Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (56)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

ROXANEL, bine ai venit printre noi. Sa-ti traiasca bb-lina si sa ai nastere usoara. A.. Cum ai de gand sa nasti?... Stii ca avem acelasiDPN? (12 dec). Si eu cred ca voi naste mai devreme. Sper sa fie pe cale naturala.

ADRIANA si cei doi BB mici. Ce mai faci? ... Sa stii ca multe cazuri am auzit de gemeni care se nasc la 1kg si ceva... De fapt majoritatea. Am insa o prietena care verisoara ei are tripleti in burtica ( e in aceeasi perioada cu noi). Ai ei (tripletii) au acum , in luna a 7-a cate 2 kg si puti ...fiecare... Saraca viitoare mamica a vorbit cu doctorul sa nasca in luna a 7-a deoarece nu mai poate. Ea oricum de cum a aflat ca e insarcinata nu a avot voie sa se dea jos din pat decat pana la baie sau la fereastra iar acum e internata ca sa ii fie supravegheata sarcina. De la 46 de kg (parca -oricum ... 40 si ceva, acum are......85 kg. Iti dai seama ca a stat saraca 6 luni numai in pat?... Inseamna ca noi suntem niste fericite. Si chiar suntem!... Asa ca eu iti doresc sa stea cei 2 bb cat mai mult acolo unde sunt ca stau bine... si tu sa fii sanatoasa sa dusi sarcina cu bine pana mai aproape de scadenta...
Doctorita mea nu stiu cum va afla, deoarece eu m-am inscris la alta care mi-a spus ca nu trebiue sa-i aduc nimic de la cealalta. I-a trebuit numai numele dr. de la care vin si a constatat ca au fost colege de facultate.

Voi reveni. N-am apucat sa citesc ce s-a scris azi (de la pag 3 pana la 7).

Felis, DPN 12 dec.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/cornelfelis/my_photos

Mergi la inceput

TRY!!!????????????.... Unde esti?....

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by bits

fetelor mai tineti minte cand eram mici si faceam spagatul ca ramaneam cu o durere intre picioare?simte careva asa ceva caci eu o am de vreo cateva zile dar spagatul nu l-am facut?
octy 34 sapt DPN:29oct
http://photos.yahoo.com/octyb

BITS, nu stiu daca ai citit mesajul meu de dimineata, dar ziceam cam de aceeasi durere, doar ca o explicam altfel... E pe la pag. 3 parca. Diferenta e ca eu sunt in sapt 27 (28 de la UM)iar tu parca (daca retin bine ) esti in 34.

Felis, 30 ani, DPN 12 dec

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Eliza5

Iepurasule, daca ti-e teama de anestezia generala, ia in calcul anestezia locala. Eu am inceput sa ma gandesc la varianta asta... Si mie mi-e teama ca nu ma mai trezesc din anestezia generala Dar trebuie sa te gandesti ca s-ar putea sa ti se faca foarte frica pentru ca o sa fii constienta in timp ce.. se intampla.. Daca te pregatesti psihic, o sa fie totul OK :-)
Eliza - 30 saptamani
DPN 15 noiembrie - Dr. Anca - Municipal

ELIZA, DANETTE, IEPURASULE si toate celelalte burtici.
Poate o sa ma credeti nebuna dar eu ma gandesc din ce in ce mai serios la nasterea naturala... fara anestezie... Persoanele de care va vorbeam eu ca au nascut pe cale naturala la 33 ani, 35 respectiv 37 ani au nascut f usor si fara anestezie. Doar o perfuzie in vena cu glucoza si nu mai stiu ce... Tot ce mi-au povestit mi-a dat mai multa incredere. Totusi, ma voi consulta si cu medicul... Ar fi ideal sa pot naste natural fara anestezie, dar daca nu se va putea...
Credeti ca sunt nebuna?
Se mai gandeste vreuna dintre voi sa nasca natural fara anestezie?

