Viata in Germania (13)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

quote:
Originally posted by tumpi

Mai fetele frumoase, am pus si eu o intrebare pt voi undeva pe pg 7, dar vad ca nimeni nu mi-a raspuns

A sti, a putea sa te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in arta, ca si in viata!" - Al.Vlahuta

Nu vreau sa te descurajez, dar se pare ca nemtii s-au cam saturat de straini.Sa mai gasesti un job decent ca strain in ziua de azi e un lux. Ca sa obtii cetatenia trebuie sa ai opt ani rezidenta in Germania, asa stiam eu...asta daca nu esti casatorit(a) legal cu un cetatean german.In acest caz cetatenia se obtine mult mai repede.Cat despre viza de lucru, e adevarat ca expira dupa incheierea contractului de munca. Depinde de angajator daca vrea sa prelungeasca acel contract, ca sa poata fi prelungita si viza de sedere.Un lucru e cert: Germania n-a fost si nu va fi niciodata o tara deschisa fenomenului emigrarii, ca alte tari,oricat s-ar fi straduit ei sa puna la punct o lege a emigrarii, care eu una nu stiu in ce consta.Noi avem permis de sedere pna in 2005 cand expira viza de greencard, care am inteles ca mai nou poate fi prelungita, daca angajatorul e dispus sa te pastreze.Dar greencardul e deja alta poveste.Ti-am scris tot ce stiu, din pacat nu-ti poti face prea multe sperante...Oricum,va doresc noroc pe acest drum, si muuuuulti nervi tari!
Mona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_i_ spune:

quote:
Originally posted by Mara2004

ADRIANA,despre importanta acidului folic gasesti mai multe detalii aici: http://www.desprecopii.com/info.asp?id=296
Acid folic,in cantitatile ideale (400µg sau 0,4mg) gasesti sub denumirea LAFOL(5.30€)sau FOLIO(5€).Poti sa cumperi si FEMIBION,contine acid folic+iod(costa peste 20€)insa cred ca nu are sens sa dai mai multi bani atata timp cat exista altele la fel de bune si cu preturi mai mici.Eu am luat LAFOL o luna inainte de a ramane insarcinata si in primele trei luni de sarcina.Din trim.al II-lea de sarcina,vitamine pentru sarcina care contin si acid folic(NeoVin).Sper sa te ajute aceste informatii.Numai bine!

Multumesc de info Mara!

Eu ma speriasem de gramajul tabletelor (5mg), dar din cate am vazut pana acum mai sunt fete care au luat tot asa, deci m-am linistit

O zi frumoasa,
Adriana.

Mergi la inceput

Tumpi:

Si eu sunt aici cu Green Card - deci viza pe 5 ani, dar prea mult la ce ti-a spus Mona nu pot nici eu sa adaug. Eu nu ma stresez (inca sau deocamdata ) pentru ca am contractul de munca pe perioada nelimitata, si in cel mai rau caz dupa expirarea celor 5 ani o sa merg pe drumul standard de obtinere a permisului de lucru si a celui de sedere avand contract de munca.

In concluzie, ca sa nu o mai lungesc, esential e sa gasiti un loc de munca si sa aveti un contract semnat pe perioada cat mai lunga posibil...

Mult success!

Adriana.

P.S. am renuntzat demult sa mai urmaresc si meandrele mult trambitzatei legi a imigrarii, astept forma finala si definitiva ca sa pricep si eu ce si cum si inc e conditii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Multumesc mult fetelor care mi-au raspuns.In mare stiam cum stau lucrurile.Viza de sedere nu va avea decat 18 luni, dupa care nu cred ca poate sa-si prelungeasca, poate doar daca cade de acord cu angajatorul sa-l pastreze mai mult.Acum incerc si eu sa-mi gasesc un ctr. tot un an si sa-l prelungesc.
Camelia sa sti ca prin Eurolines imi trimite si al meu plicuri, iar eu joi o sa-i fac un colet sa-i trimit, tare bine ma inteleg cu ei, mai ales ca cel mult in Bucuresti au mesagerie si nu trebuie sa merg sa astept autocarul pot ridica pachetul a doua zi de la ei de la sediu.

A sti, a putea sa te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in arta, ca si in viata!" - Al.Vlahuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

quote:
Originally posted by adriana_i_

P.S. am renuntzat demult sa mai urmaresc si meandrele mult trambitzatei legi a imigrarii, astept forma finala si definitiva ca sa pricep si eu ce si cum si inc e conditii

Legea emigrarii s-a votat deja.Intra in vigoare la 1 ian. 2005.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

fetelor....o intrebare la voi....

aveti cumva aceste
vital center
?
daca da...sunteti multumite?
eu caut un "robotel" pt. sucuri naturale...dar daca se poate sa mai aiba si ceva facilitati pe langa ...nu de alta dar sa nu tot adun acolo la ap. electrice de sa nu mai stiu unde sa le pun....si asta are 4 in 1...l-am vaut azi de dimineata la TV...pt. 59,99€ + porto, primesti 2...pe ebay se gaseste de la 26,90€ + porto sofortkaufen...dar as vrea sa stiu pe ce dau banii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by Camelia

quote:

Legea emigrarii s-a votat deja.Intra in vigoare la 1 ian. 2005.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

iar luna asta o sa voteze si regulamentul de aplicare a legii, in care cica scrie ca viza noastra "gilt als unbefristete Arbeitserlaubnis", sau Genehmigung sau care o mai fi pt resedinta permanenta.

Cristina

Mergi la inceput

quote:
iar luna asta o sa voteze si regulamentul de aplicare a legii, in care cica scrie ca viza noastra "gilt als unbefristete Arbeitserlaubnis", sau Genehmigung sau care o mai fi pt resedinta permanenta.

Cristina

pe asta il astept eu de fapt... ca legea ca lege, pana la urma regulamentul de aplicare ne "doare"...

Cristina, ce inseamna exact ca "gilt als unbefristete Arbeitserlaubnis"? (eu cu germana stau cam prost, adica ma descurc in conversatii de pauza cu colegii, da' cand e vorba de detalii.... mai greu ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

quote:

quote:
Originally posted by Mara2004

ADRIANA,despre importanta acidului folic gasesti mai multe detalii aici: http://www.desprecopii.com/info.asp?id=296
Acid folic,in cantitatile ideale (400µg sau 0,4mg) gasesti sub denumirea LAFOL(5.30€)sau FOLIO(5€).Poti sa cumperi si FEMIBION,contine acid folic+iod(costa peste 20€)insa cred ca nu are sens sa dai mai multi bani atata timp cat exista altele la fel de bune si cu preturi mai mici.Eu am luat LAFOL o luna inainte de a ramane insarcinata si in primele trei luni de sarcina.Din trim.al II-lea de sarcina,vitamine pentru sarcina care contin si acid folic(NeoVin).Sper sa te ajute aceste informatii.Numai bine!

Multumesc de info Mara!

Eu ma speriasem de gramajul tabletelor (5mg), dar din cate am vazut pana acum mai sunt fete care au luat tot asa, deci m-am linistit

O zi frumoasa,
Adriana.

Femibion e foarte bun. Eu din asta am luat rimele luni si pe urma am luat folio nu stiu cum ala e numai acid folic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raziela spune:

Va salut

gilt als unbefristete Arbeitserlaubnis" =valabil ca drept de munca nedeterminat.

Nuami bine

Mergi la inceput