proba si daca strigam alt nume nici treaba nu avea, daca strigam Bianca se intorcea. Pupici la Lia scumpa si cumintica.
Paloma, Madutza si Eryka, mersi de lamuririle cu cerceii. O sa mergem zilele urmatoare sa ii punem. Mi-e asa de frica...bbbrrrrr...noroc ca si eu mi-am pus cercei cu pistol sau cum ii zice si imi aduc aminte ca nu m-a durut deloc (eram in facultate pe atunci, deci imi amintesc perfect). Ai vostri au plins cind le-ati pus?
Madutza, mamaaaa ce de muraturi...felicitari si sa-ti iasa toate bune. Mey, nu facem schimb, eu iti dau o cutie de inghetata, da-mi si mie un borcan de gogosari simpli ca pe aici de aia nu am gasit asa buni...poate ar trebui sa pun eu. E complicat?
Tina, felicitari pentru micutza crestina Avia.
Paloma, moatza ta e dulce foc. Mai, mai, si ce moatze i-a pus mami in par ! Sa va traiasca !!!
Sandra, foarte frumoase pozele de nunta.
Lauraa, ce de mai distractii pe la Germania, mey! Sa stii ca si aici la noi in oras este Oktober Fest, orasul fiind infiintat de germani s-a pastrat traditia. Sunt chiar si o gramada de cluburi germane, unul dintre ele se cheama, culmea, Transilvania !!!
Nally si Madutza, haideti mey incoace sa mincam niste inghetata impreuna !!! Voua v-as da sa incercati Maple & Walnut, e super buna si de aia nu gasiti altundeva, maple-ul fiind specific canadian (artar cum ii zicem noi). Din siropul asta de maple, care cica se stringe direct din tulpina pomilor, se fac o gramada de bunataturi, printre care si renumitele donuts-uri.
Fetele, a venit si pe la noi toamna, ieri a fost un frig si a plouat...azi vad ca e soare, dar nu stiu cit de cald o fi afara.
I-am luat si noi Biancai un port-bebe si am fost simbata la piata, asa de mult i-a placut. Se uita in toate partile si era numai un zimbet.
Va pupic si sa aveti o duminica placuta.
Lili si Bianca (10 Mai)http://community.webshots.com/user/biancutza_mamarutza
zaraza spune:
Servus!
am intrat scurt, am citit repede si raspund scurt ca tre` sa mancam acusha.
Nally la castravetzi se pune otet de 9 grade neaparat, preferabil din vin si nu chimic (din ce in ce mai greu de gasit, din pacate. Chiar si ala clasic cu strugurele pe eticheta mai nou e chimic )
Gabitza dupa cum spuneam si Sofia are eczema. Mi-a fost tare teama sa-i fac tratament, dar fiindca am o nepotzica (acum are 5 ani) care a avut am vorbit cu cumnata mea si mi-a spus ca e singura sansa sa ii fie bine pe termen lung. Cumnata mea traieste in Franta asa ca am aflat pareri de dermatologi si de aici si de acolo. Dupa baie trebuie un bebele cu o crema speciala fara parfum, coloranti etc etc si cele mai bune sunt ATODERM (laboratoarele BioDerma) si TRIXERA (de la Avene). Astea ca masura cosmetica, obligatoriu in fiecare zi pana la cel putin 3 ani, de cate ori e pielea rosie sau uscata si obligatoriu dupa baie chiar daca e pielea perfecta.
Eu i-am dat la 2 luni cu cortizon, asta e, cam 2 saptamani pana s-a remediat cat de cat ca era groaznic de rau, iar acuma ii dau cu ELIDEL (imunomodulator, producator Novartis)care tot asa nu are efecte adverse si se poate da a la long, dar doar cand este ceva mai rau. De cand ii dau asa (Atoderm zilnic + Elidel la nevoie) este impecabil. Intreaba si tu un pediatru sau un dermatolog si daca iti prescrie cortizon (parca asa ai scris la un moment dat) nu te teme si da-i ca doar asa se rezolva. Imi pare rau ca am scris aici ca poate nu intereseaza pe toata lumea, dar fetele ma iarta si data viitoare vorbim pe mail.
Lili iti zic si eu de cercei, i-am facut gauri la 6 saptamani si a plans cam 3 minute cu totul. Nu s-a inrosit, nu s-a infectat nu a avut nici o problema. Acuma este tot cu cerceii `impushcati` ca nu m-a invrednicit sa ii schimb. Curaj, e mai greu pentru tine decat pentru ea
Si sa mai zic si de pompa, sunt 2 pachete, cu biberon cum are si Nally si cu pungi. Eu mi-am luat cu pungi si un biberon separat. Daca trebuie sa congelez mulg in punga, daca ii las sa ii dea cineva peste zi mulg in biberon (si le sterilizez cu solutie de la Chicco).
Gata ca si-a pierdut rabdarea si face scandal.
Daca vorbesc prea mult mai dati-mi peste degete.
