Mana sarita din articulatia cotului :(((

Salut.
Baietelul meu in varsta de 1 an si 8 luni a avut aseara un accident care ne-a luat prin surprindere: vrand sa plece intr-o directie opusa celei in care ne deplasam, s-a smucit din mana mea si... a inceput sa planga foarte tare. Am crezut initial ca l-am strans prea tare. a plans pana acasa, nu isi misca mana si am ajuns la urgente cu el. Acolo madicul ne-a explicat ca mana lui a sarit din articulatie si a rezolvat problema. nedureros, pentru ca Stefan nu a plans. Am intrebat cat este de grav si mi s-a spus ca pana la 5 ani se mai intampla asta copiilor.
Azi, insa, am ajuns la doctorita de familie cu biletul de la urgente si ea mi-a spus ca s-ar putea sa aiba hiperlaxitate a articulatiilor. Adica din cauza calcilui? am intrebat. Nu neaparat. A ramas ca ma duc saptamana viitoare sa vedem ce si cum...
Insa pana atunci... Ati mai patit careva? Sau ati mai auzit de asa ceva? Daca da, scrieti-mi si mie ceva despre incidente de genul acesta, sa stiu cam la ce sa ma astept.
Multumesc.
Nicoleta.
Raspunsuri

Eryka spune:
Buna,surorii mele ,pe cand avea 2 ani i sa intamplat exact la fel cum spui tu.Doar ca la ea a fost de sus de la brat, ei i-a badajat mana atunci .Imi aduc aminte de ea ,mititica cum era si statea cu mana bandajata la piept,parca o si vad.Sa vindecat foarte bine si nu a mai avut probleme niciodata.
Acum are 17 ani si normal ca nu mai are nici un fel de problema cu mana aceea.Se mai inampla copiilor.Insanatosire grabnica puiutului si sa dea Domnul sa nu mai aibe nici el probleme.

Eryka & bb Ayumi (03.iunie.2004)

claza spune:
Buna,
Si Ilinca mea a patit la fel vara trecuta (avea 2 ani jumate), cand verisoara mea a luat-o de manute s-o invarta, si ori ea s-a smucit, ori a invartit-o cu prea multa forta... fapt e ca a inceput deodata sa planga foarte tare si nu-si mai putea misca manuta. Am luat-o pe sus si am fugit cu ea la Grigore Alexandrescu, unde o doctorita ne-a spus acelasi lucru (ca i-a sarit cotul din articulatie si ca asta se intampla la unii copii care au hiperlaxitate a articulatiilor), dar a mai adaugat si ca nu e grav si se rezolva de la sine cand mai creste copilul (dupa 4-5 ani) si ca nu e semn al vreunei deficiente de calciu sau mai stiu eu ce, pur si simplu unii copii sunt asa, asta-i conformatia lor.
Manutza i-a pus-o la loc cu o manevra simpla si a fost bine imediat, n-a mai durut-o deloc si nici gips sau alt pansament nu i-a pus. Ne-a zis doar sa avem mai multa grija , sa n-o tragem sau smucim de manute cand ne jucam.
Nu te mai ingrijora, ca e foarte probabil ca nici puiul tau sa nu mai aiba alte probleme.

Nicoleta spune:
Salut.
Va multumesc pentru raspunsurile voastre. Mi-a mai trecut spaima, mai ales ca vad ca nu se resimte in nici un fel in urma incidentului. De fapt imediat ce i-a fost pusa la loc mana a inceput sa "invarteasca moristile". Si sa rada, ca si cand nimic nu i s-a intamplat. Sper sa nu existe si altele de acest fel, ca voi imbatrani cu mult mai repede.
Sanatate puilor si parintilor lor.
Nicoleta.

dacia spune:
Poti insa sa te astepti sa mai fie.El are articulatiile slabe dar nu trebuie sa te sperii prea tare,nu e grav.Cum au zis si fetele,ii va trece dupa 5,6 ani.Prietena mea s-a speriat tare de tot (ca si tine de altfel si ca si orice mama)prima data,apoi s-a mai intamplat de vreo 4-5 ori iar dotorul a invatat-o sa-i puna umarul la loc singura.Din senin cand se juca ii sarea mana din umar.Cred ca era prea sensibil.Acu are 6 ani si nu i-a mai sarit.Sper insa la tine sa nu se mai intample!
iri si bebe Edy

voljena spune:
si mie mi s-a intamplat, ma jucam cu tata. la vremea aia mi-au atarnat-o de gat si am umblat asa o vreme. nici o urmare (pana la frageda varsta de 42).

dana d spune:
Am patit-o si eu cu fata mea cea mare. Avea in jur de doi ani, se juca cu soacra-mea, zice ca nu a smucit-o, pur si simplu o miscare gresita. Am ajuns cu ea la Grigore Alexandrescu in urlete ingrozitoare, acolo i-a facut radiografie si i-a tras de mana (alte urlete) si gata, a trecut ca prin minune. Mi-a spus doctorul ca articulatiile copiilor mici nu sunt inca formate si sunt foarte fragile, asa ca trebuie umblat cu grija, nu ridicat copilul de maini, nu smucit... E o chestie generala, nu o boala.
http://www.babiesonline.com/babies/i/ilincuta
http://community.webshots.com/user/danaf123