Reactie la Duphaston?

Reactie la Duphaston? | Autor: andra10

Link direct la acest mesaj

Fetelor am si eu o intrebare:a mai luat cineva Duphaston si daca da cum a reactionat organismul daca a reactionat intr-un fel.Eu fac de 5 luni stimulare cu Clomiphene 1 pe zi si ciclul imi venea regulat la 28-29 de zile fara sa am nici cea mai mica problema.De o luna am inceput sa iau si Duphaston din ziua a 11 timp de 10 zile si luna asta m-a dat peste cap de tot.Adica ciclul mi-a intirziat U.M.fiind pe 23 august si nici nu am nici un fel de simptome care de altfel alta data le simteam din plin:dureri de burta etc,etc.Am crezut ca am reusit in sfirsit si sint insarcinata ,am fost la doctor care insa s-a uitat pe graficul meu cu temperaturi luate cu constinciozitate zilnic si a declarat ca nu e vorba de sarcina ci trebuie sa am rabdare ca o sa vina...De luna asta mi-a zis sa incep cu 2 pastile de Clomiphene(dar trebuie sa astept ciclul) dar mie imi e frica sa mai iau Duphaston,doctorul zice sa iau dar am mari indoieli in eficienta lui.
Pupici pentru toate si poate se gaseste un raspuns si la intrebarea mea.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andas spune:

Buna Andra,

Si mie mi-a dfat medicul sa iau Dufa...iar in primele zile mi-a fost rau, ma durea burtica si aveam o senzatie ciudata de voma. Apoi mi s-a obisnuit organismul, cred, si nu am mai avut nimic. Am luat doar 20 zile si am renuntat...simteam cumva ca nu imi este bine cu el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Eu iau duphaston de 4-5 luni si nu am avut nici o reactie la el.Abia acum in combinatie cu clostilbegyt (cite doua pe zi) am o stare de falsa graviditate.Asta este luna a doua de stimulare....
Inca mai sper...
Mereu aproape de voi.

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

andra , poate esti , mie mi-a scurtat ciclul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andra10 spune:

Psj, nu cred ca sintpentru ca imi iau temperatura dimineata si e la pamint.Adevarat ca nu am facut nici un test de sarcina dar parca imi e si frica sa il mai fac si pe asta.Oricum nu ma dor sinii nu am nici un simptom si asteptarea asta ma streseaza rau de tot ca nu stiu ce sa fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annaa spune:

Duphastonul se ia doar daca ai progesteronul mic, si eventual pentru a sustine o eventuala sarcina.

Eu am progesteronul foarte mic in ziua 21-3,15.si am luat 6 luni duphaston si in timpul celor 10zile pe luna cat luam, aveam in permaneta o stare de rau, de greata.
Cat am fost insarcinata (3 luni) am luat utrogestan, -cu avantajul ca nu trebuia luat numai oral.

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MADYN spune:

Si eu am luat duphaston o luna (desi s-a constatat ulterior ca progesteronul meu e in limite normale) dar mi s-a recomandat din ziua 16 (dupa ovulatie), 10 zile. Eu nu am avut nici o reactie neplacuta, iar ciclul a fost normal-28 zile-ca de obicei.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rianna spune:

Buna fetelor,
Eu iau Duphaston pentru mentinerea sarcinii, si pana la acest moment m-am simtit destul de bine. Mi l-a recomandat medicul in prima luna de sarcina, cand am avut o mica sangerare, si o sa il iau pana in saptamana 10.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martha78 spune:

La mine este a 6-a luna de cand i-au duphaston si am o gramada de simptome: greata, dureri, intepaturi, scurgeri nici nu mai stiu daca simptomele sunt de la duphaston sau am altceva...

If hope were not, heart would break.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rianna spune:

Sambata am stat de vorba cu un doctor foarte bun care mi-a spus ca Duphastonul, luat in sarcina nu se intrerupe dintr-o data, trebuie micsorata doza, si abia apoi intrerupta.
Multa bafta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinacodrina spune:

EWu sunt la a 6-a luna cu duphaston (zilele 14-25 cate 2 pastile pe zi), si mi-a reglat ciclul, acum imi vine la 28 zile + sau - o zi in conditiile in care ciclul meu natural este total anapoda.....fie prea des, fie prea rar. Nu am nici o stare de rau.... in plus, mi-a ridicat nivelul LH-ului, care era mult sub limita normala in ziua 14... acum deja am intrat in limitele normale... astept sa mai urce un pic. Si deja corpul meu incepe sa reactioneze, sa incerce sa ovuleze. Ca LH-ul e raspunzator de spargerea foliculului, deci de ovulatie. Luna asta e prima in care am avut simptome... mucoasa tip albus de ou, si intepaturi foarte puternice in ovarul drept. Intepaturi am mai avut lunile trecute, dar mucoasa nu. Cat despre temperatura, la mine e foarte joasa.... luna asta 36,1 si a urcat 2 zile la 36,4, dupa o incercare de ovulatie. Minimul la mine e 36,0 iar maxim 36,7 (cu o exceptie de 36,9 o singura zi).

Mergi la inceput