Viata in Germania (13)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

http://www.romanians-de.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2911

aici se discuta despre subiectul asta mai pe larg. Imi pare rau, eu am citit o data si nu mai am rabdare/timp sa mai scotocesc, astept sa se voteze si apoi vedem. Oricum, e de bine:))

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_i_ spune:

Raziela: danke! asta ar fi perfect!

Cristina: stiu de romanians-de.org, il urmaresc asa mai de la distantza, dar nici eu nu am rabdare sa citesc pe indelete subietcul cu pricina, mai ales ca sunt tone de mesaje ... ideal e pentru un mine un loc unde sa ma duc si sa citesc: asta e regulamentul, asa se aplica . Merci oricum!

Mergi la inceput

adriana, intamplator la sub asta nu e decat 1 pagina:) Ti-as fi tradus la fel si eu, dar nu stiam exact daca e vb de Arbeitsgenehmigung sau Erlaubnis (permis sau ... nici eu nu stiu). Ideea e ca daca se voteaza asa de anul viitor avem alta perspectiva aici, adica numai exista nici o indoiala, putem ramane for ever. Oricum, mai vorbim dupa 15 oct.:) o zi buna!

PS: oops, acuma sunt 2 pag. si se pare ca cel mai devreme se va vota pe 5 nov. Bun sau nu, si regulamentul tb sa-l voteze anul asta:))

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

mamici nemtoaice...ce dati copilului de raceala???Ma intereseaza echivalentul unui panadol din romania..sau ceva in genul asta.
Marc a racit ,a debutat cu febra,mi-a dat doctorul numai picaturi de pus in nas si nurofen...ii dau deja de 3 zile dar se agraveaz..acum e plin de muci,stranuta,ochi rosii ba chiar se chinuie sa si tuseasca.
Am Ospen din ro,dar nu vreau sa.i dau antibiotic,decat daca o sa fie ceva mai grav.
ii cumpar eu ceva de la farmacie,sa.i treaca raceala,pana acum pediatrul asta la orice raceala mi-a dat numai picaturi de pus in nas pana a afacut copilul pneumonie de la atatea raceli netratate corespunzator.
Dar vreau sa stiu ce sa cer si ce se da fara reteta...
imi rasuna in minte o reclama din ro...ceva pentru copii raceala si gripa..asta e panadolul???de asta nu mai sunt sigura.Tot asa se numeste si aici?cat costa?

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Ben-u-ron supozitoare. Are efect de calmare a durerilor si impotriva febrei. Mie mi l-a dat dr in caz ca face reactii la vreun vaccin. Deci e antidurere si antifebra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raziela spune:

Mamica dulce

fetita mea(Karina 5 luni) a recit acum so saptamina,

doctorul mi-a dat,,Olynth``picaturi de pus nas( Schnupfen Lösung)
si sirop pentru tuse ,,Bronchipret´´
si pentru febra ,,Paracetamol Al 125´´

Insanatosire grabnica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Ancuta,pediatra noastra ne prescrie , de regula,:
pt nas-Olynth (spray)
pt tuse -Prospan (apa de ploaie, parerea mea;prefer sa-l inlocuiesc cu sirop de patlagina romanesc) sau Fluimucil ( foarte bun)
pt gat- Meditonsin (un foarte bun medicament homeopat)
pt febra mare ,peste 39 grade-Ben-u-ron
pt febra pana in 38 de grade-supozitoare Viburcol (homeopate, foarte bune)
Sa nu zic intr-un ceas rau, Teodorei i-a trecut intotdeauna raceala cu medicamentele prescrie se pediatra.Nu a fost nevoie niciodata de antibiotice.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Fetelor,am scapat!Acum m-am intors de la Landratsamt München pt "Die Prüfüng der staatlichen Grundordnung"si a fost excelent,am invatat mult mai mult decit trebuia.Fac cinste ca m-am mai eliberat de o grija.Functionara m-a intrebat vreo 45 minute dar foarte simplu(de ex:care-s organele de stat,ce face fiecare,ce face cancelarul si cine e,ce-i federalismul,etc)si apoi a urmat Sprachtest-ul si aici a cintarit mult Daf-ul meu din iulie 2000,mi-a mai dat numai niste articole din ziare sa citesc si sa-i povestesc ce scrie pe-acolo.
Acum cica procesarea actelor dureaza citeva luni si apoi sunt anuntata ca tre' sa predau cetatenia romana(si aici ma apuca groaza dar s-ar putea sa rezolve mama cu imputernicire de la mine)si daca asta merge repede,prin martie-aprilie primesc pasaportul nemtesc.

Mamicuta Ancuta iti recomand si eu exact ce iti scrise Camelia pt raceala si la noi au functionat fara antibiotice pina acum,Doamne-ajuta sa o tinem asa si in continuare!Saptamina trecuta a tusit putin si cum prea mare incredere in Prospan nu am,i-am dat Plantusin-ul romanes(compozitia e mult mai blinda)si in 4 zile i-a trecut.

Peca si pe mine ma intereseaza aparatul de facut suc din fructe/legume desi eu as prefera unul mai simplu,am deja robot de bucatarie care preia o parte din functiile alea si presa pt citrice.Poate ne mai sfatuieste cineva.

Alina

Mergi la inceput

sfat: vine acusica la Aldi un storcator de fructe cu 15 euro:))

Cristina

Mergi la inceput