Mamici de ianuarie-februarie 2005(39)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Multumim pentru poze !
Mi le-am salvat si eu la mine.

Lali si licuriciul ei 26+
Dr. Anca, Municipal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ubi spune:

Dragi burtici,
Desi ma simt bine, sunt fericita si astept cu mare drag evenimentul din ianuarie, totusi ma cuprinde cateodata FRICA: oare voi fi o mama buna, oara o sa stiu sa-l schimb, sa-l hranesc si sa-l ingrijesc asa cum trebuie? Am auzit ca ar exista niste cursuri (la Municipal?) despre ce si cum sa faci cu bebe cand e mic. Ce informatii puteti sa-mi dati?
Si inca o intrebare ce atentie acordati voi in aceasta perioada sanilor? Crema speciala, ceva?

Cristinica si burtica ~ 25 saptamani
Municipal - Dr. Alexandru Badiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ixxi spune:

Am vazut pozele...ce rau imi pare ca nu am ajuns!!!

Si eu m-am gandit la nastere normala cu sau fara epidurala, asta nu m-am hotarat inca. Dupa cate au auzit eu despre epidurala..... cred ca o sa optez pt nastere normala. Cat de rau poate fi? Doar o sa fim mame, gata in orice moment sa ne sacrificam pt puii nostri. Putem trece peste dureri cu atat mai mult ca nu este o durere continua ci la intervale de cateva minute.

Pentru fetece care vor din proprie initiativa cezariana as avea o intrebare: ati avut pana acum vreo operatie? (si nu ma refer la vreo operatie cand ati fost copii) Stiti cum va simtiti vreo 2 sapt dupa?
Recuperarea dupa o cezariana este mult mai grea dacat dupa o nastere normala.

ixxi si piersicuta 21+
dr Calaras
http://community.webshots.com/user/ixxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Neata gravidutelor!Multumim pentru poze! Super ideea de a face pe grupuri, sa le cunoastem si noi pe fete.

O raceala pacatoasa (pe care o duc pe picioare inca) m-a tinut departe de voi si de forum cateva zile. Sunt cu nasul in "pioneze", cu gatul idem, si ma "tratez" doar cu ceai de lamaie si miere, Halls si Strepsils.
Ieri am fost si eu la control si totul e OK, colul inchis, iar puiutzul in limite normale.
Pe langa Magnerot (Mg) si Maltofer (Fe) mi-a dat sa iau Ca+D2. Eu am luat cam de capul meu Ca efervescent, si dr. meu mi-a zis ca pot lua cu tona, daca nu e in combinatie cu D2, ca altfel nu se asimileaza. Voi sub ce forma luati Ca? Am inceput sa am crampe musculare la gambe, Ca si Mg sunt in limite normale, dar la limita de jos.
L-am intrebat dca se poate face un vaccin antigripal pentru ca se apropie sezonul rece si mi-a spus CATEGORIC NU, pentru ca modifica toate reactiile imunologice. Bine, banuiam eu, dar am vrut sa fiu 100% sigura. In schimb am decis ca voi bea zilnic minim un pahar de suc natural de grapefruit nediluat, stors acasa.
Stie cineva ce se poate lua totusi in caz de febra? (inca n-am, dar ca sa fiu pregatita...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Ixxi, in legatura cu refacerea dupa cezariana, depinde foarte mult de organism si de modul cum este facuta cezariana.
Optiunea mea definitiva si irevocabila este pentru cezariana si nu am avut nici o alta operatie inainte. E drept ca a fost influentata de faptul ca am asistat la mai multe nasteri normale cand am facut practica in spital, pe de-o parte, si de faptul ca sora mea a murit la nastere din cauza hipoxiei, in urma unei nasteri normale foarte grele, cu travaliu prelungit. E drept ca a fost un caz nefericit si nu-i musai sa fie la toate la fel, dar pe mine m-a influentat si asta.
Stiu cazuri de fete care si-au revenit incredibil de repede dupa cezariana, dar si de unele care au avut diverse probleme, dupa cum exista nasteri usoare cu recuperare rapida si nasteri naturale cu complicatii, in special legate de epiziotomie. Deci in final totul depinde de un complex de imprejurari si de norocul fiecareia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Eu as zice sa nu va "certati" pe tema cezariana / nastere naturala. Cred ca femeile au o intuitie foarte buna si daca aleg una sau alta va fi foarte bine pentru ele. Sigur, sunt cazuri dificile si la cezariene si la nasteri naturale.

Eu ma tem de cezariana pentru ca m-am recuperat foarte greu si dupa anestezia dee la laparoscopie. Ca sa nu mai vorbim de cate kilograme aveam in minus atunci (vreo 20). Cred ca voi decide dupa cum voi simti la momentul respectiv.

Ca sa fiu sincera nu cred ca ne vom simti foarte bine nici dupa una nici dupa cealalta. Sau optimist spus ne vom simti la fel de bine in ambele situatii.

Ana Maria

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Ixxi inca o data iti multumesc pentru programare!!!

Ana Maria

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocolino spune:

Fetelor am vazut si eu pozele voastre...Ingeras, Patricia, Crinuta, Tiagabita, sunteti mai schimbate fata de intilnirea din iulie... Aratati ca niste adevarate mamici... :)
Sper ca la intilnirea urmatoare sa apar si eu in poze...
Oricum noi doua suntem suparate ca lui tati i-au iesit analizele proaste :ficatul nu e ok, plamanii, nu-s ok, iar moralul lui e la pamant...

Coca 24 saptamani si dragalas - Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://community.webshots.com/user/cocolino131

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ixxi spune:

Eu am fost operata in ianuarie si stiu cat de greu este dupa.

Candy, dupa experienta ta (mai ales cu sora) cred ca esti indreptatita sa te gandesti mai mult la cezariana.

Oricum este o chestie de optiuni...

ixxi si piersicuta 21+
dr Calaras
http://community.webshots.com/user/ixxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocolino spune:

Tardyferonul pe care-l iau eu, nu e Fol... Chiar se intreba dr de familie cind a scris reteta ce inseamna Fol..dar amandoua ne-am gindit ca poate este de la folie... Ei..in cazul acesta, voi lua luna asta in paralel cu Fe si acid folic, urmind ca urmatoarea luna sa incep sa iau Tardyferon Fol.. Multumesc fetelor...Ma felicit inca o data ptr ca intreb orice mi se pare suspect.Ca uite..luam...ceva ce nu era tocmai ok..

Coca 24 saptamani si dragalas - Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://community.webshots.com/user/cocolino131

Mergi la inceput