Viata in Germania (13)
Raspunsuri - Pagina 3
Irinusha spune:
Buna fetelor!!!
Haideti ca mai tabar pe voi cu o intrebare:
cele care ati botezat in Germania (ortodox): au bagat pe puiuti in apa? asa cum e obiceiul la noi?
Se apropie si la noi botezul - in sfarsit! - , am vorbit cu popa si mi-a spus ca am nevoie de: nas/a, lumanare, hainute nepurtate (doua randuri) ... si nimic de prosopel sau in ce se scoate copilul ... eu cu neuronul meu ametit am uitat sa intreb si daca mi-l "scufunda" si acum mor de ciuda ... Cred ca fac pe nesimtita si-l mai deranjez si cu intrabarea asta, dar vroiam sa stiu mai intai cum a fost la voi.
In alta ordine de idei: ne-am inscris pentru Anmeldetag la Kinderkrippen aici la noi ... asa ca in curand il pun pe al meu flacau pe Warteliste sa-l dea mama la invatat germana. Sper ca primim loc, ca am inteles ca-i tare greu cu locurile astea ... Voi cum ati procedat cu puiutii vostri?
Cristina, ai rezolvat? TE-ai mai linistit putin? Ce faci, incepi acum pe 1 octombrie? Daca da, iti tin pumnii stransi!!! Pupici la cei doi dragalasi ai tai!!!
Va pup fetelor si zic "saru'mana" ptr. raspunsuri!!!
Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )
roxanak spune:
Irinusha, legat de botez nu te pot ajuta cu prea multe ptr. ca noi am botezat-o pe Lucia in Romania. Legat de Kinderkrippe iti pot spune ca atunci cand Lucia avea 10 luni, am inscris-o pe lista de asteptare, asta era infebruarie 2003, iar din septembrie 2003 am primit loc (numai 4 ore pe zi). Am avut norocul ca oraselul unde stam e mic, iar multe gradinite accepta si copii sub trei ani din lipsa de locuri asa ca nu a fost mare bataie de cap la Kinderkrippe.
mamica dulce spune:
irunusha,la botez mi l-a scufundat popa cum se cuvine,ba chiar Marc de emotie a facut pisulica in prosop,in bratele nasei
Noua ne-a cerut asa:hainutze noi,lumanare,nasi,lantisor cu cruciulita,prosop mare si mic,ulei de masline si inca o panza care se pune pe copil...am uitat cum se numeste.Si din panza aia trebuie sa.i faci ceva copilului,eu i.am facut.o cearsaf ca hainutele raman mici.
E bine ca ai gasit biserica ortodoxa,la noi chiar si popa era roman.Eu zic sa-l suni si sa-l intrebi tot ce ai pe suflet,asa e cel mai corect,ca daca e popa bun,trece peste "deranj".
E bine ca l-ai inscris deja pe Marc,eu n-am stiut de asta pe vremea aia si acum ...stau cu copilul acasa cand el e disperat sa mearga undeva.Ar mai fi la niste gradi de astea pana la 3 ani ,unde preturile sunt cumplite.
L-am inscris la 8 luni la o singura gradi si...om vedea noi la anul pe vremea asta daca ne primeste sau nu.
e jalnic cu gradinitele,eu zic sa-l inscrii de cum se naste si la gradinita(de la 3 ani) si nu doar la cresa(pana la 3 ani.ca exista riscul sa-l tii acasa pana pe la 4 ani.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce
poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0
mamica dulce spune:
irinusha abia acum am vazut ca flacaul e nascut in mai...fugi fugutza si inscrie-l pe unde vezi cu ochii,si la gradi si la crese, ca n-are ce sa-ti strice!!
