Vreau sa-mi fac firma !!!!

Vreau sa-mi fac firma !!!! | Autor: marene

Link direct la acest mesaj

Doresc si eu un ajutor. Vreau sa-mi fac un SRL si nu stiu de unde sa incep. Unde trebuie sa merg intai si cu ce ???

Multumesc mult.

PS Locuiesc in sectorul 6 din Bucuresti

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

mergi la registrul comertului si acolo au consilieri care te vor invata toate, gratuit

Anca si Matei (1 ianuarie 2004)

Bebei de ianuarie - februarie 2004
si gasca MAO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Daca mergi la un avocat, te costa in jur de 1 milion si se ocupa el de tot. E foarte greu sa alergi de una singura.

Crinuta si burtica de 26+saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Si pe mine ma interesase la un moment dat ce acte am nevoie pt a infiinta o firma si de aceea am strans cateva informatii. Au dreptate fetele ca e o jungla birocratica si mai bine apelezi la un avocat. Iti dau aici cu ccc copy/paste ce am salvat in calculator.

ACTE necesare pentru infiintarea unei societati comerciale

Actele de identitate ale viitorilor asociati in original plus 3 copii.
Dupa ce se alege forma de societate, se trece la urmatorii pasi:
· Alegerea obiectului de activitate al firmei, potrivit clasificarii CAEN; stabilirea obiectului principal de activitate si a obiectelor secundare de activitate.

· Contract de comodat (e necesara o copie a actului de proprietate al imobilului in care se declara sediul social.)

· Alegerea denumirii societatii: se dau cel putin 3 denumiri, in ordinea preferintelor.

· Capitalului social - ce suma si alegerea bancii la care se doreste deschiderea contului. Capitalul social minim este de 2.000.000 lei pentru srl.

· Stabilirea administratorului societatii.

· Tipul de societate: microintreprindere, intreprindere mica sau mijlocie.

· Se alege ca firma sa fie platitoare de TVA sau nu.

3. Dupa stabilirea acestor aspecte se trece la pasii urmatori:

· Rezervarea denumirii societatii

· Incheierea contractului de inchiriere daca spatiul unde se desfasoara activitatea nu este proprietate.

· Intocmirea actului constitutiv.

· Declaratii ale asociatilor privind faptul ca nu au antecedente penale si ca indeplinesc conditiile prevazute de lege pentru a fi asociati si administratori.

· Cazierele fiscale ale viitorilor asociati - se elibereaza de Directia Generala a Finantelor publice. (dureaza 5 zile)

· Deschiderea contului in banca si depunerea capitalului social. (de catre unul dintre asociati)

· Depunere specimen semnatura la Registrul Comertului sau la notarul public.

4. Dupa finalizarea acestor acte, se completeaza documentelor necesare de depus la Registrul Cometului.

(acte carora li se ataseaza si cele prevazute la art.3):

· cerere inregistrare societate.

· cerere sau declaratie, dupa caz, aviz pompieri.

· cerere sau declaratie, dupa caz, aviz sanitar.

· cerere sau declaratie, dupa caz, aviz muncii.

· cerere sau declaratie, dupa caz, aviz mediu.

· fisa de prezentare a sediului social si a activitatii.

5. Dupa finalizarea intregii documentatii se depune aceasta la Oficiul Registrul Comertului. In termen de aproximativ 21 de zile vor iesi actele de infiintare ale societatii, adica: certificat de inregistrare, anexa avize necesare, avize colaterale, incheierea de acordare a personalitatii juridice, etc. Se poate cere si eliberarea cu regim de urgenta a actelor dar in acest caz taxele se majoreaza cu 50%.

6. Incepand din acest moment firma poate functiona.

7. Costurile aproximative sunt urmatoarele:

· rezervare nume firma 308.000 lei.

· capital social 2.000.000 lei.

· taxe registru, aproximativ 3 milioane lei, in functie de obiectul de activitate al firmei.

