alambic artizanal

alambic artizanal | Autor: Caroline

Link direct la acest mesaj

Am si eu o mare dilema:

Cum se poate transforma o oala subpresiune intr-un alambic artizanal ?

Apreciez orice intentzie de ajutor.

Thx

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Adica vrei sa faci tzuica ?

So, iti trebuie 1 buc. oala, nu neaparat sub presiune, dar sa fie cat mai incapatoare si relativ ermetic inchisa.
In aceasta oala se fierbe la foc cat mai mic amestecul de "fermentatzie".
Printr-un orificiu se capteaza (la oala sub presiune poti sa deshurubezi capacelul si de acolo sa te legi cumva cu un furtun) aburii. Acesti aburi se introduc intr-un "condensator". La magazinele de tehnica medicala se gaseste un tub elegant de sticla ("coloana de condesatzie" - parca se cheama...) - pe centrul lui se introduce aburul, pe exterior apa rece(debit mic). Astfel prin condensatie se produce "apa de foc".

NU MA INTREBATI DE UNDE STIU...

Cu respect,
Florin

Choose life

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Multzumesc Florin pentru raspuns. Eu am o oala subpresiune care are 2 gauri, una unde are supapa si alta pentru evacuarea aerului optzional. Banuiesc ca evacuarea aburului de alcool ar trebui sa se faca prin cea cu supapa, adica desurubez supapa si pun un furtun rezistent la foc sau un tub subtzire de cupru (apropo, merge cupru?)

Acum ma duc cu spirala printr-un vas cu apa si ..Gata... tzuica mea e gata, nu?

Coloana asta de racire trebuie sa aiba anumite dimensiuni ?
Sa vedem cum gasesc o coloana de racire si cum i-o zice pe english

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Merge si cu teava de cupru. Da, ea poate si modelata sub forma de serpentina si introdusa intr-un vas cu apa. Apa din vas trebuie periodic controlata/schimbata pentru a nu se incalzi prea tare.
Tzeava de cupru are dezavantajul ca poate sa cocleasca (in timp.. 1 luna.. 1 an) ceea ce o va face inutilizabila.

bafta

Serpentina nu o poti face decat din tzeava metalica sau de sticla.. pentru a se produce condensatia.

Cu respect,
Florin

Choose life

p.s. aa.. dimensiuni ? a, nu, sa nu scape pe la capatul opus oalei aburi necondensati.

Si inca ceva... alcoolul fierbe/deci face aburi (parca) la 60 grade, in timp ce apa fierbe la 100. Concluzia oala se fierbe la foc mic.. daca nu vrei sa rezulte numai apa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Multzumesc... pana in weekendul urmator am sa incerc sa incropesc ceva... sa vad ce materiale gasesc... te tzin la curent

Mergi la inceput