Ce carti cititi?
Raspunsuri - Pagina 9
Teodora D. spune:
Vi s-a intamplat sa cititi mai multe carti deodata? Sa zicem…patru?
O iau metodic- prima e “A trai pentru a-ti povesti viata”, memoriile din tinerete ale lui G.G.Marquez. Sa nu credeti ca nu o apreciez, dar e mai greu de citit in timpul alaptatului sau cand invart in oala, asa ca, inspirata de ceea ce am citit chiar la acest topic, daca nu ma insel, am inceput si “I Love Shopping”, de Sophie Kinsella, in traducere “Ma dau in vant dupa cumparaturi”. Simpatica foc carticica, chiar delicioasa pe alocuri( datorita ei nu mi-am luat azi un fular traznet; mi-am dat seama ca am destule fulare traznet si ca incet, dar sigur, risc sa ma transform in Rebecca Bloomwood).
O data cu cartea precedenta am cumparat o alta, de P.G.Wodehouse- “S-a facut Jeeves!”,pe a carei ultima coperta scrie:”daca nu razi citind aceasta carte, atunci probabil esti deja mort”(Times), “ cel mai mare scriitor comic din toate timpurile” etc. Buun, hai sa vad putin cat e de buna, nu de alta dar sunt mai multe in aceasta serie si sa le cumpar inainte de a se epuiza, nu? Din pacate am citit cam o treime din ea si tot nu rad, cel mult zambesc , mi se pare ca sunt si vie, deci vina probabil o poarta traducatorul(!?). Sau poate asteptarile mele au fost prea mari.
Cea de a patra carte am salvat-o de pe net, de la o adresa data de o membra a DC-ului(multumesc frumos, am salvat si alte carti bune de acolo),e “Codul lui Da Vinci” am vazut ca multe ati terminat-o de mult, eu o citesc “printre picaturi”, cand sta sotul cu bb si am cate o jumatate de ora doar pt. mine; o gasesc mai mult incitanta decat palpitanta, sunt la faza in care ma mir cum o fictiune religioasa poate fi prezentata si argumentata astfel incat sa para atat de veridica…
M-am lungit cam mult, dar m-as bucura sa reincepeti sa scrieti la acest topic, ma gandesc sa deschid si un subiect nou legat de carti. Va !