Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (59)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns camys_2000 spune:

fulguletz, eu am omis...dar si eu am o durere in fund....mama, mama!

Dar dupa ce merg la toaleta, se mai atenueaza. Asta e! Of, si eu abia astept sa nasc. Cam acum incep sa realizez cat de mult o sa-mi iubesc copilul, cat de atasata o sa fiu de ea...Imi imaginez ceva superb!

Carmen DPN 31 octombrie

http://community.webshots.com/user/camys_2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

asta cu fundu e naspa, incepe sezonul la hemoroizi

si eu tot de saptamana asta, dar asa, vag, ca o briza;)) dupa ce nastem o sa fie mai nashpa, da' trece!

nu stiu daca stiati, dar cand ni se spune "impinge!" la nastere, la FUND se refera!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camys_2000 spune:

Intrebare : cat mai creste bebelul in ultima luna, aproximativ??

Carmen DPN 31 octombrie

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by camys_2000

Intrebare : cat mai creste bebelul in ultima luna, aproximativ??

Carmen DPN 31 octombrie

1 kg!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Spuneti-mi, e careva dintre voi care simte ca miscari ale lui bebe un fel de tremurat. Cateodata (pana acum mi s-a intamplat sa observ de vreo 4 ori de cand a inceput sa miste consistent, adica dupa luna a cincea) bebeul meu are o miscare care aduce cu un tremurat (de manuta sau de piciorus, nu din restul corpului). Ca si cand i-ar tremura manuta sau piciorusul. Si asta nu o simt numai in interior, ci se si vede la suprafata acel tremurat. Nu s-a intamplat des (v-am zis numa ide 4 ori), dar ma pune pe ganduri si ma nelinisteste. Nu stiu cum sa-mi explic miscarea asta a lui...

Eliza, parca va si vad: o burtoasa se duce sa ia de la aeroport alta burtoasa....

Bits, n-ai nici o contraindicatie, vopseste-te linistita cu ce vrei, numai sa ai grija sa fii intr-un spatiu aerisit ca sa nu inhalezi vaporii de amoniac (in caz ca vopseaua e pe baza de amoniac). Si cant iti faci unghiile cu oja sau ti le stergi cu acetona (in caz ca faci asta), cauta sa nu inhalezi vaporii aia, tari (e ca aurolacul hi, hi, hi). Atata tot.

Jasmine, ideea lui Gandacelu' era sa intre cat mai devreme in prenatal ca sa nu se mai duca la servici deloc. Ea a stat acasa si n-a lucrat deloc sarcina asta (avand-o pe zuza aia mica si scumpa de doi anisori), deci nu se punea problema sa ia salariu de la servici. Si-a prelungit pe ici pe colo cat sa intre dintr-un postnatalul sarcinii trecute aproape direct in prenatalul pentru sarcina asta.

Ionela, si dupa numaratoarea romaneasca tot in 31 de sapt. esti, puiule, mai precis pe 25 sept. vei incheia 31 de sapt., iar pe 26 sept. vei incepe sapt. 32. Tu ai numarat sapt. de la ovulatie de ti-au iesit 29 (insa metoda asta nu este cea mai des folosita in sarcina). In Ro se practica 2 numaratori (ca de altfel cred ca peste tot in lume): de la UM (varsta sarcinii) si de la data conceptiei (varsta bebelusului), dar majoritatea medicilor si in majoritatea cazurilor o sa auzi de varsta sarcinii , adica varsta calculata de la UM (chit ca esti in Ro, in Jap sau in Germania, nu-i asa fulguletz? ). Daca vrei exprimat in luni: pe fiecare 22 ale lunii termini o noua luna de sarcina, asa incat pe 22 sept. ai incheiat 7 luni si incepand cu 23 sept. poti spune c-ai inceput luna a opta.

Fulguletz, la noi e o vreme de invidiat: 29 de grade, soare si caldura de-ti vine sa stai toalnit pe-o banca sau o patura in parc si sa "sugi" toata caldura soarelui ca sa pui la "borcane" pentru la iarna. Asta vara au fost rare momentele de genul asta, in general au fost in jur de 25 de grade cu cateva perioade-exceptii. Aici toamna e lunga si frumoasa, iar culorile frunzelor (de la galben pai la ruginiu-roscat inchis) sunt o feerie, eun spectacol de culoare toaman.

Pe mine ma mananca de zor iarasi in jurul buricului (pe o raza de vreo 6-7 cm), semn ca ne marim din nou...

Aveti grija sa evitati saltelutele din burete ca par a se deforma dupa forma corpului lui bebe si in felul asta nu bebe (care va avea oasele moi si in curs de intarire) va dormi incomod, inconfortabil. Nu e bine pentru oasele lui. Cautati sa luati saltele tari (asa cum spunea si bits), iar cele pe arcuri se pare ca-s mai bune. Cu cat au mai multe arcuri/mp cu atat sunt mai bune. Ganditi-va ca o sa vina o perioada cand va juca tontoroiul in patut.

Miche, cum adica cum le dezinfectezi? Nu vad rostul decat daca le-ai luat de la altcineva, deci daca sunt deja folosite, altfel...
Nu exagerati fetelor cu sterilizarea mediului lui bebe. El nu trebuie sa traiasca sub un glob de sticla, el odata nascut la termen este capabi lsa supravietuiasca linistit mediului in care s-a nascut. Bunicii nostri au fost nascuti si crescuti pe paie si nu aveau nimic, iar noi nu stim cum sa sterilizam si sa dezinfectam orice intra in contact cu bebe. Fiti mai prudente in primele 2-3 luni, dar nu exagerati cu sterilizarea si dezinfectarea. Dati-i organismului lui bebe sansa sa lupte si el putin cate putin cu microbii, sistemul lui imunitar, pentru a se dezvolta are nevoie si de practica, de antrenamente. Daca noi sterilizam totul in jurul lui nici sistemul lui imunitar nu va avea sansa sa dezvolte anticorpi pentru diversi microbi.

