Prima zi de scoala?

Prima zi de scoala? | Autor: dianamaria

Link direct la acest mesaj

Azi ar fi trebuit sa incepem scoala, dar am ajuns la scoala de dimineata la ora 9 (asa cum am fost anuntati) si surpriza... directorul scolii (adicatelea reprezentantul MEC in institutia de invatamant) ne-a anuntat ca ei boicoteaza deschiderea anului scolar. Gest deplasat in special pentru clasa I, pentru care era chiar prima zi de scoala. Copilul meu, care asteptase cu emotii mai mult sau mai putin recunoscute, a fost dezamagit total. Eu nu am inteles de ce tocmai directorul ne-a zis de greva (legal nu era indreptatit s-o faca). Ce nu imi mai convine e ca, desi solicita salarii mai mari, nu stiu cati dintre ei chiar le merita. Sunt de acord sa le dea salarii de 30 milioane dar sa "presteze" macar de 15 (e numai un exemplu).

Diana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lia popescu spune:

Draga Diana, eu am patit-o si mai si...M-am dus pe 14 la scoala sa intreb despre serbare si directoarea mi-a spus ca scoala va incepe probabil pe 16, din cauza grevei. Pe 15 m-am dus linistita la servici, dar cand m-am intors acasa, am ramas tablou cand am auzit ca baietelul meu, care a inceput si el clasa 1, trecand pe la scoala din curiozitate, impreuna cu doamna care are grija de el, a nimerit in plina serbare, asa, nepregatit, fara flori, fara uniforma si mai ales fara mama lui (asta in conditiile in care ceilalti copii aveau cate 2-3 insotitori). Normal ca m-am cam suparat pe cei de la scoala, dar asta din cauza ca sunt prost organizati (puteau sa ne dea telefon in momentul in care s-au hotarat sa inceapa totusi scoala pe 15. Cu greva lor sunt perfect de acord si nu iti inteleg indignarea. Ce ei nu au voie sa aibe salarii decente? Eu sunt asistent universitar de 10 ani si am salariul de 4.2 mil lei, si cred ca as merita vreo 20 mil. pentru tot stresul pe care il am si ca recunoastere a valorii (ca sa ajung aici am dat mai multe examene decat iti poti tu imagina si inca nu le-am terminat). Respectul copiilor pe care incerci sa-i educi il castigi printr-o buna pregatire profesionala, si pentru asta ai nevoie de bani - pentru carti si de timp si de dispozitie. Daca in timpul liber dau meditatii, poti fi sigura ca nu mai am chef de nimic cand ajung acasa. Iar daca vad ca din munca mea nu reusesc sa traiesc decent, atunci chiar ca nu mai am chef sa muncesc, ca nu sunt sfanta Paraschiva. Poate asa se explica dezinteresul crescut al cadrelor didactice fata de ceea ce fac. Respectul copiilor il castigi si printr-o infatisare agreabila (si de unde bani de haine, farduri - din cele 4 mil/luna?) si printr-o dispozitie agreabila (cum sa fi spiritual cand mai ai 200.000 lei pana la urmatoarea chenzina?). Mai gandeste-te...

Mergi la inceput