Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (57)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana2004 spune:

Buna fetelor, am intrat in sapt. 32 ,.

Andreea ,LA MULTI ANI!

Ele, pina nu sint gata analizele nu intra in panica ,dar maninca mai nesarat macar seara.

Monica ,bb inca mai are loc sa se miste cum vrea el asa ca nu e gresit nici ce a spus dr.

Ioana, chiar daca nu o sa faci cezariana ,nu o sa te lase sa fara sa-ti faca un analgezic usor astfel incit sa poti colabora cu dr.

De 2 zile mi s-au cam umflat picioarele si am crescut brusc in greutate 1 kg. ,asa ca voi face si eu un ex. de urina .

Felis, pt indigestie poti sa iei Triferment 2 cpr. o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Simona, si la mine Alexutzu' da foarte energic din manute si picioruse. Cateodata burta mea arata ca un sac de box, se misca in toate directiile de parca ar fi 3 copii inauntru, nu unul. O sa vezi ca o sa avem baietei zvapaiati... hi, hi, hi.

Fulguletz, lungimea colului numai in urma unei ecografii poate sa-ti fie comunicata. La control vaginal iti poate spune numai daca e scurtat sau are lungime normala (doctorul poate aproxima daca e scurt sau lung) dar nu-ti poate spune cu precizie cat are in lungime.

Erau fete care se temeau ca bebe se poate intoarce noaptea si se sufoca, motiv pentru care prefera sa-l culce numai pe spate. Exista niste cilindri (unul mai lung si unul mai scurt) conectati cu o bucata de panza care au menirea de a-l tine pe bebe in pozitia in care-l asezati voi la dormit. Cel scurt se pune in fata (si e lung cat stomacelul lui bebe), iar cel mai lung vine in spate.
Puteti foarte simplu sa va confectionati singurele asa ceva. E atat de simplu. Cumparati burete cilindric (sau chiar d-ala tip foaie pe ca-l rulati voi) si-i faceti o husa. E foarte util, scapati de grija ca bebe se poate intoarce sau rasturna cu fatza in jos.
Aici aveti un link cu o poza si descrierea ca sa va faceti idee de produs.
http://store.babycenter.com/product/nursery/necessities/nursery_safety/3155
Il gasiti la categoria de Safety products sau la categoria de produse de patut (crib bedding) pt. bebelusi si in engleza se numeste Sleep positioner.
Uneori cilindrul poate fi un triunghi ca aici: http://www.babyproofingplus.com/item1226.htm
Bucata de material care leaga cei doi cilindri/triunghiuri este cusuta definitiv doar de unul din cilindri. Celalat se fixeaza de regula de bucata de material cu banda tip arici. Pe bucata de legatura se pun mai multe benzi arici distantate, iar voi fixati cilindrul cel lung (care vine la spatele lui bebe) unde vreti (in timp bebe creste si e nevoie sa reglati distanta dintre cei doi cilindri). Deci distanta dintre cilindri trebuie sa fie ajustabila.
Aici sunt produse similare care au acelasi rol: http://www1.shopping.com/xGS-Baby_Sleep_Positioner~FD-85708~NS-1~linkin_id-3058023
http://www.babyabby.com/sleeppos.asp

Ce vama, Felis? Ca doar nu o sa plateasca vama pe ceva ce aduce de acolo. Zice ca-i al ei si ca urmeaza sa nasca in Ro (daca e ceva specific de bebe de care e intrebata) si gata. Nu-ti ia nimeni vama. Poate sa scoata lucrurile din cutii (plus ca ocupa loc mai mult in bagaje) si sa le taie etichetele. Eventual i se poate cere spaga la vama pentru ca asa vrea muschiul vamesului (am mai auzit de chestii de-astea, desi mie nu mi s-a intamplat sa ma opreasca cineva pentru ceva cand am fost anul trecut in Ro). Cand cei de aici se duca acasa mereu se duc cu cadouri pentru rude, prieteni; n-am auzit pe nimeni sa plateasca vama pentru lucrurile cumparate aici si duse in tara. Insa daca le trimite prin posta are toate sansele sa plateasca vama. Oricum nu ti-as recomanda varianta asta caci pe ea o mai costa in plus si trimiterea pachetului. Daca e un pachet mai mare s-ar putea sa nu-i convina sa-ti trimita. Daca iti aduce ceva, atunci cea mai buna varianta e sa vina ea cu acel ceva si sa nu le tina in cutiile de la magazin, ci sa le desfaca.

Bits, banuiesc ca adidasii sunt pentru cand va mai creste, nu?

Felis, legat de 1/2 de pahar de bere, eu una nu cred ca-i problema. Desi am citit si am auzit pareri contra alcoolului sub orice forma si cantitate (unii ziceau ca din fiecare inghititura de alcool, jumatate ajunge si la bebe), eu cred ca nu-i nici o problema, mai ales daca ai trecut de perioada de formare a bebelusului. Ai grija doar sa bei dupa masa (adica sa fie stomacul plin si sa se absoarba in sange mai lent, gradat).

Olga, vreau neaparat poza cu rochita ta....