Felis, 27 sapt(28 de la UM), DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana2004 spune:

Buna fetelor, am avut calculatorul virusat ,vai de noi ce am patit cu el ;mi-ati lipsit tare mult ,abia asteptam sa vad ce mai faceti .
In legatura cu vezica bb in repletie incompleta , inseamna ca nu e plina in momentul ecografiei ,asa era si la mine .
Azi l-am vazut pe bb. la un eco normal ,isi sugea degetelul, e dolofan si putin mai mare decit virsta sarcinii (31 sapt), lucru pe care il simt din plin,abia ma misc seara ,ma balonez groaznic dupa ce maninc.Va invidiez pe cele care puteti minca tort ,eu dupa dulciuri am arsuri.
In prezent m-a pus dr. de familie sa iau fier ,calciu si magneziu ;imi e teama de ce ne asteapta ,dar intr-un fel abia astept sa scap !

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by olga_stan

fetelor sa ma laud si eu...in sfarsit am obtinut o locuinta de la primarie!!! ura! ura!
nu o sa va vina sa credeti...mi-am depus dosar pentru a inchiria o locuinta, pentru tinerii pana in 35 de ani, din fondul locativ de acum astept sedinta de consiliu local in care se va aproba dosarul meu, sedinta care se va tine pe 23 sau 29 septembrie. asa ca in octombrie o sa fiu ocupata cu mutatul in casa noua!
olga 30 ani si bebe 29 saptamani de la u.m.

Felicitari OLGA. Asta da realizare...Esti o norocoasa... Mai vine si bb in curand si poti zice ca toate visele tale devin realitate... Casa, bb... Felicitari!...

Mergi la inceput

Burtici!... Eu chiar vorbesc aici singura?... Nu mai este nimeni pe aici?...

Mergi la inceput

M-am plictisit singura. Noapte buna la burtici si bb mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

ROXANEL bine ai venit!nastere usoara si un bebe sanatos!

FELIS citisem dimineata msj-ul tau dar m-am gandit ca te doare"pasareaua",nu intelesesem ca avem aceleasi dureri.cat despre anestezie sa stii ca nu esti singura cu conceptia asta.eu inca nu stiu care sunt posibilitatile de aici ,de aceea deabia sambata ma voi hotara ce voi face.

unde a disparut TRY?TRY esti bine?da-ne un semn!

octy 34 sapt DPN:29oct

http://photos.yahoo.com/octyb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Aici sunt si sunt bine. Dar am avut mai mult de lucru la servici si nu am reusit sa scriu. Am inceput mesajul partial si apoi l-am continuat acasa.
Maine merg la medic

bits, cred ca atunci cand burta coboara o sa stim sigur. Cred ca e o diferenta usor observabila. Mai ales ca noi ne studiem zilnic burticile si e imposibil sa nu observam diferenta.
Stai linistita ca nu nasti asa repede. Doar ca de acum incolo incep lucrurile usor-usor sa se precipite, organismul se pregateste cu fiecare saptamana in plus si devine mai "zgomotos". Daca pana acum tot ce era diferit era o burtica mare, in crestere, si niste miscari prin burtica, de acum incep sa se faca simtite tot felul de semne: dureri/junghiuri ici si colo, te sageata cate-o chestie mai puternic, avem diverse senzatii pe la col, contractii mai dese si eventual si dureroase, senzatie de pietroi in burta, urinarea ma ifrecventa, somn si mai agitat, respiratia si ea ne da de furca etc. Si cand toate astea incep sa se faca simtite impreuna incepi sa te intrebi: bebe asta nu mai vrea sa stea prea mult, daca nasc mai devreme, mult mai devreme? Tu esti printre fetele cu sarcina cea mai avansata, de-aia tu experimentezi primele lucruri, apoi vor veni si celelalte fete si ele cand vor ajunge in stadiul tau, vor fi deja linistite ca doar au vazut la fetele dinainte toate manifestarile si nu-si mai fac la fel de multe probleme. Si eu trec prin ce treci tu, si eu simt burta ca un pietroi greu, si eu simt ca ma apasa parca mai tare si mai tare, am inceput sa ma tin cateodata si cu mana de burta cand merg. Mersul nu mai e asa confortabil ca pana acum. Ma trazneste cate-o sageata prin col cateodata de zic ca acu' se desface in doua. Sunt doar senzatii, zic eu, organismul isi face treaba si se pregateste catinel, dar nu da drumul el la bebe asa usor. Dar cu-atatea semne nu mai e usor sa interpretezi totul si ti se pare ca gata, marele moment e dupa colt.

