2 inimi frante/ sarcina oprita in evolutie
Raspunsuri - Pagina 7
marlen spune:
Am trecut si eu prin asa ceva... dupa cinci ani de incercari si la a doua IAS am ramas insarcinata dar am pierdut sarcina in sapt. a 7a ... in sfarsit, incerc sa-mi revin dupa un chiuretaj traumatizant .
nu am stiut ca trebuie sa nu fac prea mare efort dupa chiuretaj, si acum am o sangerare care m-a bagat in sperieti... cat stau acasa la pat ma simt bine, cum vin la servici am in continuare pierdere de sange... a mai patit cineva asa ceva?
sheherezada spune:
Poate ca ar trebui sa te duci la doctor.Sa nu fie ceva mai grav.
Mereu alaturi de voi.
"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"
sheherezada
AdrianM spune:
Marlen - neaparat du-te la doctor. Eu dupa curetaj,nu am facut nici un fel de efort. Sotul meu nu ma lasa nici in picioare sa stau...in reteta pe care am primit-o scria clar: 3 saptamani repaos fizic. Problema la mine a fost ca m-am trezit cu o iritatie, insotita de mancarime. Am fost la doctor si mi s-a zis ca din cauza antibioticeleor pe care le-am luat dupa curetaj, cu toate ca doctorita ar fi trebuit sa stie si sa-mi dea in paralel un antibacterian. Asa ca sa ai grija, daca ai luat antibiotice imediat dupa, fara altceva. Este dureros ce se intampla, pe mine ma da peste cap indiferenta unor medici! Este strigator la cer.
O seara buna va doresc
Catalina
EllaElla spune:
Buna, tuturor!
Ma gandisem sa las deoparte cautarile pe net pe tema sarcinilor pierdut,pentru a maputea linisti cat de cat. Dar,astazi cand as fi vrut sa merg la control dupa chiuretaj,n-am putut face programare. Mai am 4 zile de asteptat raspunsul la o groaza de intrebari.
Cata,eu imi facusem o parte din analize (toxoplasmoza,listeria,CMV,rubeola,clamydia,micoplasma) prin saptamana a 7-8 de sarcina. Eram O.K. Oare se poate sa fi capatat ceva dupa si sa nu masimt in nici un fel mai rau!?
Nu cred ca am precizat ca la eco din saptamana a 11-a, nu se vedea decat placenta bine-merci,dar nici un embrion.Oare sa fi fost chestie genetica? Eu am un bebe de 1 1/2 an. Si eu am patit chestia cu mancarimile la 2 saptamani dupa chiuretaj (si antibiotice 5 zile).Cred ca nu e trihomonas pentru ca am auzit ca nu se rezuma doar la mancarimi in exterior,se intampla ceva si cu secretia. POate e doar vreo Candida si nu mai mult. Eu ma duc abia saptamana viitoare sa vad ce e.
Multumesc tuturor pentru mesaje. Chiar daca nu mi-au fost adresate,m-au ajutat in nevoia de a citi despre...
Ella
Mary-Jane spune:
Catalina - pe-aici recomandarea este sa astepti 3 luni dupa chiuretaj, dar cred ca mai mult pentru refacerea psihica decit cea fizica. Poate insa ca variaza de la individ la individ. Daca te simti bine fizic si psihic atit cit se poate la ora actuala, eu zic sa incercati cind vreti din nou, n-are rost sa va pierdeti timpul asteptind 6 luni. Mie mi-a murit un bebelus la 35 saptamini de sarcina (in Octombrie anul trecut, absolut nici un motiv, un copilas perfect, avea 2.1 kg, 47 cm) si medicii mi-ar recomandat doar 3 luni de refacere. In Martie am ramas din nou insarcinata, in Mai am pierdut sarcina, in Iunie am ramas din nou, acum am 17 saptamini. Totul pare foarte bine. Analize n-am facut decit cele absolut obisnuite: rubeola, HIV, sifilis, hemograma si am cerut eu suplimentar si toxoplasma pt ca avem o pisica noua. Am 38 ani si mai am un baietel de aproape 5 ani.
Referitor la alte analize, personal nu mi-as pierde banii pe analize hormonale sau spermograme decit daca dupa 2 ani de incercari nu aveti rezultat sau daca intre timp pierzi 3 sarcini succesive. Din pacate multe femei pierd sarcini fara nici un motiv cunoscut.
