Ce/Cum as putea face?

Ce/Cum as putea face? | Autor: julles1

Link direct la acest mesaj

As dori niste lamuriri in mai multe probleme. Am sa le punctez incercand sa fiu cat mai clara:
1. In august 2002 am nascut si am ramas in CIC pentru 2 ani; in august 2004 am revenit la lucru, incepand cu un "binemeritat" concediu de odihna care nu mi-l luasem inainte de a naste. "Inteligentii" de la serviciul de unde lucrez(la stat) nu au avut nimic impotriva dar nici acum nu sunt lamuriti in baza a ce mai am 27 de zile de concediu de odihna(care lege, ordin,etc.). Intrebare: ma puteti ajuta cu acel act sau extras de undeva pe care sa il pot pune pe biroul lor pentru a avea liniste cu ei?
2. In septembrie 2004 am ramas din nou insarcinata, deci urmeaza sa nasc undeva prin aprilie-mai. In anul care urmeaza intentionez sa imi iau din nou concediul de odihna, 27 zile, mai ceva concediu medical, si dupa aceea 63 de zile prenatale, in ideea sa nu ma mai duc la servici pana in 2007. Intrebare: Faptul ca vin din CIC, lucrez doar vre-o 5 luni si dupa aceea voi sta in concdiu medical, prenatal si de odihna imi va afecta sau conditiona cumva dreptul la acea indemnizatie de crestere a copilului. Voi avea dreptul sa o primesc?
Cu multumiri

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Reglementari:
-art. 38 alin (2) din Constitutia Romaniei
-art. 139 - 148 din Lg. 53/2003 - Codul muncii
-H.G. Nr. 250 din 8 mai 1992 - Republicata
***Cazul tau:
Pt anul 2002 ai lucrat pana ...in aug, deci aveai dreptul la CO pentru 7 luni lucrate:
27:12x7=16 zile.
Pt anul 2004 ai lucrat din aug pana in dec, deci ai dreptul la CO pentru 5 luni lucrate:
27:12x5=11 zile.
In anul revenirii la munca, in masura ca nu ai efectuat CO la intrarea in CIC, ai dreptul anul acesta la intreaga perioada, adica la 27 zile.
In anul 2005 poti lua cele 27 zile de CO dar...atentie, cf Codului muncii, CO se acorda pentru timpul efectiv lucrat, adica nu se ia in calcul lunile de concediu medical si drept urmare, iti pot retine contravaloarea zilelor de CO necuvenite pt anul 2005.
Dreptul la CIC il vei avea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julles1 spune:

...si atunci daca nu mi-as mai lua concediu de odihna de loc si as merge doar pe concediu medical>>>concediu prenatal mai pot avea pretentii la indemnizatia de CIC?

Mergi la inceput