Atat timp cat contractiile (asa cum ai avut tu) dureroase nu-s mai dese de 6/ora si nu cresc in intensitate, ci raman constante sau chiar se reduc nu trebuie sa-ti faci probleme, e doar o alarma falsa. Nu-i nimic anormal la 34 de sapt. sa incepi sa experiemntezi asta. Doar cand devin mai dese si de la o contractie la alta cresc in intensitate, atunci trebuie sa te agiti si sa te duci rapid la medic/spital. Ala poate fi un semn valid al inceperii travaliului.
Nu uitati legat de ruperea apei/membranelor ca numai la 19% din femei se rupe apa inainte de intrarea in travaliu, de inceperea contractiilor. De cele mai multe ori, apa se rupe in jurul dilatatiei de 7cm. Iar daca nu se rupe pana atunci, se intervine si ti se rupe apa de catre medic. Banuiesc ca multe fete au in cap scenariul: ti se rupe apa, apoi vin durerile, apoi mergem la spital si apoi nastem. Cel putin eu asa credeam ca se intampla de regula. Dar citind pe ici pe colo am realizat ca nu-i asa.

Camys, asa ma gandesc si eu acum: ce putin mai e. Nu-mi vine sa cred. Tu zici ca te simti ok si ca e totul bine, insa la mine si corpul incepe sa-mi de ade stire ca ne apropiem de moment. Incepe sa se manifeste mai evident.

Roserb, eu am cam 3-5 contractii pe zi. Si am vazut ca nu depind de efortul meu de peste zi. Sunt zile de wee in care nu fac mai nimic, insa stand in pat am contractii. E adevarat ca stand pe scaun (cum fac la servici) tind sa nu prea le simt, adica se intampla sa am si contractii pe care sa nu le simt si sa le descopar doar din greseala (si-atunci imi imaginez ca ele pot fi mai dese decat le simt eu). Am zile cand am 3 contractii una dupa alta la interval de juma de ora, dar specific, TOATE SUNT NEDUREROASE, doar simt cum mi se strange uterul ca-ntr-o menghina si sta sa cateva secunde. De regula sub 30 sec. Daca bebe e in plina miscare si este tuguiat rau intr-o parte si vine o contractie, asa il prinde (ca-n bancul ala cu "ce sa fac, asa m-a prins inghetul"). Si ramane al meu bebe tzuguiat 30 de secunde pana trece contractia. E si amuzant caci burta e complet deformata i nmoemntele alea, insa mi-e si mila de el gandindu-ma ca se chinuie mititelul.

Fulguletz, stai pe-aproape. Eu la 28 de sapt. am inceput cu contractiile (nedureroase, ca dureroase n-am avut niciodata).

ela, tu si cand stai relaxata intinsa pe pat oarecum pe spate tot tare ai burta? Ca daca stai in picioare normal ca ai burta tare, adica nu o simti moale. Se lasa totul in jos (forta de greutate isi spune cuvantul). Cred ca toate cand stam in picioare si ne pipaim pe burta o simtim mai tare (mai putin poate fetele cu mai multe straturi de grasimica pe burta).

Felis, durerea aia de "pitpalac" am spus si eu acum vreo sapt. ca o am, dar acum s-a atenuat. La mine se facea simtita mai mult cand ma duceam sa fac pipi la baie si parca apasa toata greutatea burtii in jos pe ea si asa simteam durerea. Mai specific, durerea o simteam strict in vulva/labiile mari (mai degraba catre partea dinspre anus, decat in partea dinspre burta), nu e durere de solduri, bazin sau o durere difuza, ci e strict localizata acolo. Care nu e mare, dar atrage atentia ca nu te astepti la o astfel de senzatie. Asta e de la greutatea lui bebe care apasa pe toate cele, iar presiunea asta creata duce si la dureri de pitpalac asa cum le-ai descris tu, de parca ai merge pe bicicleta mult timp. Mi-e atunci mi-a venit sa le compar cu durerile dupa mult, mult Ea o sa devina mai acuta cu cat ne apropiem de nastere. Unele femei simt acut durerea asta chiar in ziua nasterii.

