2 inimi frante/ sarcina oprita in evolutie
Raspunsuri - Pagina 3
ticka spune:
Catalina
, mie mi-a zis sa astept 6 luni. De RH nu shtiu ce sa zic, citisem candva ca se intampla ca organismul mamei sa respinga embrionul, dar nu mai tin minte in ce cazuri se intampla si daca e chiar lelegat de RH, ma uit in cartile de acasa si daca gasesc ceva util, scriu.
Cu drag,
Cristina & Sandica
floricica cu pozici
si pozici pe desprecopii.com La marewww.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=la mare&mid=3494&c br / id=10216" target="_blank">
si My bestwww.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Sandica%2C poze no br / i&mid=3494&cid=10207" target="_blank">
claza spune:
Cred ca e posibil sa fie legat de RH - dar daca asa e, la Institutul de hematologie din Buc se fac gratuit dozari de anticorpi pentru gravidutzele cu incompatibilitate RH, iar in cazul in care apare ceva la analiza asta am inteles ca se poate face un fel de vaccin care protejeaza cumva copilul.
Imi pare rau ca nu stiu sa-ti explic mai bine, eu am facut dozarile de anticorpi lunar in primul trimestru, apoi la 5 si la 7 luni de sarcina si au fost mereu negative, dar sunt sigura ca daca-i spui de la inceput doctorului care urmareste sarcina ca aveti incompatibilitate de RH va sti sa te indrume ce sa faci exact.
Mult curaj si incredere!
AdrianM spune:
Claza, Tika - multam pt. raspuns. Ideea este ca eu, de cum am aflat ca am RH negativ, am inceput sa fac cercetari. Fiind la prima sarcina nu au fost probleme si nu a trebuit sa fac decat niste analzie sa vad daca am sau nu anticorpi. Si rezultatul a fost ok: anticorpi absenti. Dupa ce am fost nevoita sa renunt la sarcina, prin curetaj, sangele meu a intrat in contact cu al bebelului si atunci anticorpii mei (teoretic) s-au "activat" (nu e cel mai bun termen ales). De aceea am facut un vaccin (imunoglobulina) pe care am dat 2.500.000 lei (in spital mi-au zis ca nu-l au). Acest vaccin a ajutat organismul meu sa nu creeze anticorpi pt. a nu-mi afecta viitoarea sarcina. Vaccinul este necesar in cazul in care copilasul meu ar fi avut RH pozitiv, diferit de al meu. Daca el l-ar fi avut negativ nu ar fi fost nevoie de vaccin, insa cine risca? Cam atat stiu eu despre RH. Daca el ar fi putut sa influenteze evolutia sarcinii, nu mai stiu. Oricum, dupa cate am citit eu pe aici se pare ca medicii nu ne pot da un raspuns clar. C'est la vie!
aliceN spune:
Draga Fabia, spune-mi si mie ce analize trebuiesc facute..Eu nu mi-am facut nici o analiza pana-n acest moment sa vad exact care e problema,dar la inceputul lui august am programare la medic pt miomectomie si as vrea sa cer sa-mi faca si niste analize.Pupic!
martha78 spune:
Si eu am un trecut asemanator cu al vostru, insa mult mai complicat...sarcini oprite in evolutie, multe chiuretaje si in plus si o operatie, nu vreau sa intru in detalii ![]()
Inca nu mi-am pierdut speranta, desi cauza inca e un mister atat pentru mine cat si pentru doctori.
Catalina, este necesar sa astepti 6 luni, mai ales in conditiile unei incompatibilitati feto-materne in sistemul Rh; si eu am tot Rh negativ si am asteptat 1 an intre sarcini, dar degeaba, oricum s-a dovedit a fi un esec total.
If hope were not, heart would break.
EllaElla spune:
Draga Catalina,
Imi pare tare rau pentru pierderea ta. Ieri mi s-a intamplat acelasi lucru - "sarcina oprita in evolutie"in saptamana 11.Mi s-a facut chiuretaj. Inca nu am reusit sa stau de vorba cu medicul meu (altcineva mi-a facut interventia). Chiar trebuie sa astept 3 luni pana sa incerc din nou??? Iarta-ma de intrebare, dar nu stiu ce sa mai fac.
Ella
ticka spune:
Draga Catalina! Uite ca am gasit ceva legat de conflictul RH. Avortul spontan si sarcina oprita in evolutie poate apare si in urma conflictului RH. Am copiat articolul.
quote:
Daca mama este rezus negativa(RH-) iar viitorul tata este rezus-pozitiv (Rh+) apare pericolul de asa numitul rezus-conflict. Insa el apare numai daca copilul a mostenit de la tata rezus pozitiv (Rh+). In acest caz singele mamei devine incompatibl cu singele copilului.
Ce reprezinta rezus-conflictul?
Rezus-factorul copilului trecind prin bariera placentara (placenta- este organul care face legatura dintre copil si mama) ajunge in singele mamei. Organismul mamei recunoscind fatul ca un corp strain incepe elaborarea anticorpilor protectori. Protejind mama acesti anticorpi pot cauza respingerea copilului.
Anticorpii mamei nimerind prin placenta in singele copilului incep distrugerea eritrocitelor lui. Astfel in singele fatului apare o cantitate mare de substanta numita bilirubina, care coloreaza pielea copilului in galben. Din cauza distrugerii in cantitati mari a eritricitelor poate surveni anemia (cantitate scazuta de eritrocite si hemoglobina in singe) copilului. Uneori in cazuri mai complicate rezus-conflictul poate duce la afectarea sistemului nervos central, dereglari a vorbirii si auzului, dezvoltarea si cresterea incetinita a copilului iar in cazuri grave poate cauza avorturi termeni diferiti a graviditatii sau moartea copilului.
