Cum se doneaza sange ?

Cum se doneaza sange ? | Autor: Burtocika

Link direct la acest mesaj

M-a rugat o cunostinta sa ma interesez care sunt conditiile pentru donarea de sange:
- unde se face donarea
- in ce conditii (seringi sterile, manusi, ce cantitate se recolteaza ...)
- care e procedura (trebuie sa vii pe nemancate, se fac niste analize ...)
- cine poate dona si cine nu (limite de varsta, afectiuni care impiedica donarea ...)
- ce ofera statul pt donatori (bonuri de masa, zile libere, abonamente RATB reduse ...)
Am cautat pe net, dar nu am gasit decit frinturi de informatii; poate stie cineva cum se desfasoara operatiunea ...

Boghi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmenus spune:

Nu cunosc toate detaliile, dar iti pot spune cate ceva pentru ca ne-am confuntat recent cu necesitatea de a dona sange pentru mama unei prietene.
- Operatiunea se desfasoara la Institutul de Hematologe (se afla aproape de Spitalul Filantropia, pe strada care uneste 1 Mai cu Sos N. Titulescu, cred ca se numeste Dr. Felix)
- pentru a dona sange trebuie sa indeplinesti anumite conditii: sa nu fi avut boli contagioase (TBC, hepatita, SIDA etc), sa nu fii anemic... De altfel, completezi un formular. Ti se recolteaza o cantitate mica de sange si, in functie de rezultat, care se stabileste pe loc, esti admis sau respins ca donator.
- ai anumite avantaje dar nu le stiu exact.
- poti dona sange pentru cineva anume: ti se da un bon pe care scrie numele persoanei beneficiare si, eventual, al doctorului care o trateaza si acest bon il duci la spitalul respectiv.
Cam atata stiu eu. Poate alte raspunsuri vor fi mai complete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenus spune:

Nu cunosc toate detaliile, dar iti pot spune cate ceva pentru ca ne-am confuntat recent cu necesitatea de a dona sange pentru mama unei prietene.
- Operatiunea se desfasoara la Institutul de Hematologe (se afla aproape de Spitalul Filantropia, pe strada care uneste 1 Mai cu Sos N. Titulescu, cred ca se numeste Dr. Felix)
- pentru a dona sange trebuie sa indeplinesti anumite conditii: sa nu fi avut boli contagioase (TBC, hepatita, SIDA etc), sa nu fii anemic... De altfel, completezi un formular. Ti se recolteaza o cantitate mica de sange si, in functie de rezultat, care se stabileste pe loc, esti admis sau respins ca donator.
- ca la orice analize, te duci pe nemancate.
- totul se desfasoara in conditii sterile.
- cantitatea de sange donata este destul de considerabila, nu pot preciza cu exactitate.
- ai anumite avantaje dar nu le stiu exact.
- poti dona sange pentru cineva anume: ti se da un bon pe care scrie numele persoanei beneficiare si, eventual, al doctorului care o trateaza si acest bon il duci la spitalul respectiv.
Cam atata stiu eu. Poate alte raspunsuri vor fi mai complete.

Mergi la inceput