Cu ce ii servim pe musafiri ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns petra spune:

M-am inspirat si eu de aici fetelor, dar mi-a si plouat in gura de ma duc direct la cumparaturi acum si apoi la bucatarie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns schuster laura spune:

Hallo fetelor!
Problema mea este cu ce sa servesc musafiri cind sosesc pe neasteptate.
Tot cautind am gasit aceasta idee care iti lasa si timp cu musafiri.
De ex:
AUFLAUF-rapid si bun
INGREDIENTE:
-legume de care ai in casa proaspete s-au congelate(spanac,conopida
morcovi,vinete,etc)
-cartofi sau orez,paste fainoase dar sa fie in prealabil fierte
(dar sa nu fie fierte de tot)
-sunca sau slanina,salam,crenvusti,carne tocata,etc taiate cubulete si in prealabil putin prajite.
-smintina s-au lapte
-oua (300ml la 3oua)
-2-3ls faina daca este necesat.
-brinza
-sare,piper si poate si alte condimente dupa gust si posibilitati
MOD PREPARARE:
Toate ingredientele se pun in straturi intr-o forma rezistenta la foc,
se bat ouale cu smintina se toarna peste ingrediente si se presara cu brinza rasa.
Totul se da la cuptor pt.30-40min.la 200°C.

ATENTIE:
Daca folositi legume congelate s-au proaspete cu un continut ridicat de apa ,atunsi folositi mai multi cartofi,orez s-au paste fainoase.
Iar in masa de smintina-ou amestecati 2ls faina.


Va doresc momente placute cu musafirii.
Laura si Fam.


schuster laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Eu vin cu o idee pt un bufet rece,dar destul de deosebit ,zic eu
Deci,va trebuie caviar(rosu sau negru,depinde de gust si buget),salmon afumat(taiat felii)si biscuiti sarati(patrati sau rotunzi),pt caviar ar fi indicat niste biscuiti cu gaura in interior(din pacate imi scapa denumirea lor acuma,nu stiu insa daca in Romania exista asa ceva,fetele din strainatate poate au mai vazut).Si inca ceva,era sa uit,cream cheese.
Se pune caviarul in biscuitii aceia cu gaura(daca nu ,sunt buni si unii obisnuiti)si se aseaza pe un platou rotund cu hartie decorativa,si la mijloc se pun feliute de lamaie rasucite ca o floare.
Apoi se ung ceilalti biscuiti cu cream cheese si se pune salmon,sub forma de floare(daca va iese,daca nu ii da-ti voi o forma sa arate estetic),si se aseaza tot pe un platou rotund cu hartie decorativa(sau servetele mai deosebite).
Arata tare bine si e o mancare sanatoasa si mai deosebita.
Pofta buna,si sper sa va iasa decoratiunile deosebite(sper ca am fost suficient de explicita)!

Mirela si bebele,38 sapt.

http://community.webshots.com/user/crismir100
DPN 27 oct.-baietel-Robert Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Ah,ca tot am uitat ceva..puteti folosii si felii de paine din aceea mica,ovale pt salmon...iar biscuiti doar pt caviar(ca sa fie mai diferit)




Va pup!

http://community.webshots.com/user/crismir100
DPN 27 oct.-baietel-Robert Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by schuster laura

Hallo fetelor!
Problema mea este cu ce sa servesc musafiri cind sosesc pe neasteptate.
Tot cautind am gasit aceasta idee care iti lasa si timp cu musafiri.
De ex:
AUFLAUF-rapid si bun



wow, Laura, chiar ca suna si rapid, si delicios! ca tot stateam io pe-aici asteptand sa-mi pice inspiratia cu meniul pentru cina de azi, in familie insa, fara musafiri :) o intrebare, in caz ca esti cumva online: ce inseamna straturi? adica un strat de legume, unul de cartofi, altul de carne?

