tort diplomat?????????
stie cineva vreo reteta sau vre-o pagina unde sa ma duc sa gasesc faimosul tort?
de ziua sotului meu am facut tort de ciocolata(luna asta)si ziua mea e luna viitoare, nu as vrea sa fac iar singuru tort pe care stiu sa-l fac
multumiri
anca
Raspunsuri
coral spune:
Uite aici ai o reteta: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20907&whichpage=6
There is a difference between knowing the path and walking the path.
Camelia spune:
Au fost mai multe retete de tort Diplomat postate pe forum.Eu am incercat-o pe cea postata Khristin. E unt tort foarte bun si usor de facut.Reteta suna asa:
Se freaca 5 oua cu 300 g. zahar, apoi se adauga 1/2 l lapte rece cu 5 pachetele de gelatina. Se pun la fiert pe foc mic si se mesteca mereu pt. a nu face cocoloase...Nu trebuie sa clocoteasca. Cand a devenit gros ca o smantana se pune la rece.
Se bate frisca cu 200 g zahar (1/2 l frisca) si se adauga arome dupa gust. Se amesteca cu prima compozitie cand este rece.
Se tapeteaza o cratita cu celofan pe fund. Apoi se aseaza rondelele de fructe (ananas, banane, portocale, kiwi, etc.)
Se pune un strat de crema, apoi un rand de piscoturi, apoi alt strat de crema.
Se pune un capac si se da la frigider pana a 2-a zi.
Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca.
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
Ada00 spune:
Eu am o retete de diplomat, am facut-o si mi-a placut:
400 g iaurt pui pe foc cu 25 g gelatina.Separat bati 300 ml lapte+2 plic frisca si 100g zahar si amesteci cu iaurtul tras jos de pe foc.
Simpla si foarte buna, sper sa iti placa, sa ne spui daca ti-a placut.
V. Erica spune:
cu o reteta super, care mie imi`iese` intotdeauna si nu se pune la cuptor:
TORT DIPLOMAT
Ingrediente:
- 1/2 l lapte;
- 4 pach. zahar vanilat;
- 300 gr zahar;
- 8 oua;
- 200 gr stafide (daca nu va plac stafidele, nu puneti);
- 25 gr gelatina (eu pun 3 pliculete Dr. Oetker)
- 750 gr frisca lichida (eu fol. Hulala);
- 3 cutii compot ananas sau echiv. portocale taiate sau juma-juma, dar bine scurse de zeama;
- 300 gr piscoturi de sampanie
- ev. 1 portocala, 1 kiwi, fructe de padure pt ornat
Atentie:
Faceti compozitia intreaga doar daca aveti musafiri (10-15 pers) - ies cam 2 torturi de dim. obisnuite, daca-l papati in familie (2-6 persoane), faceti compozitia de mai sus pe jumatate, iesiti si mai ieftin!!!
Mod de preparare:
Se bat ouale intregi cu un praf de sare, se toarna deasupra laptele fiert dar nu fierbinte si 300 gr zahar. Se pune la foc mic, amestecandu-se continuu, pana cand se glaseaza lingura (s nu fiarba). Se topeste gelatina in apa calda si se adauga in lapte. Cand s-a racit, se adauga frisca batuta, vanilia, stafidele si ananasul. Se tapeteaza o forma cu folie Al/celofan/plastic, se imbraca peretii si fundul formei in felii (rotunde) de portocala si Kiwi, e toarna compozitia, se pun piscoturi deasupra, presandu-le usor. Se lasa peste noapte la rece. A 2a zi se aseaza pe platou si se orneaza cu restul de frisca si ev. fructe de padure, dupa imaginatia fiecareia.
Dana si Eric
aissa spune:
Am si eu o reteta foarte buna, iti iese sigur dar trebuie sa il faci de azi pentru maine.
Iti trebuie: 20g gelatina, 5 oua, ananas (o cutie), 1/2 l lapte, 1 lingura faina, 300 g zahar, 400-500 g frisca (eu folosesc frisca lichida de la Hulala), piscoturi Savoiardi
Gelatina se topeste in 1/2 cana lapte cald, de regula cu o zi inainte de preparare (seara).
Se pun la fiert laptele, coaja portocale, 300 g zahar, 5 galbenusuri, 1 lingura faina. Se amesteca pana devine ca o crema. In aceasta crema luata de pe foc se pune gelatina si se mai mesteca din cand in cand. Cand s-a racit, se pun albusurile spuma si frisca.
Intr-o cratita mare imbracata in celofan, se pune pe fund ananas scurs bine de zeama, felii de kiwi, iar peretii se imbraca in piscoturile date foarte putin prin sucul de la ananas, nu mult ca se rup usor. Se toarna jumatate din crema, pui un rand de piscoturi culcate (ca o foaie de tort), mai pui fructe, apoi restul de crema si inca un rand de piscoturi.
Se da la rece si se rastoarna a 2-a zi. Il ornezi dupa gust. E foarte bun si foarte usor.
Succes!
http://community.webshots.com/user/aissa1973
Aspiranta la statutul de mamica!
an-k spune:
eu chiar acum fac tortul si folosesc gelatina dr.otker dar pe ea scrie sa nu o folosesc in combinatie cu ananas, portocale, kiwi crude
ananas am eu la conserva dar altele...
voi cum ati facut cu fructele?
multumesc
anca
aissa spune:
Eu nu topesc gelatina pe foc. O dizolv in apa calda. Oricum ea se intareste atunci cand s-a racit deja. Bag-o la figider.
DianaP spune:
Eu asa fac tortul diplomat. Este o reteta usoara si seface relativ repede(cu un ajutor).
Tort Diplomat
250 gr. Piscoturi(savoiardi)
1 praf budinca
2 prafuri frisca
3 gelatine
zahar vanilat
2 banane, 2-3 kiwi,stafide, 1 compot ananas(fructe in general)
Eu folosesc totul(praf frisca, praf budinca, gelatina si zaharul vanilat)de la DR.OETKER.
Gelatina se pune cu 2-3 ore in 150 ml apa rece
Frisca se bate cu 150 gr. Zahar si laptele de pe plic
Budinca se face cu 3-4 linguri zahar si 500 ml lapte
Gelatina se fierbe pe baie de abur
Se face un sirop din 150 ml. apa si 200 gr. Zahar(8 linguri)se toarna gelatina peste sirop si se mai dau in 2-3 clocote
In cratita se pune folie(celofan). Pe margine se pun piscoturile date prin zeama de la compot,iar pe fundul cratitii fructele de kiwi taiate rondele apoi se toarna crema de vanilie care a fost amestecata cu gelatina si frisca si in final piscoturile ramase. Se lasa la frigider o zi si apoi se rastoarna pe platou. Nu mai trebuie ornat caci are un aspect frumos.
***Pofta Buna***
Sper ca m-am facut inteleasa...
Diana&Alexa