Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (61)
Raspunsuri - Pagina 5
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by andreap
6 kg.in 2 saptamani?
scumpa, am pus si io 5 in 3 saptamani... asta e perioada in care punem la greu... aveti mare-mare grija, treceti pe fructe, ca nu e naspa numa la silueta, ci si la nastere... macar miscare incercati sa faceti... eu la prima sarcina am pus 30kg
dar ma plimbam regulat si nu mi-a fost greubtw: dna dr mi-a taiat vitaminele si materna dupa ce a vazut cantarul... si eu am pus acum doar 12 kile!
burtici si pitici
diana2004 spune:
Buna fetele !
Miche, Gindacelule , LA MULTI ANI !!!

Ii tin pumnii Ioanei sa stea bb cuminte sa mai creasca putin.Burtica mea a devenit burtoi, toti imi spuneau pina acum ca nici nu se obsarva, iar acum ma admira in toata splendoarea mea de balenuta
.
Noroc ieri cu niste babe care mi-au admirat sarafanul
,si mi-au spus ca-mi sta asa de bine cu el !!! Le-am fost profund recunoscatoare !
Jasmine spune:
Am si nasul infundat,de-aia nu pot sa respir.
Am inceput sa iau paracetamol,ca e din ce in ce mai rau.
Voi ce stiti,e OK paracetamolul?Eu asa stiam.
Raceala asta imi da o stare tampita,o indispozitie....
Jasmine
33 saptamani
fulguletz spune:
quote:
Originally posted by Jasmine
Am si nasul infundat,de-aia nu pot sa respir.
Am inceput sa iau paracetamol,ca e din ce in ce mai rau.
Voi ce stiti,e OK paracetamolul?Eu asa stiam.
paracetamolul e ok...
dar sa nu iei aspirina!
cu
David, 30 sapt., DPN 7 dec.http://f2.pg.photos.yahoo.com/zumperiox
monica-elizabet spune:
buna fetelor, ce dor mi-a fost de voi...dar pana am recuperat de citit si capitolul trecut si 3 pagini din asta...a durat....
roxana, iti multumesc ca ai intrebat de mine, eu sunt bine, chiar super bine, azi am avut o dispozitie excelenta....sotzul meu a fost un matinal azi, a pregatit el tot(micul dejun pentru alex si pentru mine) nu stiu ce-a fost cu el, apoi l-am vazut ca e in dispozitite buna si l-am luat sa mergem la cumparaturi de bb...si de alex...ca altfel nu se poate.
in sfarsit am cumparat lucrusoare pentru bb-elina...vreo 5 salopetzele cu tot cu manecutza si botosel, 2 fara manecutza, biberoane, suzeta...si cam atat...
apoi i-am luat lui alex o canadiana de iarna, caciula,3 bluze si 2 pulovere ca in romania stiu ca arata cam naspa si oricum si acolo sunt scumpicele astea mai de calitate.
pentru bb inca nu am luat body-uri fiindca ce-am vazut pe-aici nu mi s-au parut practice, adica au doar niste capse la gat(capsor) si eu stiu ca alex face urat cand il imbracam cu din astea(mai ales dupa baitza)...si pentru el gasisem la vremea respectiva in rom niste body-uri in 6 capse(parca) care se deschideau precum un cearceaf si apoi il imbracai extrem de simplu cu ele inchizand cele 6 capse...asa ca din astea cumpar de-acasa.
acum l-am trimis pe sotzul meu sa cumpere ca un saculetz de dormit de pus in carucior ca sa nu inghetze bb era la alt magazin si eu deja nu mai rezistam...
cam astea or sa fie cumparaturile pe care le fac de aici pentru bb...restul le iau de-acasa....ma refer la costumase de iarna de iesit afara cu ele...desi cred ca vreo 2-3 saptamani nu o sa iesim din casa...dar pe urma..tot ne trebuiesc. cosmeticale si alte prostioare o sa le cumpar tot de-acasa ca si asa am surplus fff mare de bagaje....nu stiu cum o sa rezolv problema....la aeroport.
alex a fost extraordinar de cuminte azi si nu ne-a suparat la cumparaturi dar este adevarat ca tot timpul ii cerea monezi sotzului meu sa bage la jucariile mecanice din magazin....si acolo isi pierdea timpul in timp ce noi cautam lucrusoare.
ioana este in spital? saracutza de ea....imi pare tare rau dar urati-i multa sanatate si din partea mea si ei si biancai si sa se refaca cat mai repede !
gandacel...inca o data la multi ani! sa fii fericita si tot ce-ti doresti...nastere usoara !
si eu stiu ca nu e bine sa speli lucrusoarele lui bb impreuna cu cele ale parintilor...dar depinde fff mult de la caz la caz...unii sunt sensibili si pot face iritatii cu toata cocoloseala noastra si altii nu patesc nimic si nu-i mai baga nimeni in seama cu atata igiena...
fetelor si eu la capitolul kg ieri ma laudam ca am doar 13 in plus si nu stiu cum Dumnezeu ca azi am 14 ha ha cred ca in ritmul asta ajung de 100 de kg