· taxa notariala pentru autentificare specimen semnatura, aproximativ 500.000 lei. (in functie de notar)

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

quote:
Originally posted by buli

mergi la registrul comertului si acolo au consilieri care te vor invata toate, gratuit

Anca si Matei (1 ianuarie 2004)

Bebei de ianuarie - februarie 2004
si gasca MAO

Gratuit la mine a insemnat 1,5 milioane de lei, cu chitanta. Asta fiind la centrul de consultanta al Registrului Comertului: Consultanta in afaceri= 1.000.000 lei fara TVA..??? + 190.000 lei= 1.190.000 lei.
Inca o chitanta cu stampila de cabinet individual av. XX de 500.000 lei reprezentand ...?!? (nu inteleg ce scrie)

Eu mai inspaimantata sunt de ceea ce urmeaza dupa infiintarea firmei, cum sa aflu despre toate actele pe care trebuie sa le posed ca sa fiu in legalitate?

Vilma, Anca (3 ani) si Tudor (11.12.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

...ca la noi...nicaieri... hai nu fii asa de inspaimantata, aparent e greu. Depinde si de ce vrei sa faci. Multi isi infiinteaza firme (SRL) fara ca sa le fie clar ce vor sa faca. O firma se infiinteaza usor si se desfiinteaza greu. Parerea mea este ca in primul rand e mult mai util si mai ieftin sa te interesezi daca infiintarea unei firme este cel mai optim gest. Daca afacerea este viabila economic. Pacat sa dai cu piciorul la milioane de lei si muuult stres daca nu sunt clare aceste aspecte si nu numai.
Cat despre costuri e mult mai ieftin sa preiei o firma existenta care se da de multe ori gratis decat sa infiintezi una noua. Desigur trebuie verificata fiscal dar e mai ieftin per general.

Mergi la inceput

Stiu ce vreau sa fac, am studiat problema din afara, ca sa zic asa. Din pacate nu stiu cu ce se mananca tot restul obligatiilor pe care le are o persoana juridica. Sper sa invat pe parcurs.
Cum poti insa sa fii sigur de reusita, de viabilitatea unei afaceri? Exista afaceri 100% sigure?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu, nu exista, afacerile reusite implica si un pic de noroc si muult efort, si ambitie si nervi de otel, timp...si iar un pic de noroc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa obti certificatul de cazier fiscal, de la Primaria Municipiului Bucuresti, camera 230. In prealabil se plateste o taxa la Administratia financiara. Concomitent, poti merge la Oficiul Registrului comertului sa obti disponibilitatea firmei. La notar vei depune specimenul de semnatura. Actul constitutiv trebuie sa fie atestat de un avocat. Avocatul va atesta si declaratiile administratorului si ale asociatilor. Capitalul social (pentru SRL este minim 2.000.000 lei) se depune la o banca. Pentru spatiul care reprezinta sediul social pentru noua societate trebuie sa existe un act care sa specifice situatia sa: act vanzare-cumparare, inchiriere, comodat, dupa caz. In cazul spatiilor dintr-un imobil cu mai multe apartamente, este necesar acordul administratorului asociatiei de proprietari si al vecinilor directi.
Cu toate aceste acte te vei duce la Biroul unic al Oficiului registrului comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti, situat langa TIB, pe Bd-ul Expozitiei, unde vei completa vreo 5 formulare tip. Tot acolo poti plati si taxa de urgenta.

Mergi la inceput

Liviu, stii cumva despre zvonul potrivit caruia o firma se va putea infiinta in 72 de ore?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Zvonul are la baza aparitia Legii nr.359/2004, care va intra in vigoare la data de 13 octombrie 2004.
Totusi, nu cred ca in 72 de ore e posibil sa infiintezi o firma, nici chiar dupa aceasta data. Pana in momentul in care depui actele la Biroul unic, mai ai o groaza de pasi de facut. Sa vedem practica ce ne va spune. Nu mai e mult.

Mergi la inceput