La cati ani la gradi?
Eu incerc sa-i gasesc la Rares o gradinita dar primesc in fata replica " e prea mic,eventual cresa"!
Rares are acum 2 ani jumate ,este foarte socabil,ii lac copii si jucriile. Este mic pt. gradi?
Copii vostrii la ce varsta au mers la gradinita!
Sau mai bine il dau la cresa,cam cat costa / luna?
Merci mult!
Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela
Raspunsuri
gianina-alina spune:
Andreea are acum un trei ani si trei luni.a mers la gradi din martie cind avea doi ani si opt luni.in anul scolar trecut a fost ok.adica la inceput niste scinceli si gata.
anul asta insa...greu .inca nu s-a reobisnuit. adevarul este ca i s-a schimbat o educatoare, uni colegi au plecat, au venit altii noi...
este gradinita 21 de pe radulescu,in spate la maternitatea odobescu(sper ca nu te confund, esti di tm,nu?)
este gradinita de stat si se plateste 30000 pe zi. evident ca exista alte fonduri(grupei si gradinitei)dar mai mult de 700000 pe luna nu este.
in general sint destul de multumita de gardi...dar stii cum este!noi acasa o cocolosim mai mult este singura...
daca vrei sa mai vorbim cu drag!
te pupacim Andreea si eu!
gianina-alina spune:
Andreea are acum un trei ani si trei luni.a mers la gradi din martie cind avea doi ani si opt luni.in anul scolar trecut a fost ok.adica la inceput niste scinceli si gata.
anul asta insa...greu .inca nu s-a reobisnuit. adevarul este ca i s-a schimbat o educatoare, uni colegi au plecat, au venit altii noi...
este gradinita 21 de pe radulescu,in spate la maternitatea odobescu(sper ca nu te confund, esti di tm,nu?)
este gradinita de stat si se plateste 30000 pe zi. evident ca exista alte fonduri(grupei si gradinitei)dar mai mult de 700000 pe luna nu este.
in general sint destul de multumita de gardi...dar stii cum este!noi acasa o cocolosim mai mult este singura...
gianina-alina spune:
lavi02 spune:
Draga Ionela,
Din punct de vedere legal, gradi de stat accepta copii de la 3 ani. Dar poti printr-o cunostinta sau cu clasicele cadouri, spagi, etc, sa ai o sansa si asa. Dar trebuie neaparat sa nu mai folosesca pampers.
Dar mai nou multe gradinite de stat nu fac grupa mica, fac doar mijlocie, de la 4 ani, unde n-ai nici o sansa si nici copilul nu s-ar simti bine.
Gradi particulare - multe primesc de la 2 ani si accepta si pampers.
Cresele primesc de pe la un an si il tin pana la 3-4 ani. Cuvantul cresa are o conotatie cam proasta in Romania dar sa stii ca exista crese foarte bune. Silvia noastra merge la o cresa in Bucuresti, unde este curat, vesel, doamnele sunt amabile si cu parintii si cu copiii, invata cantecele si poezioare, danseaza si fac gimnastica. In rest, se joaca. Mancarea e si ea OK.
Dar omul sfinteste locul. Nu toate cresele sunt asa, dupa cum sunt si gradinite bune si proaste, personal atent sau neintersat, etc.
Dar oriunde ai duce copilul, fiind vorba de colectivitate, va incepe cu raceli, viroze, etc. Eu am dus prima oara copilul in februarie cand e mai nasol pentru ca corpul e saracit de vitamine si rezistenta e cea mai scazuta. Asa ca mi-a tot racit, antibiotic, etc. Peste vara n-am dus-o. De la 1 septembrie am dus-o iar si abia acum a inceput sa tuseasca putin si sa-i curga nasul, dar temperatura nu a avut. Deci nu e grav. Toamna asta vrem sa-i facem un tratament preventiv pentru cresterea imunitatii, sa nu ne mai ia iarna si mai ales primavara pe nepregatite.
