dereglare..cum mai stiu cind are loc ovulatia?
![](images/user_woman.png)
Acum 2 luni am renuntat la pastilele anticonceptionale. In prima luna ciclu mi-a venit normal la 28 de zile, dar luna asta am avut o surpriza neplacuta, in a 23-a zi m-am trezit ca mi-a venit.Eu nu am avut niciodata probleme de genul acesta, nici inainte sa iau pastile, nici in timpul in care am luat, timp de 6 ani. Acum cum mai stiu cind are loc ovulatia in cazul in care si luna asta voi pati la fel?
cata
Raspunsuri
babygirl spune:
Buna!
Am luat si eu anticonceptionale destul de multi ani, de la 19 la 25 de ani. La ecografie doctorul mi-a spus ca este normal sa nu am un ciclu regulat chiar si dupa 2 ani de cand am renuntat la anitconceptionale. Nu pot sa-ti spun prea multe pt ca si eu de abia acum incep sa ma documentez si sa inteleg, dar uite ce am gasit e un site. Citeste si poate te mai linistesti, mai intelegi. Pot sa-ti spun insa din experienta mea ca timp de 2 ani am avut un ciclu neregulat,dar nu vreau sa ma gandeasc la aceast fapt ca la un obstacol. Acum incerc sa fiu mai atenta si mai sensibila cu micile schimbari ale corpului meu. Cred ca e bine sa invatam sa simtim... Totul e sa nu ne amagim. Cred ca cele care nu au probleme mari si au toate sansele sa ramana insarcinate, au nevoie doar de rabdare. Si inca ceva...nu te abtine de la sex. Succes!
Citeste aici:
http://www.calmens.ro/ovulatia.html
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
utocatalina spune:
Merci pentru raspuns...sa inteleg ca si acum, la aproape 2 ani de cind ai renuntat la pastile ai ciclu neregulat? La cit timp iti vine ciclu si cum poti sa mai stii care este perioada feritila? Am intrat pe site-ul recomandat de tine si cred ca o sa comand programul respectiv. Tu l-ai luat? As vrea sa aiba si efectul scontat. Ma bucur de aproprierea de sotul meu, dar la sfirsitul lui hita/hita nu pot sa nu ma intreb daca se lasa cu bebe! Oricum imi doresc sa vina cit mai repede...cred ca si tu... Sa se lase cu bebe ptr. amindoua. Pe curind!
cata
Ruxel spune:
buna,
recomandarea mea este sa mai astepti pana sa comanzi acel program. Pe acest site gasesti multe indrumari care te vor ajuta sa depistezi cand are loc ovulatia. Programul acela nu face altceva decat sa-ti explice ceea ce vei gasi aici pe site.
In primul rand masoara-ti temperatura bazala si verifica mucusul cervical. Acestea doua iti vor determina perioada fertila. Daca nu reusesti nici asa, gandeste-te apoi daca vrei sa comanzi acel program.
du-te pe www.fertilityfriend.com si fa-ti acolo graficul lunar
succes tuturor !!!
nikomiko spune:
La mine ciclul e destul de regulat, adica vine cu eroare de maxim 1-2 zile.
Asa a fost si inainte de a lua pastile, si in timp ce am luat pastile si si dupa ce am renuntat la ele.
Ce vreau eu sa spun e ca ciclul la femei poate fi foarte diferit de la caz la caz. Am descarcat varianta demo a programului de care povesteati voi si mie nu mi se pare ca merita sa dai banii pe ea. Adica pare facuta dupa un ciclu standard, ceea ce nu se potriveste la foarte multa lume.
Deci eu nu as cumpara programelul asta.
In schimb sunt ceva informatii interesante pe site. Eu as zice ca n-ar fi rau sa citesti tot ce se poate citi pe-acolo si daca e ceva care te pune pe ganduri, mergeti la un medic (tu si sotul tau).
Uite ce-am gasit eu interesant, tot acolo pe site-ul ala:
"Concluzii:
<br>
- Infertilitatea se defineste ca fiind incapacitatea unui cuplu de a concepe un copil, pe parcursul a 12 luni de viata sexuala regulata.
- Consultul cuplurilor infertile implica ambii parteneri si incepe de obicei cu barbatul.
- Cel mai important factor de infertilitate a cuplului il constituie varsta femeii.
- Ovulatia poate fi monitorizata prin simpla masurare a temperaturii bazale a corpului.
- Infectiile pot induce infertilitatea.
- Drogurile, anumite medicamente, fumatul si obezitatea sunt factori cauzatori de infertilitate."
Pe langa asta, 2 luni e timp prea scurt ca sa-ti faci probleme. Eu am fost la control la 3 luni de cand nu mai luasem pastile si doctorul mi-a spus ca ar trebui sa avem rabdare. :) (si sa exersam, bineinteles ).
Deci, cum spuneam, daca crezi ca intr-adevar sunt motive de ingrijorare, cel mai bine e sa consulti impreuna cu sotul tau un medic.
Nico.
_
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
utocatalina spune:
Fetelor, recunosc ca sunt novice...habar nu am ce este cu masurarea temperaturii bazale si cu mucusul cervical. Cum se procedeaza..?
cata
Ruxel spune:
catalina, dimineata inainte sa te dai jos din pat, iti masori temperatura (oral sau vaginal). Lucrul asta trebuie sa-l faci in fiecare dimineata din prima zi de ciclu (sau, ma rog...dupa ce se termina ciclul) si pana la urmatoarea menstruatie. In zilele din preajma ovulatiei, precum si cateva zile dupa ovulatie temperatura este mai crescuta.
Uite un link, unde iti poti nota temperatura pe un grafic, si unde iti determina momentul ovulatiei:
www.fertilityfriend.com
Aici selectezi "free charting" si mai departe iti vei da tu seama ce trebuie sa faci.
In privinta mucusului cervical, trebuie sa stii sa-l determini: uscat, apos, cremos sau aspect de albus de ou. Deasemenea, mucusul cervical iti poate spune cand esti la ovulatie sau in perioada fertila: cand este apos esti aproape de ovulatie iar cand are aspect de albus de ou esti la ovulatie.
Sper ca am reusit sa te lamuresc cat de cat.
Daca mai ai nelamuriri... mai intreaba
pupici tuturor
babygirl spune:
utocatalina, eu acum imi iau temperatura in fiecare dimineata si imi completez graficul de la www.fertilityfriend.com in fiecare zi. e doar prima luna, asa ca nu stiu inca nimic cu regularitate. nici ciclul nu este regulat; ba 28, ba chiar 36...fac tot ce este de facut daca trebuie, dar cred ca important este si sa inlocuim "hita/hita", cum ziceai tu, cu ...hai sa-i zic ..o partida de amor romantica, sau o noapte de dragoste, mai bine.