Sper ca incepi sa te refaci si sa te gindesti cu speranta la viitor. Iti doresc success.
Cristina
annaa spune:
Si eu am avut o saricina orpita in evloutie in saptamana 9-a dupa multi ani de incrcare.
Dupa chiuretaj care mi la facut in spital cu internare si care am inteles ca a fost cu aspiratie sau cam asa ceva am sangerat o singura zi, plus ca am primit antibiotic 7 zile+nizoral, si 1luna repaus de la toate (efort si
)
In schimb primul CM a fost foarte dureroas.
Problema a fost mai mult durerea din suflet si faptul ca ma uram, facandu-mi sperante ca cel putin 9 luni nu o sa mai vad uriti, si in sfarsit o sa am marea minune
.
Acum pot sa spun ca mi-am mai reventi, dar durerea reapare mai ales cand vad o femei insarcinata sau un bebelus mic, gandiduma ca in aceasta perioada (dupa 15oct.) ar fi trebuit sa nasc.
Dar asta este poate la anul pe vremea asta o sa fie.

Ana
Mary-Jane spune:
Ana, crede-ma ca inteleg putin prin ce treci, dar nu uita cind vezi o femeie insarcinata sau una cu un bebelus micut, poti sa stii prin ce-a trecut ea pina sa ajunga acolo? Poate ca a avut ani de incercari sau poate a pierdut multe sarcini sau i-a murit un copilas. Nu stim. Dar stiu senzatia ca tuturor li se intimpla sa ramina insarcinata cu usurinta si poate chiar ca unele n-ar "merita".
Cu drag,
Cristina
AdrianM spune:
Multumesc fetelor pentru raspunsuri.
Cu cat citesc mai multe povesti, cu atat ma ingrozesc mai tare. Nu stiu cine stabileste regulile in lumea asta si dupa ce criterii le face. Eu am auzit ca sunt probleme, numai la femeile care isi doresc copii. Si stau si ma intreb: de ce?
Mary-Jane - - mi s-a zis ca trebuie sa fac toxoplasmoza,listeria,CMV,rubeola,clamydia,micoplasma, etc. Cand am ramas insarcinata, nu le-am facut decat pe cele uzuale. Daca trebuie le voi face. Eu sunt refacuta fizic, incerc si psihic, insa nu vreau sa mai trec prin ce am trecut.
Ella - am auzit ca exista asa numita sarcina "molara". Este vorba de un ovut defect, fara nucleu. Am inteles ca acest lucru ti se poate intampla o data. Tine de genetica...
Cat despre Candida - eu am inceput sa fac tratament, caci m-am dus la control, insa astept si rezultatul de laborator.
Despre bebelusi si femei insarcinate ce sa zic? La inceput si eu simteam ca ma doare sufletul cand vedeam femei insarcinate, insa sotul meu mi-a zis ca ar trebui sa ma bucur pt. ele, sa ma gandesc ca ele sa nu treaca prin ce am trecut eu, caci pana la urma e vorba de un suflet mic, nevinovat care nu a gresit cu nimic. E drept ca nici noi nu avem nici o vina, insa trebuie sa ne gandim ca a fost ceva cu care natura nu a fost de acord. Eu inca sunt optimista (cu greu)...insa nu avem de ales.
Nu stiu, ar trebui sa gandim pozitiv si sa ne rugam la Dumnezeu. Cel putin, asta putem face!
Va doresc o zi buna tuturor!
Catalina
Racaru spune:
Buna Mary Jane ,
Am inteles eu bine? Dupa ce ai pierdut sarcina la o luna ai ramas insarcinata? De ce zici ca perioada de 3 luni este mai mult pentru recuperarea psihica? Stii tu ceva?
Si mie mi s-a spus sa astept 3-4 luni. Nu am rabdare inca 3 luni, mai ales ca sunt sanatoasa tun.
Mary-Jane spune:
Pentru ca oricit am cautat (si m-a interesat subiectul in mod personal) n-am gasit nici un studiu care sa arate de ce se pune limita de 3 luni. Am gasit ceva ca distanta scurta intre sarcini duse la termen ar duce la nastere de copii cu greutate mai mica (mai mica dar nu slabi) dar nimic altceva care sa ma convinga. Avind in vedere ca am si 38 ani si la virsta asta oricum sansele scad, nu mi-a fost teama sa incercam de la-nceput. De data asta uite ca s-a intimplat. Cind l-am dorit pe primul si eram mult mai tinara a durat luni de zile...