Super vaccinuri
http://pediatrics.about.com/library/weekly/aa122202a.htm
Rezumat:
Vaccinurile de conceptie mai moderna combina intr-o singura doza mai multe vaccinuri.
Combinatii care sunt deja disponibile pe piata:
Comvax - combina HIB si Hepatita B
TriHIBit - combina DTaP si HIB
Twinrix - Hepatita A si Hepatita B
Totusi, exista cateva limitari: TriHIBit-ul nu poate fi utilizat decat ca a 4 a doza din seria de vaccinari lunare. Twinrix-ul este aprobat doar pentru po****tia in varsta de peste 18 ani.
Cea mai noua combinatie este Pediarix si a primit aprobarea FDA. El va fi disponibil in curand. Combinatia este intre DTaP, Hepatita B si Polio inactivat. Acest vaccin se poate da in locul celor 3 doze separate, in programul de vaccinare pentru 2, 4 si 6 luni. Beneficiul este ca in loc de 9 intepaturi, vor fi numai 3.
Efectele secundare raman aceleasi ca si la vaccinarea separata.
Detalii gasiti in articolul de la linkul de mai sus.
Multa sanatate.
Raspunsuri
Otilia spune:
Si noi i-am facut lui Adélie INFANRIXQUINTA, care este DTP+HIB (contra difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei si HIB)
UN AN NOU FERICIT!!!
@+...
Otilia & La Adelita (6 luni raspoimiine!...)
"La musique avant toute chose" - Paul Verlaine
Alina spune:
Si noi am facut bebeluselor(mamicile din München)Infanrixhexa care e impotriva difteriei,tetanosului,tusei convulsive,poliomielitei,HiB si hepatitei B.
Vaccinul costa 58 euro o doza(am facut pina acum 3 doze)si e suportat de Casa de Asigurari iar doctora zice ca e cel mai bun de pe piata.
Sanatate muulta!
Alina
Ortansa spune:
super vaccinurile ne fac copiii supercopii:-)????glumesc....da ,sunt preferabile celor obisnuite ca si-asa e un chin sa te duci cu ei la dr. sa-i intepe de atatea ori...noi am facut ROR-ul mult disputat cu catva timp in urma-si cred ca si altele.da' tre sa ma uit pe carticica ca n-am memorie de elefant...
Pupici
Ortansa-de 2X mamica va doreste:
Un An super-super-super....