ad-rianna tu in loc sa zici mersi ca nu ai luat multe kg iti faci probleme? mai ia de la noi daca vrei...hi hi
roxana de ce nu incepi sa o duci pe arisa inca de pe acum la cresa sau gradinitza ca atunci o sa-i fie greu sa se acomodeze...asa ai timp sa vezi cum reactioneza....
roserb...ma bucur ca e bine, chiar incepusem sa ma gandesc ce-i cu ea de nu mai apare.
madachan inca nu a dat nici un semn de viata, doar mesajul de la prietena ei care ne-a anuntat ca e bine, nu?
maine suntem invitati la cineva la masa, la un gratarel asa ca poimaine cred ca deja pot sa mai trec inca 1 kg la catastif.
felis..nici acum nu am reusit sa vad pozicile, ce bine ca mai ai doar o saptamana de mers la servici...gata nu te mai obosi si tu, stai acasa ca nu-ti ridica nimeni statuie, stiu ca esti o fire activa si nu poti sta degeaba dar sa fi convinsa ca si acasa o sa-ti gasesti de lucru.
fetelor cand ma gandesc ca ma duc acasa si ma asteapta santireul imi vine sa urlu...si eu care ziceam ca ma duc sa ma odihnesc....oricum nu o sa fac eu nimic, mama o sa stranga tot dupa muncitori dar asa ca ide...avem de pus termopane, schimbat faianta si gresia in baie...adica...cosmar...sper insa sa fie echipa de treaba si sa termine repede....
fetelor, aveti grija cu raceala, gripa, tusea...nu va jucati, feriti-va cat mai mult de stat in aglomeratie.
eu cand am fost insarcinata cu alex prin ultima luna ma luase o tuse de nu mai scapam de ea si am fost la plafar si am luat sirop din muguri de brad si stiu ca a fost eficient.
cam atat...sper ca nu am scris multe prostii si greseli dar nu mai am rabdare sa corectez....imi cer scuzele de rigoare, va pupacesc pe toate, va urez, multa, multa sanatate si de-acum eu sunt pe-acasa...asa ca mai vorbim ca de iesit in oras nu mai ies...mi-a ajuns