Pupici
Andreea si Sofiutza (19 iunie 2004)
danaA spune:
Wow ce de sarbatoriti.LA MULTI ANI!!! AYUMI, CRIS, RADUCU SI CADY!!!!
Sa cresteti mari si sanatosi!!
Nu stiu daca apuc sa raspund la toata lumea ca ati scris la greu de la ultima mea intrare pe aici.
Madutza, please pune-ne si pe noi pe lista--la $ luni--7 kg so 64 de cm. Multumim frumos!!!!
Maria, exact asa am patit si eu dupa prima sarcina. Si mi-au dat medicamente pe care nu le puteam lua daca alaptam. Si eu nu le-am luat si m-am spalat cu apa cu bicarbonat si mi-am, dat cu ceva crema, dar nu mai stiu cum se chema. Si mi-a trecut. Ai grija.
Eryka, Ayumi e o scumpa. Auzi sa zica ea mama. Bravooo!!
Lili, da intr-adevar am avut tripleti. E o intreaga poveste (fetele mai "vechi" o stiu). Pe scurt--la 18 saptamani de sarcina am mers la eco si s-a constatat ca sunt 3 , dar 2 nu mai traiesc de la 14 saptamani. Au urmat o groaza de stres, analize, teste, posibilitatea de a pierde sarcina, stres si iarasi stres. In final am nascut un copil sanatos si frumos.
Tre sa merg si la celalalt subiect sa mai citesc din urma.
Dana, mamica de 2 baieti--Andrei si Stefan(21 Mai)
danaA spune:
Madutza,. am vrut sa spun 4 luni. Mama, ce de muraturi ai pus!!
Mona, sa stii ca si eu am observat ca Stefa reactioneaza cand il strig. Eu nu am zis nimic sa nu credeti ca am luat-o razna.
Eu l-am trecut pe Stefa pe piureuri. I-am facut de cartofi si morcov. Uff ce i-a placut. I-am facut si de piersica intr-o zi si a papat.
Dana, mamica de 2 baieti--Andrei si Stefan(21 Mai)
gabitza_ro spune:
zaraza, chiar asta citeam si eu pe net despre eczema ca pielea trebuie tot timpul hidratata.Acum ii dau cu cortizon Mildison 1% plus o crema care repara pielea uscata Locobase Repair-f.buna.I-a disparut complet in 2 zile...sa vedem acum..mersi de sfatuti.
Gabitza si baietzelul Dennis, data nashterii 9 iunie 2004
http://community.webshots.com/user/gabitza_ro
pd spune:
Buna seara fetelor!
Cred ca pana acum nu v-am spus ca avem si un catel, daca vreti sa-l vedeti si pe el am pus poze.
Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
http://community.webshots.com/user/paloma297
vanessa ionescu spune:
buna seara
am lipsit doua zile si ati umplut 5 pagini, ati pus muraturi, v-au crescut bebeii, etc...
nu stau mult pe aici ca mi-e un somn de nu vad sa scriu.
botezul a fost superb. nu ma asteptam sa iasa asa bine. Catalin a fost un scump, nu a plans decat cand l-a imbracat nasa si i-a pus caciulita pe cap. durerea lui cea mai mare e caciula.
am stat la restaurant de la ora 2 (pranz) pana la ora 1.30 noaptea. cred ca toti s-au simtit bine. amanunte va povestesc maine cand cred ca o sa va pot pune si poze.
azi au venit nasii la baita si am mai continuat putin (eram chiauni toti)
ma enerveaza ca ati scris atat de mult ca deabia am reusit sa va citesc. asa nu pot tine ritmul.
felicitari sarbatoritilor de azi!
felicitari gospodinelor!
va invidiez. niciodata nu am stiu sa pun muraturi si sa fac prajituri.
Iuliana pe unde te plimbi tu prin Herastrau. Si eu mergeam aproape zilnic acolo. acum merg mai rar decand a inceput Andu scoala si decand a dat frigul si a racit Catalin.
Madutza parca tu ziceai ceva de dintisori. Exista o ordine dar nu se respecta intotdeauna. Lui Andu primii dinti care i-au iesit au fost incisivii laterali de sus. Si intotdeauna ii ieseau cate doi. Oricum maselele e greu de crezut ca-i vor iesi acum.
Sandra am vazut ca te plangeai parca, ca nu mananca si nu are nici febra. Vezi sa nu aiba cumva rosu in gat. Poate sa fie rosu si sa nu aiba febra si atunci nu mananca.
ma duc sa ma culc ca acum se scoala Cata iar de maine o iau de la capat (mai trebuie sa merg si pe la servici zilele astea ca am cam tras chiulul cu botezul asta si cu raceala lui Cata. Norocul meu ca, nu am condica si imi aranjez programul cum vreau.
deabia astept sa scoatem pozele de la botez sa vi le trimit sa-l vedeti pe Tin-Tin (asa il alintam)
Va pup
Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=11723&page=1