Sus...in Scandinavia (12)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns frantuzoaica spune:

quote:
Originally posted by lilanda

Frantuzoiaco mesteca tare, mama, din guma aia, numa' nu te lasa!!

pozulici

Mestec de zor si nu ma las!Am schimbat-o pe chipsuri acum!Las' ca ma vad peste o luna daca mai intru in pat(care ati fost la mine stiti patul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katarina spune:

Maaa,stii ce-am facut io azi? da' serios!
Am trimis e-mailuri de protest la toatea adresele astea:
'redaktion@tvstockholm.tv4.se'
nyhetstips@dn.se'
'aktuellt@svt.se'
'8sidor@pressdata.se'
'redaktionen@metro.se'
'expressen@expressen.se'
'ettan@aftonbladet.se'
nyheter@tv3.se'
Asta pen'ca scoala mea ii in pericol sa fie inchisa.Acu' cateva zile mai mult cochetam cu ideea de a trimite e-mailuri de protest la ziare si posturi tv,da' azi m-am decis.M-am ticnit bine de cand m-am mutat in nord.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irimell spune:

quote:
Originally posted by Adela99

'neatza!

din pacate n-am rezistat si mi-am cumparat ieri un pachet mic...si deja am tras una acasa si acum cred ca o trag pe a doua tot la cafea la serviciu .... ma tot framant sa-mi fac o tactica ceva...un coleg spune ca nu poti sa te lasi asa hodoronc-tronc ca trebuie sa simti ca acum gata-ma las...cum se ajunge acolo?...cred ca mai am un pic pina acolo, da' sunt foarte aproape...cateva zile, cred ... multumesc de gandurile bune

Adeladraga, m-am ingrijorat cind am citit ca ai probleme...lasa tigarile si treci pe altceva...Eu m-am lasat de azi pe miine si am trecut pe guma de mestecat si asa am ramas citiva ani buni asa...acum nici guma nu mai mestec ca altadata...
Trebuie sa iti faci curaj si sa le tai de tot. Sigur ca poti sa te lasi hodoronc-tronc, ca din cite stiu eu nicotina nu creaza dependenta fizica ci doar psihica.
Asa ca pune psihicul la treaba si NU MAI FUMA!!!

Cu drag,
Irimell

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Katarina

Maaa,stii ce-am facut io azi? da' serios!
Am trimis e-mailuri de protest la toatea adresele astea:
'redaktion@tvstockholm.tv4.se'
nyhetstips@dn.se'
'aktuellt@svt.se'
'8sidor@pressdata.se'
'redaktionen@metro.se'
'expressen@expressen.se'
'ettan@aftonbladet.se'
nyheter@tv3.se'
Asta pen'ca scoala mea ii in pericol sa fie inchisa.Acu' cateva zile mai mult cochetam cu ideea de a trimite e-mailuri de protest la ziare si posturi tv,da' azi m-am decis.M-am ticnit bine de cand m-am mutat in nord.

La toti maharii suedezi ai trimis Te vedem la ziar,la Tv,vedeta?Sa ai succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katarina spune:

Bey, pe mine sa nu ma trimita sa-nvat la Rinkeby,in carteru' ala numa de imigranti ca fac moarte de om.Crezi ca vreau sa-nvat suedeza cu accent somalez? Nu mi-e de-ajuns accentu' romanesc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Fetele dragutzele , sunt bine doar cu moralul scazut...dar... n-am fumat de la ora 17 deci de trei ore (si in curand ma duc la culcare) si nu am nici tigari acasa si n-am de gand sa cumpar ...asa...da' nu vreau sa spun cuvinte mari...