monica
andreap spune:
Cred ca de la vremea rea nu prea mai scrieti! va trage la somn?
Roxana, soacra mea s-a operat ieri de fiere si azi am fost cu ceva mancare la ea(iaurt, ceai).S=a operat cu laser, dar tot se vaita ca a avut niste dureri... desi taietura este cat unghia mea mare.Nu are cine altcineva sa mearga, noi suntem din pitesti, sotul meu a trebuit sa mearga la servici, asa ca trebuie sa merg eu.Sper m,aine sa o extermeze si sa scap de drumul lung.In ceea ce priveste zona, case, gropi, lume multa la spital, nu stiu cum era inainte.
Adriana, mai bine ca tien dfecat ca mine.Mi-e groaza cum o sa slabesc dupa, desi sper sa fie defect cantarul.20 mai suportam, dar 26....Mai este cineva"campion"
ca mine la greutate?
In ceea ce priveste nasterea, cand am vazut-o azi pe mama soacra cu perfuzii,sonda, abia se misca, ca o doare si cand ma gandesc ca teietura de cezariana este de 3 -4 ori mai mare, mai ca-mi vine sa nasc normal.Si apoi cum mai slabesc eu daca fac cezariana si nu pot sa ma misc?Of, nu stiu ce sa fac.Mi-e o frica de durere, dar si s azac in pat nu vreau.
Andrea
34 saptamani+BBica
monica-elizabet spune:
ANDREEA...te-a apucat?
o sa poti slabi si cu cezariana dar un picutz mai tarziu, fiindca in primul rand dureaza refacerea organismului dupa operatie dar mai gandeste-te ca nu o sa te poti apuca de cura de slabire fiindca alaptezi
pupici
monica
try spune:
Ionela, sincer si eu am observat ca am o stare de nervi din cand in cand. Inexplicabila. Poate o fi de la tensiunea asteptatii, emotiile care cresc (in sensul de nerabdare) sau poate o fi caracteristic ultimei sute de metri. Am fost foarte calma si vesela toata sarcina. Si acum sunt la fel, dar am momente inexplicabile pentru mine cand am o stare de nervi. Spre exemplu, nu mai suport sa merg cu autobuzul/metroul, au inceput sa ma enerveze oamenii, ma iau in sinea mea de orice si oricine. Noroc ca nu dureaza mult starile astea...
Offf, mai gandacel, la tine nu tine cu ridicarea moralului ca la fete... esti prea... rationala, prea logica sa te aburesc...![]()
![]()
"nah! ca n-ai tot timpul numai tu dreptate!"
Gandacel, pai asta vroiam sa-ti zic si eu. Nu e musai ca toti sa le stie pe toate. Ne dam si noi cu parerea, mai facem si conexiuni logice (cel putin asa ni se par noua, alora de le emitem...
). Cine-a zis ca try are mereu dreptate? E doar parere unora dintre voi
Eu de multe ori incerc doar sa ofer si alte piste, alte alternative. Cum a fost si cu sefa lu' Felis. Poate ca tipa chiar a vrut s-o atinga cu-o jignire pe Felis cand i-a zis sa nu se uite in oglinda, da' mie-mi place sa acord circumstante atenuante oamenilor si sa plec de la prezumtia de nevinovatie si m-am gandit ca, cine stie, poate femeia n-o fi vrut s-o jigneasca, ci doar s-a referit la vreo superstitie...
Ioana, sa te faci bine repede si sa iesi din spital. Te vrem la calculator, nu pe patul de spital... cel putin nu asa repede...
Asa e Ela, ma mai ia si pe mine gura pe dinainte, ca-s si eu om ![]()
Deci pe Roserb a lovit-o furtuna si eu care era sa scap un porumbel pe gura si sa zic ca poate a nascut si ne face o surpriza cand revine... (surpriza pentru noi, ca pentru ea numai surpriza nu ar fi fost).
Ionela, iti impartasesc parte din parerea legata de spalarea rufelor. Sincer? Cred ca foarte rar ar putea aparea probleme la cel mic daca rufele sunt spalate impreuna cu ale noastre (sunt exceptii in care pielea lui bebe e hipersensibila, dar la aia cred ca nici spalatul separat nu-i de-ajuns), in fond spalarea e procesul de curatare a rufelor. Nu vad de ce ar iesi mai curate ale lui bebe decat ale noastre dupa o spalare. Singura chestie e limpezirea lor mai atenta. Detergentii = chimicale; astea ar putea sa-i faca rau lui bebe in cazul in care rufa nu e limpezita prea bine. Urmele de chimicale pot ataca pielea lui mai sensibila decat a noastra ()care acum e tabacita). Altfel, nu sunt probleme. Aaaa... daca ai vreo boala de piele, normal ca e musai sa speli rufele separat, dar altfel nu mi se pare o necesitate.
Daca insa spalatul separat iti ofera mai multa liniste si te simti mai impacata sa le speli separat (asa cum e pentru majoritatea fetelor), atunci purcede la spalatul separat. Dar daca n-ai probleme de constiinta legate de treaba asta, nu cred sa fie nici o problema. Cred ca spalatul rufelor separat e o problema mai mult legata de confortul nostru psihic decat de igiena bebelusului. Iar mamicile care au primul copil tind (prin natura inexperientei care o au legat de cresterea copiilor) sa fie mai exagerate in privinta igienei, ritualurilor de ingrijire etc. Am observat ca majoritatea mamicilor, deja de la al doilea copil incolo tind sa acorde mai putina importanta acestor lucruri. Poate ca e oboseala de a mai face totul ca la carte, poate ca e siguranta ca nu se intampla nimic rau pe care ai capatat-o din experienta cresterii primului copil, nu stiu, cert este ca sunt mai putin protocolare cu al doilea copil. Si asta se reduce si mai mult pe masura ce apare al 3-lea, al 4-lea etc...Daca ar fi sa avem noi, ca parinti, o boala de piele sau niste microbi "rai" carora organismul lui bebe sa nu le faca fatza, atunci e mult mai probabil sa i le transmitem lui bebe prin contactul direct (ganditi-va ca-i punem sa suga la san, ii punem direct pe pielea noastra sa-i linistim etc.) si mai putin probabil prin rufele deja spalate (proces prin care o parte din microbi sunt distrusi).
Cu sampoanele sunt de acord cu ce spunea bits, daca pot sa-i fac baia mai placuta lui bebe (in sensul ca nu-l mai ustura ochisorii), de ce nu? Oricum aici nu e vorba nici de salvare de bani, nici de timp nici de nimic pentru ca ori ca foloseste sampon din tubul tau (caz in care se consuma mai repede si trebuie sa cumperi mai des), ori ca-i cumperi lui sampon separat, tot la banii aia ajungi. Si asa e, ii dau dreptate si lui bits cand spunea ca nu trebuie sa ramanem la aceleasi metode ca parintii nostri, lumea evolueaza si noi odata cu ea. Asta la modul general, insa sunt situatii cand cred si eu ca se exagereaza cu grija si preocuparea pentru anumite aspecte. Uite, de ex., am ajuns sa dezbatem in pagini intregi daca sa spalam sau nu rufele lui bebe separat cand problema nu merita atata atentie. Te simti mai bine sa i le speli separat? Atunci spala-le. Consideri ca e pierdere de vreme sau lipsa de justificare sa le speli separat? Atunci spala-le cu ale tale. In ambele cazuri va asigur ca bebelusii vor fi la fel de fericiti si multumiti.
Cu scutecele (carpa sau unica folosinta) e o chestiune de bani, comoditate si timp salvat pana la urma. Un copil poate creste linistit si cu scutece de carpa, nimic de zis. Daca nu ai banii necesari sa-ti permiti sa cumperi tot timpul pampersi, normal ca o sa-i dai doar ocazional. Insa (in conformitate cu evolutia noastra ca oameni) pampersii sunt o binecuvantare pentru mamicile de azi. Iti fac munca de schimbare a lui bebe mult mai usoara si mai placuta, nu mai speli zilnic zeci de scutece, scapi mai usor si de mirosul de pipi, dar, ca orice facilitate, trebuie sa platesti si un pret pentru asta. Inteleg perfect mamicile care considera pampersii un lux (in sensul ca nu-si permit sa cumpere pampersi pe cat ar avea nevoie bebeul lor si sunt nevoite sa folosesc scutece de carpa), insa nu inteleg mamicile care considera pampersii un moft (in sensul ca isi permit sa cumpere, dar n-o fac... din diverse motive). Prietena ta japoneza care si-a crescut fara probleme copiii cu scutecele de carpa, banuiesc ca a avut ratiuni financiare si nicidecum ratiuni de moda. Eu cred ca orice mamica si-ar dori sa aiba pampersi la discretie, insa ei nu-s accesibili oricarui buzunar. Slava Domnului ca aici in Ca pampersii sunt destul de ieftini. Daca in strainatate sunt perceputi ca o necesitate, ca un lucru indispensabil, eu in Ro cred ca sunt inca un lux. Vorbesc la modul general, nu vorbesc de cazuri particulare sau de situatia voastra. Vorbesc de miile de familii unde nu exista un calculator in casa, care nu au o masina personala, care-si buchisesc bani icu grija de la luna la luna si care cu atat mai putin nu-si permit luxul de a cumpara constant pampersi pentru copilasii lor. Trebuie sa recunoastem ca cele care suntem aici nu facem parte din categoria acelor mamici, private de multe in viata...
in a 36-a sapt., DNP 31 oct.
FELIS spune:
GANDACELU!!!!!!!!.......... 