In timpul primei graviditati conflictul aparut din cauza incompatibilitatii singelui matern cu cel al copilului apare rareori, din motivul ca organismul mamei nu elaboreaza o cantitate suficienta de anticorpi. Cu fiecare graviditate ulterioara riscul complicatiilor creste de cateva ori.
Deseori acesti anticorpi apar si la femeile care inca n-au nascut- in rezultatul transfuzii anterioare de singe, avorturi, sarcini extrauterine. Unele maladii in timpul graviditatii cum ar fi toxicoza, cresterea tensiunii arteriale, boli infectioase s.a pot complica si mai mult starea sau cresc riscul dezvoltarii rezus-conflictului.
In afara de rezus-conflict poate sa apara si grupa-conflict (daca nu coincide grupa singelui mamei si copilului). Aceasta are loc atunci cind mama are grupa 0(I), iar copilul grupa A(II) sau B(III). Acest conflict apare mai des, insa el nu provoaca atatea complicatii.
Sper sa-ti fie de folos.
Cu drag

Cristina & Sandica
floricica cu pozici
si pozici pe desprecopii.com La marewww.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=la mare&mid=3494&c br / id=10216" target="_blank">
si My bestwww.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Sandica%2C poze no br / i&mid=3494&cid=10207" target="_blank">
AdrianM spune:
IMPORTANT ESTE SA incercam sa trecem peste. Nu vreau sa te descurajez, insa daca ai vazut, sunt persoane care spun ca ar trebui chiar 6 luni sa asteptam. Depinde si de RH. Al meu e negativ.
Sa nu intelegi gresit...de facut sex poti sa faci dupa 21 zile, insa sa ai mare grija sa te protejezi. Timp de 3 sau 6 luni dupa curetaj, nu ai voie sa mai ramai insarcinata. Ramane de verificat!!!!
Cata
quote:
Originally posted by EllaElla
Draga Catalina,
Imi pare tare rau pentru pierderea ta. Ieri mi s-a intamplat acelasi lucru - "sarcina oprita in evolutie"in saptamana 11.Mi s-a facut chiuretaj. Inca nu am reusit sa stau de vorba cu medicul meu (altcineva mi-a facut interventia). Chiar trebuie sa astept 3 luni pana sa incerc din nou??? Iarta-ma de intrebare, dar nu stiu ce sa mai fac.
Ella
roxit spune:
AdrianM: Si eu sunt in aceeasi situatie cu tine : am RH neg si sotul poz, am avut recent un avort in luna 2 si "sarcina cam mica". Ce pot sa-ti spun este ca trebuie neaparat sa-ti fi facut vaccinul anti RH daca ai avut o sarcina , RH actioneaza abia in lunile 5 cred oricum nu luna mica si se fac niste verificari a anticorpilor tai lunar si daca ii ai crescuti atunci sunt niste injectii - usor, iar de ramas insarcinata poti oricand de acum incolo asteapta sa-ti vina ciclul 4 - sapt (al meu a fost deloc obisnuit adica o zi da una nu alta da si gata )iar luna viitoare abundent. Primul dr mie mi-a spus sa astept 6 luni si sa iau anticon. si apoi sa incerc- s-ar reface uterul. Dar nu m-a multumit raspunsul si atunci am apelat la alt dr si pot si acum dupa 2 luni de la "fericire". In cazul unui avort la sarcina mica cum spuneau si prietenele sunt ori cauza genetica , ori incompatibilitate intre grupe sau hormonala .
Succes pe mai departe ! Sa mai auzim de voi dar
asa!
AdrianM spune:
Imi pare rau ca esti in aceeasi situatie ca si mine. Eu, slava Domnului am facut vaccinul. Nu-l aveau in spital, am fost nevoita sa-l cumpar (bine ca l-am gasit). Cand inca eram insarcinata, am facut analize si nu aveam anticorpi si tocami de aceea mi s-a spus ca prin luna a 5-a sa ma mai duc la o analiza, insa nu a mai fost cazul pt. ca mi s-a intamplat ce v-am zis. O sa ma duc si eu la doctor ca sa incerc sa aflu cauza, insa am auzit atat de multe variante incat nu stiu ce sa mai cred (sau de la ce ar putea fi).
Ne mai "auzim" si sper sa fie bine...
Catalina
quote:
Originally posted by roxit
AdrianM: Si eu sunt in aceeasi situatie cu tine : am RH neg si sotul poz, am avut recent un avort in luna 2 si "sarcina cam mica". Ce pot sa-ti spun este ca trebuie neaparat sa-ti fi facut vaccinul anti RH daca ai avut o sarcina , RH actioneaza abia in lunile 5 cred oricum nu luna mica si se fac niste verificari a anticorpilor tai lunar si daca ii ai crescuti atunci sunt niste injectii - usor, iar de ramas insarcinata poti oricand de acum incolo asteapta sa-ti vina ciclul 4 - sapt (al meu a fost deloc obisnuit adica o zi da una nu alta da si gata )iar luna viitoare abundent. Primul dr mie mi-a spus sa astept 6 luni si sa iau anticon. si apoi sa incerc- s-ar reface uterul. Dar nu m-a multumit raspunsul si atunci am apelat la alt dr si pot si acum dupa 2 luni de la "fericire". In cazul unui avort la sarcina mica cum spuneau si prietenele sunt ori cauza genetica , ori incompatibilitate intre grupe sau hormonala .
Succes pe mai departe ! Sa mai auzim de voi darasa!