Asa ca:
1. Daca ai bunici sau pe cineva de mare incredere sa stea cu copilul, cred ca e mai bine sa-l mai tii un an acasa.
2. Daca nu ai si/sau te hotarasti sa-l dai la gradi sau cresa, intai informeaza-te foarte bine unde il dai si in al doilea rand fa ceva pentru cresterea imunitatii, preventiv. Sunt solutii tip vaccin sau naturiste, discutam asta la Parintii intreaba...
Lavinia (tot timisoreanca prin nastere), mamica Silviei (2 ani si 7 luni) (bucuresteanca - asta e, ce sa-i faci)
vilma spune:
Draga Ionela, Anca a inceput gradinita anul trecut in noiembrie. Avea atunci 2 ani si jumatate. A fost la o gradi particulara si mi-a placut. A facut fata cu brio, desi cred ca totusi ii oboseste destul de mult.. Ma uit acum la ea, ca are 3 ani si un pic si e la grupa mijlocie cu copii de 4 ani, poate chiar mai maricei. La ora 12 cand o iau, e franta.
Si ceilalti se resimt, dar ma gandecs mereu ca a mea e cea mai mica din grupa si sa nu ii dauneze.
Vilma, Anca (3 ani) si Tudor (11.12.2003)
ionela-roxana spune:
Sincer i-mi doresc o gradinita sau cresa de statdin cauza banilor!
Am gasit o gradinita particulara pe langa casa dar nu-mi permit,100 Euro este cam mult pt. noi!
Cu scutecelul nu mai avem "contact" de cateva luni deja , cu mancatul stam mai rau ca nu prea mananca singur dar remediem in timp si asta!
Am sa mai caut si daca nu gasesc gradi sau cresa asta e , mai sta un an acasa cu bona!
Este un copil istet si as fi vrut sa mearga la gradi,ii plac foarte mult copii!
Am sa va mai scriu ce hotarasc!
Merci de raspunsuri!
Giani ti-am scris un PM,astept raspuns!
Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela
Anamaria-Livia spune:
Roxi draga,
Sa stii ca si Andrei al nostru este foarte sociabil si doritor de copii, vesel, vorbaret, stie de toate si in plus fata de vārsta lui. A implinit ieri 2 ani si cinci luni si am considerat ca poate merge la gradinita. L-am dus 4 zile. Ei, a fost dezastruos! Nu s-a acomodat nici cum, in sensul ca pe toata perioada celor 3-4 ore cāt statea zilnic acolo, plāngea amarnic. Ulterior, o gramada de cunostinte ne-au spus ca totusi este prea mic pentru gradinita, desi aici, pe forum, am auzit si de pitici mai mici. Vorba e, ca, psihologic vorbind este probabil prea mic, indifierent de cite lucruri stie. Eu m-am convins ca e bine sa mai astept un pic, mai ales ca in rastimpul celor 4 zile, copilul si-a schimbat comportamentul cu 180° ceea ce nu mi-a convenit de loc. Si acum, dupa 2 sapatmini, mai are cāteodata crize de plāns.
Asa ca, eu as spune sa te mai gāndesti si sa-l mai observi pe el, inainte de a te hotari.
symaco spune:
aici e““legea““ca numai incepand de la 3 ani
si numai atunci cand nu mai este cu pampers bineinteles!
nu stiu ce vom face si noi(stiu ca mai destul timp)dar sybille e destul de mamoasa..si nu stiu dc vom reusi sa incepem gradi la 3 ani.
deocamdata asteptam schimbari(si““ajutam““la schimbari),sybille nici nu are 2 ani.sper ca vom avea succes si nu va mai trebui sa ramanem un an acasa!
Oliv spune:
Lavi, poti sa imi spui si mie te rog care este cresa si unde este? Eventual pe PM. Al meu este inca mic, dar cred ca de la anul cand va avea 2 ani, va trebui sa il ducem. Multumesc mult.