Vreau sa-mi fac firma !!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

Cred ca ar fi prea frumos sa se poata infiinta o firma in 3 zile dar nu prea suna a ceva ce se intampla in Romania!Eu as fii multzumita sa se faca si in 10 zile!vom vedea ce va fii!
Se poate declara ca sediu social si apartamentul in care locuim?
In cazul de mai sus se face contract de inchiriere intre mine si firma sau nu?
Multzumesc!

Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

quote:
Originally posted by ionela-roxana

Cred ca ar fi prea frumos sa se poata infiinta o firma in 3 zile dar nu prea suna a ceva ce se intampla in Romania!Eu as fii multzumita sa se faca si in 10 zile!vom vedea ce va fii!
Se poate declara ca sediu social si apartamentul in care locuim?
In cazul de mai sus se face contract de inchiriere intre mine si firma sau nu?
Multzumesc!

Da, se poate. Daca esti proprietar pe apartament, te duci cu copie dupa actul de proprietate. Nu cred ca trebuie contarct de inchiriere.

Vilma, Anca (3 ani) si Tudor (11.12.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

Zici de contractul de vanzare-cumparare?Alt act nu stiu daca exista?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

quote:

Zici de contractul de vanzare-cumparare?Alt act nu stiu daca exista?

Apartamentul putea fi dobandit si prin donatie sau mostenire.
Daca sunteti proprietari, duceti actul prin care ati dobandit respectivul apartament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:

Cum spunea si Marius, o firma se poate face foarte usor (si va si mai usor, inteleg), dar este muuuult mai greu s-o tii activa (sunt obligatii de declarare chiar daca nu ai activitate!!) si, de asemenea, mult mai greu s-o inchizi...
Iti dau un exemplu simplu: simplul fapt ca ai achitat nu's ce taxa la Regsitrul Comertului ar trebui sa implice o inregistrare contabila, balanta, bilant. Daca esti microintreprindere, depui capitalul social in banca si primesti dobanda la acei bani, ai deja un venit pentru care trebuie sa platesti impozit, chiar daca firma nu are activitate.
Asa ca si eu va recomand sa va faceti firma numai in momentul in care deja puteti incepe activitatea pe firma.
quote:
Se poate declara ca sediu social si apartamentul in care locuim? In cazul de mai sus se face contract de inchiriere intre mine si firma sau nu?

Nu este nevoie de contract de inchiriere. E suficient un contract de comodat. Daca faci contract de inchiriere tu, ca persoana fizica, va trebui sa inregistrezi acest contract la Administratia Financiara si sa platesti impozit pe venitul din chirii.

Mult succes!

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Pana la urma am ajuns si in acest punct: declararea sediului social. La Biroul de Consultanta din cadrul Registrului Comertului ma obliga sa fac contract de inchiriere intre mine-proprietar al apartamentului care va servi ca sediu social si firma-adica tot eu!
NU pricep de ce nu este de ajuns copia dupa contractul de vanzare cumparare a apartamentului. De ce trebuie sa mai fac niste hartii cand sunt proprietar al unui spatiu?
Heeelp! sugestii...

Vilma, Anca (3 ani) si Tudor (11.12.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Amuzant ..este o posibilitate poate rentabila pe viitor am sa mai discut cu tine cand merita, insa acum exista varianta contractului de comodat asa se numeste prin care tu in calitate de proprietara de apartament(comodatar) accepti sa dai in folosinta o parte din apartament (fara a fi necesara explicarea detaliata cat anume se poate formula spatiul locuibil generic discutand), societatii X care se mai numeste comodatar cu titlu gratuit, deci fara pretentii materiale (chirie). Exista formular dar e bun oricare nu este tipizat insa e necesara evidentierea partilor contractante (comodant si comodatar) de cand intra in vigoare, durata contractului sau modalitatea de incetare a contractului si semnaturile deocamdata pt ca de stampila nu putem sa discutam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Vilma, e o prostie. E chiar absurd. Ai incercat sa depui documentatia la Biroul unic al Oficiului Registrului comertului si ti s-a respins pe temei ca nu ai contract de inchiriere cu tine insati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Stiu un caz concret de firma infiintata in februarie anul asta, in aceeasi situatie ca si tine, careia NU I S-A CERUT nici un fel de contract! Nici de inchiriere, nici de comodat, nici de nimic!

Atentie mare! Daca faci contract de inchiriere trebuie sa-l declari la Administratia Financiara pentru impozitare la tine, persoana fizica.

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

...ceea ce mai tarziu in anumite conditii fiscale devine ...hmmm rentabil...(mai rentabil). Este ceea ce am evitat eu sa spun mai sus un pic. Off of contabilii astia.

Mergi la inceput