microadenom hipofizar

microadenom hipofizar | Autor: lauravoinicu

Link direct la acest mesaj

Salut !
Sunt nou venita , am microadenom hipofizar descoperit in urma unei tomagrafi de cand aveam vreo 16 ani , din aceasta cauza am amenoree secundara , ovare polichistice , anovulatie cronica , stiti pe cineva care a reusit sa ramnana insarcinata sau macar sa aiba ovulatie cu aceste probleme ? Mentionez ca menstruatie nu am avut decat o singura data natural , in rest numai cu pastile

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cybip spune:

bine ai venit, lauravoinicu!
Sa-ti spun din experienta mea:
In 2003, in noiembrie, in urma unei tomografii, dupa 6 ani de zile in care m-am chinuit sa aflu de ce nu am si eu menstruatie ca toate femeile (aveam o data la 2-3 luni sau "venea cand si-aducea aminte") am fost diagnosticata cu adenom hipofizar, ovare polichistice, prolactina depasind valorea de 2000 (analize facute la Medicover). Mi s-a recomandat dostinex cateva pastile- nu mai tin minte cate.. Cert este ca la sfarsitul lui ianuarie am ramas insarcinata (am avut noroc). Mi-am repetat analizele hormonale in timpul sarcinii de trei ori, mi s-a recomandat "eferox 100" pe care l-am luat timp de trei luni, iar acum prolactina este in limite normale. Nu stiu ce se intampla insa cu adenomul hipofizar, mai exista sau nu, sunt curioasa si de menstruatie cum va veni. Deocamdata sunt insarcinata in 37 de sapt dar dupa ce termin cu sarcina ma duc sa repet tomografia. Doctorul mi-a spus ca sarcina imi va regla activitatea hormonala.

Fetele au mai discutat pe site despre subiectul asta, incearca aici: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32005#490297

Iti urez sanatate si multa bafta!

Monica 37 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Buna laura si bine ai venit.De adenom hipofizar nu am auzit da toate celelalte le am si eu.Ce analize trebuie facute sa fie descoperit acesta?La Bistrita nu se fac nici dozari hormonale iar pentru toxoplasmoza mi-au trimis sangele la Bucuresti!
Multumesc.

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

Mergi la inceput

sheherezada,pentru a descoperi adenomul hipofizar trebuie sa faci analiza de sange TSH si deci prolactina. Daca este mai mare de 650 (parca, nu mai stiu sigur) este posibil sa ai acest adenom hipofizar care se poate depista numai la un tomograf sau RMN si care poate fi o tumoare hipofizara si atunci se trateaza medicamentos.

Monica 37 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauravoinicu spune:

pentru depistarea microadenomului hipofizar , trebuie sa faci tomografie sau RMN , eu toate tomografiile mi le-am facut la Parhon , se pare ca sunt mai buni in a citi rezultatele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauravoinicu spune:

Monica iti multumesc mult pt rapuns , mai dat mai multa speranta , poti sa-mi spui la medic ai fost , cel care ti-a dat tratamentul?

Mergi la inceput

Laura m-as bucura mult de tot sa reusesti!
Doctorul se numeste Gheorghe Peltecu, a fost directorul spitalului de obstretica si ginecologie Filantropia, iar acum, de la 1 octombrie( am citit aici pe forum) s-a mutat la spitalul Universitar. Oricum este greu de gasit.
Eu am fost la cabinetul lui particular din Floreasca : STR. GLINKA MIHAIL IVANOVICI, Nr. 4 , SECTOR 2, TELEFON 230.79.73. Mi-aduc aminte ca m-a constat 400.000 lei consultatia -sper sa nu ma insel-(care a constat intr-o discutie si citit analizele care le facusem deja la medicover - analizele hormonale facute in a 14-a si a 21-a zi a menstruatiei).
Ai grija insa ca trebuie sa suni din timp pentru ca este super ocupat. Mi-aduc aminte ca am sunat la inceputul lunii septembrie 2003 si am fost programata la sfarsitul lui octombrie. Este super ocupat si cautat, este un bun profesionalist si un bun chirurg. Iar daca tratamentul va avea succes alege-l pe el sa-ti fie doctor curant si sa nasti cu el.
Eu iti doresc sa fii sanatoasa si sa poti ramane insarcinata cat mai repede cu putinta!

Monica 37 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

cybip multumesc pentru raspuns.Luna viitoare cred ca o sa ma deplasez si eu la Mures pentru niste analize mai competente.
Mereu alaturi de voi.

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

Mergi la inceput