indemnizatii studenti, someri, absolventi?
Am o intrebare: exista indemnizatii pentru cresterea copilului si pt categoriile de oameni care nu sunt angajati?
Eu am nascut fetitza in anul 5 de facultate. Nu am intrerupt scoala, am primit de la univ 1,8 ml lei premiu nastere si 1,4 ml lei de la primarie. Dar de bine de rau ne-am descurcat fafa ajutoare. Acum fetitza are 1 an si 11 luni. Lucrez de 1 an ca si contabila, in plus acum am terminat univ. si astept sa dau rezidentiatul timp in care nu ne putem angaja in domeniu (absolventii de medicina). Pe langa aceasta, inainte de inceperea fac am lucrat un an (1996-1997). Am cotizat si noi la Asigurari, faimoasa ordonanta din martie 2003 a facut sa pierdem cei aproape 15 mil lei platiti pana atunci. Poate intrebarea mea nu mai are nici un rost dar nu exista chiar nici un ajutor pt aceste categorii de mame? Nu aveam nici un drept? Sau dc mai este o sansa care este aceasta? Acum se plateste 9,5 mil pt ingrijirea copilului indiferent de salar. Am senzatia ciudata ca am fost inselati de stat avand in vedere ca eu pierd aceste drepturi desi cotizez si voi cotiza in continuare toata viata la stat ca orice alt om.
Raspunsuri
liviu`s spune:
Este reglementata alocația familială complementară, de care beneficiaza familiile formate din soț, soție și copiii în vârstă de până la 18 ani aflați în întreținerea acestora, care locuiesc împreună. Alocația familială complementară se acordă lunar familiei care realizează venituri nete lunare pe membru de familie de până la 1,5 milioane lei.
Cuantumul alocației familiei complementare este de:
a) 300.000 lei pentru familia cu un copil;
b) 350.000 lei pentru familia cu 2 copii;
c) 400.000 lei pentru familia cu 3 copii;
d) 450.000 lei pentru familia cu 4 sau mai mulți copii.
Freia spune:
quote:
Initial creeata de andrada biris
Acum se plateste 9,5 mil pt ingrijirea copilului indiferent de salar.
Andrada, indemnizatia de crestere este in valoare de aproximativ 6,5 milioane nu 9,5.
Freia si Alexa
http://community.webshots.com/user/freia_ro
http://community.webshots.com/user/freia_ro_capsunika
andrada biris spune:
Da, e adevarata chestia cu 6,5 mil. Eu am ramas cuplata pe zvonul potrivit caruia din ian 2005 se va plati 9,5 mil. (nu vreau sa induc in eroare, nu stiu din surse sigure). Oricum eu doream sa aflu daca avem ceva drepturi asemanatoare cu concediul pt ingrijirea copilului. Multumesc pentru informatiile privitoare la ajutorul pentru cei cu venituri sub 1,8 mil. Din fericire nu ne incadram dat fiind faptul ca amandoi lucram (sotul meu are chiar 2 locuri de munca). Cu toate acestea, credeam ca statul sprijina familia, ca de mila suntem satui. (ma intreb cum traiesc cei care au venituri mici cu "marele ajutor" lunar de 300.000 lei).Rusine
Multumesc mult de raspunsuri
Daca intereseaza pe cineva cunosc o persoana care a dat Casa de Pensii in judecata si a obtinut acei bani promisi prin asigurare.
Multe amanunte nu stiu dar am inteles ca diferenta fata de cei care au pierdut procesele (si sunt multi-majoritatea) este faptul ca persoana respectiva a depus intai o cerere la Casa de pensii prin care cerea respectarea contractului. In caz contrar, procesul este piedut din start motivul ca nu poate fi dat cineva in judecata ca nu-ti respecta cererea daca cererea nu exista.
Mentionez ca persoana respectiva nu a angajat avocat (motive financiare) si a pledat singura in fata instantei.
Ulterior a primit banii (pana acum peste 170 mil) si a fost rugata insistent de conducerea Casei de pensii sa nu spuna nimanui....
Mda, cred ca pare mai mult decat ciudat.
Dar poate foloseste cuiva.
mamica Briannei