oligospermie medie-severa, astenospermie moderata
Raspunsuri - Pagina 3
nounou spune:
Mariaa, poti descrie profilul hormonal al sotului tau? Ma intereseaza FSH-ul, in primul rand.
Florina
gabid spune:
Florina,si sotuil tau are probleme de FSH?Si al meu!Cica tratamentul este fff scump si nu da rezulatate intotdeauna!Ai fost la endocrinolog?Pe noi ne batea gandul sa mergem la un endocrinolog.
Gabi si Moni(aproape 3 ani).
iris gold spune:
Azi este a doua zi a tratamentului naturist pe care sotul meu l-a inceput. Am citit pe forum unele tratamente cu zinc, apilarnil, branca ursului, laptisor de matca, vitamina E forte si se pare ca s-au inregistrat succese. Sper sa fie si la noi ca imi doresc un
f. mult. Dupa trei luni o sa repetam spermograma sa vedem ce rezultate sunt. Pana atunci stam cumintei si facem tratamentul naturist si mai incercam si pe cale naturala ca poate se rataceste un
acolo unde trebuie.Succes si voua!
iris gold spune:
Mariaa multumesc pt. mesaj. Sa stii ca nici nu concep ca n-o sa avem bb. Adica am asa o incredere ca o sa reusim cumva sa facem si pun totul pe seama faptului ca in viata nu mi-a venit nimic f usor. Tot am realizat cu efort, multa ambitie si munca, dar speram ca la acest capitol sa fi mers mai usor. Dar daca asa este o sa dam din coate.Nici nu ma pot resemna.
Tu ce tratament faci? Ne poti spune?
nounou spune:
quote:
Originally posted by gabid
Florina,si sotuil tau are probleme de FSH?Si al meu!Cica tratamentul este fff scump si nu da rezulatate intotdeauna!Ai fost la endocrinolog?Pe noi ne batea gandul sa mergem la un endocrinolog.
Gabi, FSH-ul (hormon secretat de hipofiza) indica o problema, nu este problema in sine. Faptul ca acesta este marit (cum e in cazul sotului meu) arata ca hipofiza incearca declansarea spermatogenezei, insa receptia este slaba (procesul este slab), drept care comanda se intensifica (creste FSH) pentru a determina o mai buna receptie.
Incercand scaderea FSH-ului e ca si cum ai incerca sa strigi mai incet unui surd (sau cu deficiente auditive), ca sa nu mai zica lumea ca vorbesti tu prea tare :-)
Dar surdul tot surd ramane
Mariaa spune:
Scuze fete, abia acum am putut intra din nou.
Al meu a primit testes si inca vreo doua, scuze ca nu am reteta la mine, injectabil subcutanat.In plus ia napraznic de cam doua luni. E foarte bun in sterilitate (de abele sexe).
Noi mergem la o clinica din Masloc (jud. Timis) care e sprijinita de medici din Occident, medicul Babut e renumit ca face minuni cu diferite cazuri (tumori, paralizii, probleme hormonale, etc). Consultatia costa 300.000 lei iar medicamentele sunt incluse in pretul consultatiei ! Tocmai pentru ca sunt sprijiniti de afara.
Nu stiu sa va zic care e valoarea SH-ului. Nu a primit sa faca analiza asta. In schimb am ajuns la 12 spermograme.
Eu iau napraznic si catina pastile zilnic.
Cam asta e. Va pup, cu drag Maria.
gabid spune:
Daca vreti tratament naturist pentru voi puteti incerca sau adapta tratamentul LIVIEI.Pe pagina principala DC.Am fost printre primele de pe forum care l-au tinut dar la mine nu a avut succes.
Maki spune:
Cautand un androlog, am ajuns pe acest site si implicit la voi.Dupa cum vad problema noastra este destul de grava, iar citind scrisorile voastre sansele sunt foarte mici.
Avem un baietel de 5 ani si de un an si jumatate incercam si un al doilea copil, dar fara succes.Am fost la ginecolog , care a facut investigatiile necesare, echo.in fiecare a doua zi , urmarind ovulatia,etc.totul e OK.Mi-a trimis sotul sa-si faca spermograma.N-am luat in serios, am zis ca deja avem un copil, e imposibil ca el sa aiba ceva, mai ales ca nu fumeaza , nu bea etc.Anul asta in aprilie la insistenta ginecologului si-a facut spermograma si ... stupoare!
Diagnostic:oligospermie.Avea 4.000.000 /ml, mobilitate 50%.Dupa acest rezultat ne-am dus la dr.endocrinolog, care l-a trimis la analize:FSH,testosteron,prolactin etc. vreo 10-15 parametrii din sange,+ echo la testicole si radiologie la cap.Diagnostic : din punct de vedere endocrinologic totul e OK.Ne-a dat niste vitamine Ginsavit sau ceva de genul asta de 10 mii lei si cam atat.Acum in septembrie am ajuns la Bucuresti , la spitalul central militar la un Prof.dr.endocrinolog, care vazand rezultatele ne-a dat acelasi diagnostic: din punct de vedere endocrinologic totul e OK, cauza este 99% stresul si l-a trimis sa-si faca spermograma din nou.Si iarasi stupoare:diagnostic:criptoastenospermie.Concentratie spermatozoizi:300.000 /ml, mobilitate A+B 39%, deci mult mai rau ca in aprilie.Tratament dat de prof.dr.endocrinolog: Pregnyl 500 la fiacre 3 zile + vit.E, iar dupa o luna sa-si faca spermograma din nou.Voi , ale caror soti fac tratamente de mai mult timp, ce credeti de acest tratament pentru ca eu nu prea sunt optimista ,mai ales imediat dupa o luna sa si avem un rezultat mai bunicel?.Exista si tratamente in pastile, pentru ca sotului meu e frica de injectii?( vine din copilarie).E adevarat ca tratamentele naturiste dau rezultate?
Ceea ce ma deruta cum se poate ca in 6 ani sa se produca aceasta schimbare , oare stresul sa aiba un asa impact asupra organismului?Ce sanse avem ca baietelul meu sa aiba un fratior sau a surioara si eventual la ce doctor recomandati sa mergem?
Eu totusi sper sa mai avem un bb si in fiecare zi, stand la patutul fiului meu, multumesc Lui Dumnezeu ca mi l-a dat pe El.
Va doresc si voua lucrul acesta!
gabid spune:
Otilia,poti incerca tratament naturist.Vezi subiect tratamente oligospermie.La noi nu a avut efect,poate ca la voi are!La noi singura sansa a fost FIV+ICSI.
Fanta spune:

Daca ma poate ajuta cineva, VA ROG DIN SUFLET. Rezultatul de la spermograma sotului arata cam asa:
V=5,2 ml
Numar total=82 mil./ml
Sp.vii la 1h=80%
3h=42%
24h=20%
Morfologie=80% sp.normal structurate
20% elemente imature
Rl=absent
E NORMAL? PENTRU CA EU AM CITIT PE NET LA "PARAMETRII NORMALI" AI SPERMOGRAMEI SI ACOLO E CU TOTUL ALTFEL, DECI NU SUNT TOTI PARAMETRII!!
SI INCA CEVA DIN CATE IN CATE ORE SE FACE ANALIZA PENTRU SPERMOGRAMA ? EU STIAM: LA 12 ORE, 24 ORE SI 48 ORE?(LA EL E LA 1 ORA LA 3 ORE SI LA 12 ORE) DACA GRESESC VA ROG SA MA CORECTATI.
Va pup dulce. HELP!
Fanta