LA MULTI ANI!......

SA TRAIESTI, SA FII FERICITA, SA AI PARTE DE NASTERE USOARA DE UN BB SANATOS SI DE MULTE BUCURII...
SA-TI TRAIASAC SI ILE SA FIE SANATOASA SI SA TE BUCURI DE EA CA TARE DULCE MAI E... ![]()
AI GRIJA DE TINE!...

DISTRACTIE PLACUTA... 

Felis, 29 sapt(30 de la UM), DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cornelfelis/my_photos
ad_rianna spune:
Tot felul de problemute pe aici... A mea e ca nu prea maninc! Maninc doar pt. bebelasi.
Am tot timpul un gust rau si salciu
si cred ca din cauza asta nu am pofta de nimic, in afara de fructe. E asa de rau sa nu-mi fie pofta de absolut nimic. Si nu stiu cum dar burtica tot creste. Am prietene, si sora mea daca nu ma vede 2-3 zile imi spune ca a mai crescut - ei atunci ma bucur!
JASMINE paracetamolul e OK sigur. Vezi la Odiseea in 40 saptamani este un articol cu medicamentele permise in sarcina: http://www.desprecopii.com/info.asp?id=257
MONICA eu cred ca am luat prea putine pt. ca am luat cam cat voi si am 2 copilasi...
de asta imi fac probleme.
Hai sa va zic ce a mai "copt" azi sotiorul meu: eu am inceput sa-mi fac de vreo luna bagajelul de spital si tot mai pun din cand in cand cate ceva. Ieri mi-am pus niste hainute de bebelasi si ma intreaba al meu ca de ce le pun? "Pai cu ce sa imbrac bebelasii?" -zic eu. "Pai cum sa-i imbraci? Ca bebelasii trebuie infasati si cu scutece, sa le stea picioarele drepte! Unde ai mai pomenit tu la nou nascuti sa le pui pampersi si sa-i imbraci cu hainite!" CE ZICETI???
Adriana 33 sapt si cei 2BBmici -DPN 18 NOV
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/adriana_axa_cluj/my_photos