oligospermie medie-severa, astenospermie moderata

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

eu cred ca e buna, mergi pe link-ul de mai jos si cauta subiectul postat de georgiana despre valorile normale ale spermogramei:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=24686

masuratorile se fac diferit in functie de laborator, important este sa te incadrezi in limitele normale scrise in buletin.

am o rugaminte la tine, te rog nu abuza de literele de tipar. multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maki spune:

Fanta, eu cred ca rezultatul este foarte bun si intreadevar depinde de laborator.Diagnostic nu ti-au scris?, pentru ca la noi scria, iar eu asa stiu ca daca totul e OK, se srie apt pentru reproducere sau ceva de genul asta, nu stiu exact.
Gabi, multumesc pentru sfat, o sa incercam si tratament naturist, sper sa aiba ceva efect, oricum rau nu face.

Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fanta spune:

Maki nu scrie nimic nici "apt pentru reproducere" si nici diagnostic. Mi se pare a fi o farsa, oricum azi merg la DR.meu si ii cer o trimitere pentru "spermograma". Stampila e (P.F.A.) Persoana Fizica Autorizata, ati mai auzit de asa ceva? (caci eu sunt in ceata).
Va pup.

Fanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maki spune:

E clar.Oricum ar trebui sa mergeti la inca un laborator.La noi dr.ne-a recomandat sa mergem la un lab unde colectarea se face pe loc si nu acasa, si trebuiesc respectate anumite conditii de ex.fara sex 5 zile, far alcool 24 de ore inainte etc.Eu in Brasov de ex.am sunat la toate lab.si doar la una colectarea se facea pe loc, iar rezultatele se dau pe calculator cu diagnostic.Noi am avut si valorile de referinta min-max scrise, deci puteam sa facem compararea imediat, fara a consulta doctorul, sau internetul.
Dar nu vad care este ingrijorarea ta, pentru ca rezultatul sotului tau , dupa parerea mea, este ff buna in comparatie cu ale noastre, deci din fericire nu se pune problema oligospermiei sau mai rau.( speram ca rezultatul e corect)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fanta spune:

Maki stii care este ingrijorarea mea? Nu a acceptat niciodata ideea de a face spermograma, si ma gandesc ca nu cumva sa fi dat vreun banut ca sa-i dea un rezultat fara a face spermograma (???)
O zi buna!

Fanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

iris,

in iunie sotzul meu a facut 2 spermograme, una cu 11 mil, una cu 18 mil de spermatozoizi, la acelasi laborator... alte rezultate fata de rezultatul primit iunainte cu 6 luni.

oligospermie, oligospermie, a facut dozari hormonale...pe care nu le-am mai ridicat...eram gravidutza cand nu ne mai asteptam... succes

Costina & bebe din burtica
DPN 23 martie
Dr.Puia, Giulesti

_
Noroc tzie, mie...tuturor!!"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MickeyD spune:

Sotul meu a facut doua spermograme, la Giulesti - doctorita Moisa - si a fost diagnosticat cu azoospermie. Pentru siguranta , citind mesajel voastre ma gandesc sa mai repete analiza la Medsana. Imi puteti da un numar de telefon de acolo, si la ce medic ar fi indicat sa ma duc?
El a facut si o analiza de urina si au gasit spermatozoizi in urina dar fara mobilitate. Deci se produc. Desi ICSI pare sa fie totusi solutia se pune totusi problema: e mai indicat sa fie facuta o punctie (din testicule unde insa spermatozoizii nu sunf suficient de maturi) sau din urina (daca in urma unui tratament acestia par sa aiba totusi mobilitate). S-a mai confruntat cineva cu problema asta?
dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Dana, urmareste raspunsurile de la subiectul www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37239" target="_blank">Azoospermie

Bine ai venit la

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floryy spune:

iris,
Sunt din Iasi si cand sotul meu a facut prima spermograma in sept.2004 a avut rezultatele aproape identice cu ale sotului tau, difera doar aglutinare ¬5% si concentratie 1,5-2%.La 12 zile a repetat spermograma si am avut surpriza sa constat ca rezultatele sunt mai bune:concentratie 20-25mil/ml, iar motilitate 60-70%.Nu dispera incercati sa refaceti spermograma in alta parte.Acum eu urmez un tratament de stimulare a ovulatiei si daca luna aceasta nu iese am sa-l trimit sa repete spermograma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Buna fetelor, vin si eu cu o problema nu a mea personala ci a unor buni prieteni. Ei incearca de peste un an sa fac un bebe si cum s-a lasat asteptat au inceput cercetarile si chiar de la inceput s-au lovit de un rezultata prost la spermograma: 8 milioane spermatozoizi/ml, 35% cu motilitate buna, 65% imobili, 50% forme patogene (malformati), in concluzie oligoastenospermie.

La Bucuresti li s-a spus ca ar fi candidati pentru inseminare dar la Timisoara li s-a spus ca sansele la inseminare sunt sub 5% si ca ar trebui facuta direct FIV.
Prietenii nostri nu se scalda in bani, si spera ca totusi inseminarea ar fi suficienta dar doctorita de la TM le-a taiat serios avantul.
Ea nu are probleme ce ar putea cauza infertilitate, iar sotul ei a primit tratament cu laptisor de matca, seleniu, zinc si tinctura de branca ursului si urmeaza sa repete spermograma dupa tratament.

S-a mai confruntat cineva cu o asemenea problema si daca da care a fost conduita recomandata de medici: inseminare sau FIV?

Multumesc pentru eventualele raspunsuri. Succes aspirantelor si pupici pe burtici sau pe bebici la cele care deja au reusit!

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 8 luni

Mergi la inceput