--------------
been there, seen that, so what?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

De fiecare data cand gatesc ceva ce ia timp fac dinandins mai multa cantitate si pastrez in congelator surplusul (cozonac de pilda, gogosele de profiterol care la nevoie pot fi umplute cu o pasta ultrarapida de branza, ba am chiar si supa de pui ca baza pentru papricasul de pui in stil ardelenesc, care papricas la nevoie se poate servi pe post de sos la spaghete). Intotdeauna am in congelator cuiburi de vol-au-vent pe care le zvarlu in cuptor in timp de prepar umplutura. Incearcati si voi!

scarmanus


Sa nu lasi nici o zi sa treaca fara sa faci sau sa auzi ceva frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

ei, bine, am gatit Auflauf-ul. a iesit cam zemos asa, creca de la sosul ala de oua batute cu smantana. :(

--------------
been there, seen that, so what?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns schuster laura spune:

Hallo Conchita!
Imi pare rau ca aseara nu am reusit sa-ti mai raspund.
Deci la prima intrebare cu straturila asa este cum ai scris tu.
(cartofi-legume-carne)
Vezi tu la problema care a aparut la tine nu m-am gindit desi si eu am patito prima data cind am facut acest AUFLAUF.
O sa-l editez si o sa specific si acolo in reteta ca sa stie si alte fete ce este de facut.
Deci daca folosesti legume din congelator acestea au un continut de apa mai ridicat atunci v-a trebui sa fie cantitatea de cartofi,orez,paste depinde fiecare ce foloseste mai mare si acestea nu fierte f.bine.
Chiar si la legumele proaspete ,unele au o cantitate mai mare de apa.
Iar in masa de smintina si oua pune si 2ls.faina.
Toate cele bune iti urez si sper data viitoate sa-ti iese bun.
Laura si Fam.

schuster laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns schuster laura spune:

Hallo fetelor!
Mi-a mai venit o idee cu servitul musafirilor.
Se ex.o inspiratie din concediu in ITALIA numai ca eu o pregatesc cu ce am in casa.

BRUSCHETTA

INGREDIENTE:
-piine (de ori si care s-au chiar de toate,alba,neagra,semi,etc)
-ulei de preferinta de masline dar merge si altul
-citva catei se usturoi
-condimente (sare,piper si alte dupa gust)
-patrunjel,busuioc,ceapa daca aveti si crede-ti ca v-a place
-si ce iti ofera frigiderul
MOD PREPARARE:
Piinea se taie feli mai mici asa cit sa musti 1-2 ori,se prajeste si se freaca cu usturoi si se unge cu ulei.
Daca ai in fridi de rosii atunci taie marunt amesteca cu busuioc,ucturoi si ulei si pune pe fiecare bucatica se piine cite o lc. din acest amestec.
Daca ai oua brinza si s-au mezeluri,fierbe ouale,maruntestele,rade brinza si s-au mezelurile la fel maruntite, amesteca totul cu putin ulei,condimente,patrunjel,usturoi c-am ce ai la indemina si la fel pune cite o lc. pe fiecare piinisoara.
Lasa-ti fantazia sa zboare si creati ceva gustos si spontan
Linga serviti un vin bun de ori si care si sigur o sa v-a placa.
Mult succes la bucatarie si sa fiti laudate.
Laura si Fam.









schuster laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns schuster laura spune:

ROSII UMPLUTE CU SPANAC SI FETA(telemea)
INGREDIENTE:
-300g spanac din congelator
-12 rosii mijlocii
-200g fete(brinza telemea)
-1 ceapa
-1-2 catei usturoi
-1 legatura de busuioc si patrunjel (daca aveti si vreti)
-sare,piper (si suc de lamiie daca vreti)
MOD PREPARARE:
Spanacul se descongeleaza se scurge si se toaca marunt.
Brinza se zdrobeste marunt se amesteca cu ceapa in prealabil taiata marunt,cu usturoiul dat prin presa,cu condimentele si jumatate din verdeturi.
Totul se amesteca bine si se lasa la rece ca.1ora.
Rosiile in prealabil spalate,se taie un capacel si se scobesc de simburi.se sareaza si pipereaza si se umple cu masa de spanac si brinza.
Totul se pune pe o planseta cu salata verde se presara deasupra cu a doua jumatate de verdeturi(daca aveti).
Spor la treaba.

TIPP:
Linga aceste rosii umplute se poate servii bucatele de piine prajita,date cu usturoi si unse cu ulei.(vezi BRUSCHETTA).


Laura si fam.






schuster laura

Mergi la inceput