despre CIC nelamuriri

despre CIC nelamuriri | Autor: nicolutza

Link direct la acest mesaj

salutari,
as avea citeva intrebari :
- cite zile include concediul prenatal si cum se remunereaza (sunt salariata)
- postnatal cite zile sunt, cum se platesc
- in ce conditii o mama beneficiaza de concediu de ingrijire a copilului pe 2 ani, reprezentind 85% din salariul mediu brut pe economie
multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Concediul prenatalsi postnatal poate sa dureze maxim 126 de zile din care minim 42 trebuie sa fie postnatal. Valoarea indemnizatie de maternitate se determina ca si medie al veniturilor brute realizate in ultimele 6 luni de mama inmultite cu 85% si impartite la total nr zile lucratoare (oficiale) din perioda mai sus mentionata iar mai apoi rezultatul obtinut se inmulteste cu nr. zile lucratoare din fiecare luna de plata rezultand indemnizatia bruta.
Pt CIC este in suma fixa, consulta subiectele de pe aceasta sectiune aspra conditiilor de acordare, pt ca sunt foarte multe astfel de subiecte aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimonaD spune:

Buna!am si eu o nelamurire sau o curiozitate chiar:Daca firma la care am lucrat si am cartea de munca da faliment in perioada in care eu primesc indemnizatia pentru intretinerea copilului, ce se intampla?De unde iau acesti bani in continuare ,sau mai bine zis ii mai primesc?Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da de la Casa de asigurari. Trebuie facute demersuri acolo in aceasta directie.

Mergi la inceput