Buna ziua, domnule doctor,
Sambata 17 septembrie sotul meu a sunat medicul pediatru deoarece a avut impresia ca baietelul meu de 5 luni are un testicul inflamat. A crezut ca poate fi hernie inghinala. Medicul pediatru i-a spus la telefon ca nu este problema lui si sa mearga cu baietelul la spitalul Budimex la un medic chirurg. La spitalul Budimex baietelului meu i s-a facut o ecografie. Initial i s-a pus diagnosticul de orhiepididiita.I s-a administrat ampicilina injectabila.Duminica medicul chirurg a spus ca este mai bine sa fie operat ca sa fie sigur de diagnostic.
Duminica 18 septembrie, baietelul meu de 5 luni a suferit o operatie la un testicul efectuata la spitalul Budimex.
In urma operatiei domnul doctor chirurg ne-a spus ca baietelul nostru nu are orhiepididiita ci a avut doar o ramasita embrionala care daca nu era operata putea probabil sa fie absorbita in timp sau poate nu putea sa fie absorbita in timp. Acum i se administreaza ampicilina injectabil si i se aplica pansamente cu betadina. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1) Oare am procedat bine ca am fost de acord cu operatia ?
2) In timp aceasta operatie va avea repercursiuni asupra dezvoltarii sexuale a copilului?
3) Avand in vedere ca bebelusul meu are doar 5 luni ampicilina si betadina nu sunt contraindicate?
Astept cu nerabdare raspunurile dvs.
Multumesc anticipat.
Betadina stiu sigur ca nu, am folosit si noi la 3 luni. Despre ampicilina, totusi ati fost la Budimex - spital de copii, nu cred ca fac tampenii.
Luca a fost operat la 3 luni, de fistula anala, o bubita langa anus care nu se mai vindeca. De la constipatie probabil, s-a produs o fisura si se colecta mizerie. Nu pot sa spun ca am scapat, a recidivat, poate sa treaca de la sine, pe masura ce creste, sau ajungem iar la operatie. Operatia nu a fost grea, seara eram acasa, greu a fost dupa, cand trebuia sa curat cu betadina si nu eram in stare. Asa ca si noi am trecut prin asta si trebuie sa avem incredere in medici..
Multa sanatate baietelului tau.