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce
elenade spune:
Mona_B,
eu am nascut la Heiliger Geist si pot sa spun ca am fost multumita. Mie tot ginecologul(roman) mi l-a recomandat. El mi-a explicat ca nevasta lui a nascut acolo de trei ori si ca majoritatea asistentelor sunt straine si ca sunt dragute si atente. La sectia de nou nascuti am intalnit o asistenta din Bulgaria, care m-a invatat sa-i fac baie lui Paul(la ora 3 noaptea), cum sa procedez cu sanii caci am avut probleme cu laptele si tot ce trebuia sa mai stiu. Singurul dezavantaj a fost cu Hebamme, moasa care sa vina acasa dupa nastere sa vada cum ii merge copilului, caci eu locuiam mai departe de Frankfurt si nu statea nici una in zona mea. Si cum nici nu vorbeam bine germana, nu stiam daca vizitele se platesc sau nu, m-am lasat pagubasa si nu am mai chemat niciuna desi mi-ar fi prins bine in acea perioada.
Nici macar de existenta forumului nu stiam caci as mai fi putut primi sfaturi bune si de aici.
Despre Buerger am auzit lucruri bune de la o cunostinta care a facut cezariana acolo. Noi vom merge la Buerger cu Paul, care are hernie inghinala si trebuie operat. Banuiesc ca peste tot aici sunt conditii bune si esti bine asistat. Ramane sa hotaresti tu unde vei merge, sau eventual vei alerga la cel mai aproape spital atunci cand se va intampla evenimentul. Daca mai ai nevoie de informatii trimite-mi un PM.
Multa sanatate,
Elena
Alina spune:
quote:
Originally posted by Irinusha
Buna fetelor!!!
Haideti ca mai tabar pe voi cu o intrebare:
cele care ati botezat in Germania (ortodox): au bagat pe puiuti in apa? asa cum e obiceiul la noi?
Se apropie si la noi botezul - in sfarsit! - , am vorbit cu popa si mi-a spus ca am nevoie de: nas/a, lumanare, hainute nepurtate (doua randuri) ... si nimic de prosopel sau in ce se scoate copilul ... eu cu neuronul meu ametit am uitat sa intreb si daca mi-l "scufunda" si acum mor de ciuda ... Cred ca fac pe nesimtita si-l mai deranjez si cu intrabarea asta, dar vroiam sa stiu mai intai cum a fost la voi.
Va pup fetelor si zic "saru'mana" ptr. raspunsuri!!!
Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )
Irinusha,
Botezati baietelul la München?Preotul ortodox care a botezat-o pe fetita mea nu a scufundat-o ci doar i-a turnat apa pe cap.Noua ne-a cerut un prosop,un sapun,luminare de botez si un prosop mare alb cu care e sters copilul dupa botez.Sigur,hainute de botez si alte cele am pregatit noi cum am vrut.Hai ca daca e cumva acelasi preot,mai vorbim pe PM.
Eu nu am dat-o la cresa asa dar stiu ca pt Kindergripee trebuie sa inscri copilul inca de la nastere sau chiar de cind esti gravida,pe-aici se asteapta minim un an jumatate pt un loc.Marie va merge din primavara la gradinita si in toamna asta la Spielgruppe.
Alina
Alina spune:
Feteleor,
A dat cineva curind "Einbürgerungtest"??
Ce se intiimpla,te pune sa scrii ceva sau numai te intreaba oral una alta?Bine,tipa care se ocupa de mine mi-a spus ca daca vrea muschiul ei poa'sa ma puna numai sa citesc ziarul dar nu ma pot baza pe asta.
Am intrat in panica pt ca eu tre'sa ma prezint miercuri,29 sept si tot citesc carticica dar nu se prinde mare lucru,cica tre'sa stiu numai vreo 25 de articole din Grundgesetz dar in paginile respective se face trimitere la alte articole si pin'la urma e toata cartea .
Danke sehr!
Alina
mamica dulce spune:
Alina..ce.i cu testul asta???e ala pe care trebuie sa-l dai cand ceri cetatenia?
stiam ca e ceva cu politica,geografie,istorie...e acelasi drac?
sau,ma rog...pentru ce e?
LaviB spune:
Adyna Balerina si pe aici iti faci simtita prezenta???
N-am stiut draga mea.(nu mi-ai spus azi la telefon)
Irinusha - suna-l pe nenea popa si....daca vrei sa ti-l bage in apa roaga-l sa o faca. O caldarica ceva se va gasi pe ici pe colo
Pusi la toate si bafta la ce va propuneti
Lavinia-mama si micutza Hanna
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/lavinia_brandstetter/my_photos