Frantzo, sunt alaturi de tine
Irimell, dulce ca intotdeauna

si in alta ordine de idei...cabanierul inca nu mi-a raspuns...asa ca-l sun io luni...si mai vorbim

lilanda, apreciem ca ne preferi in locul desenelor animate

Mergi la inceput

Hai ma Adela?Ce ai de te-ai demoralizat?Trebuia sa ne fi vazut pe mine si pe Daniel dimineata:eu ,tacticoasa, imi beam cafeaua si el incepe sa urle(De la soferul cu pricina),de parca el era cel ce se lasa de fumatBine,ca m-au luat si pe mine dracii si aveam chef de fumat de aia va intrebam si de trabucca atata am in casa de scos fum(plus puiu.Am fost la cumparaturi si nici nu m-am uitat la tigari...mi-am luat mentos,guma la greu ,chipsuri..porcarii din astea plus vreo doi morcoviHai,fruntea sus!!!POTI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

kata da.. merg la scoala sa invat limba.. e o scoala speciala pt staini cu cursuri de daneza. asa sunt aici.

cursurile sunt pe 3 nivele:
- 1: pt cei care nu au nici un fel de educatie din tara lor
- 2: pt cei care au o educatie medie
- 3: pt cei cu educatie de lunga durata din tara lor si care cunosc una sau 2 limbi straine

cursurile sunt gratuite pt cei cu cod numeric personal danez, cursurile fiind platite de primaria unde ei domiciliaza. daca nu au cod numeric danez platesc din buzunar. eu am platit 2 luni de exempu pana mi-a venit rezidenta 50 kr pe ora si aveam 18 ore pe saptamana = 900 kr pe saptamana..deci cam piperat...

acu.. eu sunt la nivelul 3. el e structurat pe mai multe module (trepte). 5 sunt obligatorii dar se poate face si 6 de cei care vor sa urmeze o noua educatie aici, de ex. facultate si din astea.. eu acu am trecut la 4 pe care il voi termina in februarie si am examen sa trec la modulu 5 pe care il termin la vara. si apoi mai vad ce fac...

in clasa sunt acum 14. dar cum se fac restructurari de personal se pare ca vor mai venii vre-o alti 10 in clasa.. adica ca la balamuc..

a inceput sa nu mai fie asa fain.. de exempu am 3 zile pe saptamana cursuri (ceea ce parerea mea nu e indeajuns dar nu am ce face..). apoi am 18 ore pe saptamana dintre care cam 6 sunt fara profesor adica studiu individual.. si ce raman??? mai nimic.. in concluzie daneza se invata acasa..

uite ca ti-am facut aici roman....

la voi cum e?? tot asa ca la nebuni???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

na ca acu am citit ca se inchide ca a durat o ora pana am scris eu..

si pe aici cam tot asa-i situatia.. lipsa de fonduri. ore fara profesori ca nu au bani sa-i plateasca..

nebuni rau..

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Katarina

Bey, pe mine sa nu ma trimita sa-nvat la Rinkeby,in carteru' ala numa de imigranti ca fac moarte de om.Crezi ca vreau sa-nvat suedeza cu accent somalez? Nu mi-e de-ajuns accentu' romanesc?

Nu stiu ce sa iti spun...hai sa-ti povestesc de ieri,de cand am stat la birou si l-am asteptat pe Daniel:se apropie un tip la geam la birou la noi si spune"Tjäna ,flicka!"eu o dau si eu pe suedeza(de obicei vorbesc engleza)la care,dupa cateva cuvinte schimbate,ma intreaba de unde suntii raspund politicos si -mi spune ca suntem vecini,el fiind din Macedonia,de 22 de ani in Suedia(avea la vreo 45 ani) si avand ca serviciu-vanzare de materiale feroase sau asa ceva...asa ajunse si la geam la noi,vrand sa ne vanda chestii-trestii..Concluzia,si totodata parerea mea personala,imigrantii nu vor ajunge niciodata sa vorbeasca limba pura a tarii de adoptie,si nici chiar copii acestora!Deci,chiar daca vei fi cu somalezi,cu macedoneni sau arabi...important e sa te intelegi...ca accentul tot ramane....de orice fel...

Mergi la inceput