tort diplomat?????????
Raspunsuri - Pagina 2
an-k spune:
sa stiti ca mi-a iesit tortul pana la urma nu l-am taiat inca dar are un aspect f frumos
sa va spun cum am facut
am dizolvat 5 pliculete gelatina in 2cani si1/2 de lapte(cani de ceai)
separat am batut 5 oua cu 300g zahar, am amestecat ouale cu zaharul si cu gelatina topita in lapte(laptele la temp camerei)
am pus totul pe foc, cand am vazut ca nu se leaga, si mai rau se subtiaza l-am pus la frigider-minune- la frigider incepe sa se ingroase, buna treba,zic eu-hai cu frisca
cu frisca e poveste si mai lunga
am luat frisca praf, la plicuri(citesc eu la voi ca trebuie sa fie cam 500g frisca), ce ma gandesc eu trebuie sa pun 500ml lapte nu? a, si 200g zahar cu toate ca pliculetele aveau deja, ce sa va zic imaginati-va o apa alba(ciorba) super dulce, ce sa mai s-a dus pe apa sambetei direct la chiuveta
da ce sa fac ca alta frisca nu mai aveam?
am sunat-o pe matusa lu' barbatimiu' care sta la cateva case de noi, si noroc ca avea ea un plic
a venit si ne-am pus pe treaba iar:)
a batut pliculetul cu 8 linguri de lapte si fara zahar, va dati seama diferenta la jumatatea mea de litru
m-a lasat cu frisca si a plecat
eu m-am apucat sa continui, nu?
a apropo un plic cu 8 linguri au iesit exact 500ml
am amestecat prima compozitie, care la frigider se intarise, cu a doua(frisca) a iesit o crema galbena f buna la gust,
am tapetat, o forma rotunda cu celofan si apoi cu fructe: ananas, caise din conserva si kiwi, am turnat peste compozitia(o parte), am mai pus niste fructe, si iar crema
la sfarsit am pus si piscoturile insiropate in zeama de la conserva de ananas, si am pus asa la frigider pana azi
azi am intors forma pe platou si arata asa bine...
tre' sa merg sa mai iau niste frisca pt ornat, vreau sa tapetez partea de deasupra cu cocos, sa ornez marginea cu frisca, sa ii fac niste moate tot de frisca pe care sa pun cirese confiate
va dulce si va multumesc inca o data pt retete
anca
orchid spune:
Si eu am incercat una dintre retetele de mai sus si tortul a iesit excellent.
De mult n-am primit atatea de la familie.
Multumesc pentru retete.
dacia spune:
Orchid,care??????ca sa merg la sigur.N-am facut niciodata si nu vreau sa fiu dezamagita....
Irina si Edy cel scump!
Pozici cand eram mai mici
http://danielirina.tripod.com/mypersonalsite