Termopan,zugravit etc -Indicii

Termopan,zugravit etc -Indicii | Autor: bibyrox

Link direct la acest mesaj

Dragele mele prietene, am si eu o mare rugaminte la voi. Vreau sa imi reamenajez apartamentul de 3 camere (termopan, zugravit, gresie, faianta, instalatie electrica..etc) si am inteles ca exista firme care ofera toate aceste servicii. Poate v-ati mai intalnit cu o asemenea situatie, poate ati apelat chiar voi la o astfel de firma.. de aceea va rog mult sa ma ajutati. As dori sa termin anul acesta pana in Craciun si de aceea ma cam grabesc.
Va multumesc frumos pentru atentia acordata.

Pupici

"You only live once, but if you live right, once is enough!"
Roxxy

http://photos.yahoo.com/bibyroxx

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dandr69 spune:

Pe mine m-ar interesa daca se pot repara termopanele(garniturile) si cat costa asta
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Bybirox, ai o preferinta pentru ca o singura firma sa faca toate astea???
Eu daca-s fi in locul tau(am fost partial) as face fiecare lucrare separat. Te interesezi dinainte cat costa manopera pentru pus gresie-faianta( pret la metru patrat), iei o echipa specializata sa faca asta. La fel si cu zugravitul. Calculezi apoi materialele si vezi unde ajungi. Despre termopane, ar trebui ca firma care le construieste sa le si monteze(si gratuit)

Dandr69, noi am cumparat garnituri si le-am schimbat singuri. Exista mai multe modele, l-am ales toamna trecuta pe cel mai scump( cam 6000 de lei metrul liniar). Este putin cam greu de chimbat, dar nu exagerat de greu, intra putin fortat garnitura, ca-i noua, si asta-i tot efortul. Le-am gaist la un magazin care vinde materiale firmelor ce executa geamuri termopane, un fel de depozit.

Cristina si Alexia ( 22 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Roxxy,

Daca iti iei o firma sa le faca pe toate platesti aproape dublu fata de cazul in care faci chestiile pe rand. Pe de alta parte, daca firma este serioasa poti scuti mult stres.

Pretul ar fi oricum in jur de 6000 Euro minim, iar ca idee sa stii ca de obicei fata de evaluarile initiale trebuie sa mai adaugi cam 50 %.

Bafta multa,
Boga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibyrox spune:

Nu vrem sa le facem pe rand.. cu mai multe echipe de meseriasi. O firma angajata sa iti ofere toate aceste servicii mi se pare mult mai serioasa. Plus ca daca nu iti convine ceva altfel ii tragi la raspundere. 6000 Euro mi se pare mult.. tinand cont ca termopanul in toata casa (inclusiv balconul care este mare) ma costa 1200 Euro. Dupa o prima analizare ne costa in jur de 3500 Euro... Dar mai vedem..

Oricum multumesc pentru raspunsuri..

Pupici

"You only live once, but if you live right, once is enough!"
Roxxy

http://photos.yahoo.com/bibyroxx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vlada spune:

Socoteala de-acasa, nu se potriveste... si noi tocmai ce-am terminat de reamenajat si intr-adevar costurile au fost in jur de 6000, chiar daca eram convinsi ca o sa fie mult mai mici...mereu mai aparea cate ceva. Timp ar fi destul pana la Craciun.

Andreea si Vlad
http://community.webshots.com/user/vladstefan2.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Roxxy - esti sigura ca ai facut corect calculele ? Exista un model standard de deviz, obligatoriu pt orice firma de amenajari interioare, care se gaseste publicat in nu stiu ce hotarire de guvern (vezi poate te lumineaza baietii de la juridic).
La devizul final se adauga: 35% CAS din manopera, 10% cheltuieli indirecte, 5-10% profit si nu mai stiu ce alte cheltuieli, si peste suma finala se pune 19% TVA !!! Asa ca devizul final iese cam dublu fata de cel cu simpli meseriasi ! Eu am incercat sa-mi fac balconul cu o firma, deci o suprafata de 6,5 mp, cu gresie, zugravit si izolat pereti exteriori, si in loc de 15milioane (cu tot cu materiale) m-a dus la 30milioane cu factura, de m-am apucat sa mai tai de pe ici de pe colo.
Nu stiu daca tu ai prins in calcul si asta, pt ca 3500 euro e mult prea putin. Stii cit m-a costat pe mine schimbatul instalatiei electrice intr-un apartament de 3 camere acum 2 ani? 14 milioane, facuta cu niste prieteni, fara factura.
Asa ca ...

Boghi

Mergi la inceput