Fulguletz, probabil ca la tine centrul de greutate si toata presiune sarcinii se lasa pe punctul respectiv: poponet, alias popou, cululetz, fundic, dos...

camys se pare ca dupa sapt. 36 ritmul de crestere al lui bebe se mai atenueaza, nu mai creste asa rapid cum a facut-o in perioada 28-36 sapt. Deci in ultima luna creste, dar nu in acelasi ritm vertiginos.

in sapt. 35, DNP 31 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

quote:
Originally posted by try

Spuneti-mi, e careva dintre voi care simte ca miscari ale lui bebe un fel de tremurat. Cateodata (pana acum mi s-a intamplat sa observ de vreo 4 ori de cand a inceput sa miste consistent, adica dupa luna a cincea) bebeul meu are o miscare care aduce cu un tremurat (de manuta sau de piciorus, nu din restul corpului). Ca si cand i-ar tremura manuta sau piciorusul. Si asta nu o simt numai in interior, ci se si vede la suprafata acel tremurat. Nu s-a intamplat des (v-am zis numa ide 4 ori), dar ma pune pe ganduri si ma nelinisteste. Nu stiu cum sa-mi explic miscarea asta a lui...

try, si eu am sesizat din cand in cand ca bebelinu are asa...o miscare ca un tremurat scurt , dar , parca nu e asa cum zici tu..Mie mi se pare ca se misca o secunda cu tot corpul si nu doar o manuta,picorus...Dar de fapt, asa mi se pare mie...iar la suprafata, nu mi-am dat seama daca se vede sau nu, pentru ca nu m-am uitat in momentul respectiv...oare vorbim de acelasi lucru Oricum, eu nu mi-am facut griji din cauza asta, nu mi s-a parut a fi nimic in neregula..

quote:
Originally posted by try
In Ro se practica 2 numaratori (ca de altfel cred ca peste tot in lume): de la UM (varsta sarcinii) si de la data conceptiei (varsta bebelusului), dar majoritatea medicilor si in majoritatea cazurilor o sa auzi de varsta sarcinii , adica varsta calculata de la UM (chit ca esti in Ro, in Jap sau in Germania, nu-i asa fulguletz? ).

asa este...aici se calculeaza numarul saptamanilor de la UM.

cu David, 29 sapt., DPN 7 dec.
http://f2.pg.photos.yahoo.com/zumperiox

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

try, chiar aseara se misca si bb-elina mea asa cum zici tu ca un tremurat, dar eu nu mi-am facut probleme fiindca si alex(baietzelul meu) cand era in burtica se misca la fel din cand in cand.la el denumisem in doua feluri miscarile...ca inimioara fiindca se misca ritmic si la intervale egale de timp(acum ma gandesc ca poate o fi fost sughitul dar atunci nu am stiut) si ca valul (in lunile 8-9 ) cand mi se muta practic burta cu totul dintr-o parte in alta.....ei acum imi dau seama ca de fapt erau 3 feluri de miscari cele doua mentionate si plus asta cu tremuriciul hi hi....
ref saltelutza de iarba, eu am avut la alexut din alge marine si sa stiti ca si aia se cam deformase desi alex nu prea a vrut sa doarma in patut...asa ca nu stiu care e mai buna.
acum patutzul pe care l-am cumparat noi a avut din dotare o saltelutza din burete si nu stiu ce sa facem sa mai luam alta...sa nu mai luam....vedem noi, oricum in primele cateva luni (4-5) cand bb nu face prea multe miscari in patut nu cred ca se deformeaza...voi ce ziceti?
ieri am avut si eu pentru prima data carcei la degetele de la picioare si nu mai stiam cum sa o scot la capat....noroc ca nu m-a tinut chiar asa de mult.
de azi am inceput sa iau vitamine, prenatale, aici nu se gaseste materna, si parca m-am simtit cam rau desi in primele 3 luni am luat si nu am avut nimic...poate o fi fost o simpla coincidenta dar ma simteam ametita si aveam chiar si greata....nu stiu ce sa zic.
va pup si va urez o noapte linistita fara insomnii si un w e placut si insorit.

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

fulguletz....nasoala durerea ta sti cum se zice numai in sa nu te doara. poate stai prea mult pe scaun si te apasa bb-ul pe-acolo cine stie...
pe mine a inceput sa ma doara iarasi coloana dar jos de tot, cred ca ma mai latzesc nitzel hi hi ca si cum nu ar fi de ajuns cat sunt acum.
pupici

monica

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by try

Spuneti-mi, e careva dintre voi care simte ca miscari ale lui bebe un fel de tremurat.

try, daca nu ti-am mai zis-o pana acum, ti-o zic acum: te iubesc!
stii ce frica mi-a fost sa scriu despre asta? credeam ca bebe are convulsii, Doamne fereste! nu puteam asocia "spasmele" astea (sau tremuratul asta rapid) cu nimic, si nu-mi aminteam sa fi avut asa ceva la fetita...

apoi m-am gandit ca poate baietul face pishu acolo, si asta are legatura la beieti cu erectia... cine stie?!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by fulguletz
Mie mi se pare ca se misca o secunda cu tot corpul si nu doar o manuta,picorus...

si la mine la fel! si mai des decat 4 ori, dar nici foarte des... a fost de cateva ori, oricum...

Mergi la inceput