He, he, he, bits, deci la baietei ai ajuns... Am vrut si eu fetita si la jumatea sarcinii am aflat ca-i baietel. De atunc im-am obisnuit asa tare cu gandu lasta ca vrea usa ramana baietel bebeul nostru. Te anunt ca Alexutzu' meu e iar cu capu-n sus. Bag seama ca e cam mandru si semet de sta el asa pompos cu capu-n sus. Nu vrea sub nici o forma sa se-ntoarca. Dar a zis dorctorul ca mai e timp. Iar eu incep sa ma las pe mana lui, adica a lui Alex si, asa cum imi zicea si sotul, "las' ca el e baietel destept si stie cand trebuie sa se intoarca". Are si el responsalitatile lui, nu? O fi el mic si dulce, dar treaba lui acum e sa se intoarca cu capul in jos. Iar daca n-o vrea si n-o vrea, nu-mi ramane sa zic decat ca e incapatanat ca mama-sa . Adevarul e ca e atat de agitat/energic/zvapaiat ca degeaba il intorc eu, el in urmatoarele zile isi schimba pozitia. Se tot invarte prin burta mea. Acum e pe orizontala, acum e cu spatele in stanga, acum se muta cu spatele in dreapta. Insa pozitia lui preferata e cu capul in sus, fatza spre dreapta, spatele spre stanga si piciorusele si le intinde la orizontala pana mi le baga in mult in laterala dreapta de nu-mi vine sa cred ca am uterul pana acolo.

Am avut si eu cam multe contractii false ieri si am inceput sa exersez respiratia de nastere pe ele ca atunci cand o veni momentul sa mi se para firesc sa respir asa.

la multi ani, andreap. Sa fii sanatoasa si tu si bebe, tot ce-ti doresti sa se-mplineasca.

Mos, a propos de mobila ta de dormitor, pai sa stii ca pat n-au adus ei special pentru tine pe 15, ci au luat de la altul de pe lista si ti-au dat tie daca au vazut ca te-ai "miscat altfel". Asa ca nu au rezolvat ei treaba, ci au privat pe un altul de mobilier (care nu a facut scandal) si ti l-au dat tie. E aiurea ca se intampla astfel de lucruri si la firme unde zici ca merg pe produse/servicii de calitate.

Jasmine, tu vorbesti serios cu fumatul? Nu-mi spune ca da, ca vin si te iau de urechi cat esti de mare. De ce? De ce? De ce?

in sapt. 35, DNP 31 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

Buna mamicilor!!!
Am intrat si eu doar sa va salut si apoi sa ma duc sa citesc mesajele ca taaaaare multe ati mai scris.

In primul rand condoleante pt CLAUDIA condoleante pt. bunicul tau, dar asa cum ai spus viata merge inainte si tu ai pt.tine si bebesorul tau o viata minunata inainte.

La multi ani ANDREEA ! sa ai o viata frumoasa, o nastere usoara si sa va bucurati de puisorul vostru sanatos, frumos si destept.

Am fost sambata la nunta sorei mele, a fost suuuper si chiar multa lume mi-a zis ca arat super cu burtica. Or fi fost politicosi.
Ei si la masa, am stat pana pe la 23.30, mi se tot intarea burtica si ma strangea ca intr-o menghina. Azi mi-am luat No-Spa si probabil ca daca mai simt asa voi lua, cred ca astea chiar sunt contractii. Medicul mi-a zis sa iau la nevoie, voi cam cate luati intr-o zi. Acum va tot stresez dar medicul meu stiu ca nu e genul care sa dea medicamente si vitamine numai de dragul de a le da si ma gandesc ca poate chiar trebuie sa iau asa ceva pentru contractii.

FELIS chiar e interesant ce se intampla cu p[rietena ta cu tripleti. Eu pot sa-ti confirm ca-i este f.greu. Eu cu 2 si cu doar 13 kg luate, pot sa-ti spun ca obosesc si daca stau si nu fac nimic.

Azi am fost cu sotul meu intr-un magazin pt. bebe si am uitat de noi vreo jumate de ora: eu la hainite, el la carucioare. Am gasit un carucior care ne-ar place, se aduc doar la comanda pt. gemeni, si am zis ca ne mai gandim pana la sfarsitul saptamanii daca-l comandam sau nu. Problema e ca face 13.500.000 lei. Nu e cam scump? Dar ce sa fac... Noi am dus doar patuturile acasa, trebuie sa mai luam plapumici, pernute, aparatori. Am luat si baby monitorul (deja ne jucam cu el, vorbim dintr-o camera intr-alta, sper sa nu-l stricam). Hainite inca nu ma indur sa iau, dar mult nu mai rezist. In schimb sora mea tot cumpara ... numai ca nu vrea sa mi le arate. Mie nu mi se par chiar asa scumpe hainitele care le-am vazut. Sun facute in Rom.si chiar mi se pare ca sunt de calitate.

Adriana 31 sapt si cei 2BBmici
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/adriana_axa_cluj/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32307" target="_blank">Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (58)

Irina,veve & croko

Mergi la inceput