Ad-rianna, nu exista o regula in repetarea acestor contractii nedureroase. Ce a patit bits cu „la 30 de minute”, este atipic daca pot spune asa. In mod normal aceste contractii nu se repeta asa des. Ai sa poti face singura diferenta cand vei in cepe sa ai contractii. Poate ca nu o vei observa pe prima sau a doua, dar te asigur ca vei invata foarte usor sa faci diferenta intre ele si bebe care iese in relief prin burtica. Sunt pe toata burta, simti ca o strangere, uneori iti simti burta ca-ntr-o menghina si oriunde ai apasa pe burta in zona uterului totul este tare. Si cum spunea si Eliza, si la mine pompeaza sangele mai tare prin vene cand am o contractie. Uneori asta e semnul pentru mine ca am o contractie (altfel pot s-o trec usor cu vederea, neexistand nici un fel de durere).

Sincer legat de „epidemia” de col scurtat, cred ca mai toate avem zile, perioade de col scurtat, insa numai cateva dintre noi fac ecografii regulate care sa ateste prezenta colului scurtat. Celelalte pur si simplu nu stiu. Si mai e posibil, ma gandesc eu, ca ecografia sa se suprapuna ca timp si cu periaoda cand se mai scurteaza colul, de-aia pare ca atat de multe fete au colul scurtat. Banuiesc ca nu e asa ne ne-comun sa ti se scurteze colul dupa 30 de sapt. E o mare sperietura scurtatea asta de col, insa eu n-o vad asa tragica. Nu spune nimeni ca un col scurtat duce automat la probleme. E adevarat ca e riscul mai mare sa se ajunga la deschiderea lui prematura, insa nu trebuie sa se intample asta la orice col scurtat. Fiti mai relaxate, nu se nasc toti bebitii prematur. Eu una presimt chiar ca nu se va naste nici un bebelus pe aici prematur. Nu vad nici de ce sunt asa de circumspect privite aceste contractii false chiar de medici. Aici sunt privite ca un lucru absolut normal, firesc in mersul unei sarcini, mai ales dupa o anumita varsta. Nu se da nici un fel de No- spa sau ceva similar pentru ele. Corpul e lasat sa exerseze pentru cand va veni nasterea.

Bits, se pare ca de cele mai multe ori dopul gelatinos, daca e sa se elimine, va cuprinde si cateva firisoare de sange. Deci fii atenta la amanuntul asta. Poate ca nu e vorba de dop, ci doar de o modificare a consistentei mucusului vaginal obisnuit ca urmare a unor alti factori. Oricum e bine sa fii atenta la orice semn.

Eliza, aici asa se face cezariana: cu o epidurala. Probabil ca difera cant. de anestezic folosita sau paote componenta lui, dar aici mamele ce fac cezariana sunt constiente tot timpul operatiei, sotul sta de regula la capul tau, iar imediat cum bebe e scos, iti este aratat peste cearsaful ridicat intre tine si medici. Dupa ce-l infasa si-l sterg il dau taticului si tu poti sa-l tii un pic pe piept si sa-l pupi pana te termina medicii de cusut.

Bits, tu vorbesti de durerea muschilor interiori situati pe coapse sau de pitpalac? Oricum pe mine nu m-a durut niciodata Dansa cand am facut spagatul, ci doar muschii interiori de pe coapse.

Bits, da o cautare pe net dupa Garmastan, e aproape imposibil sa nu gasesti prospectul pe internet.

Bobita, din ce-am vazut eu pe la emis. de nasteri, se poate naste obisnuit si cu dubla circulara de cordon, dar e bine de stiut dinainte ca sa stie medicii cat de mult isi pot permite sa-l lase pe bebe sa se chinuie sa iasa. Cand are circualra dupa gat, daca bebe se lasa greu convins sa iasa, se recurge mai rapid la cezariana decat daca bebe nu ar avea cordonul deloc dupa gat. Cel putin asta e logica mea. Insa cu siguranta decizia de a naste natural sau prin cezariana va tine cont si de alti factori de influenta. Daca nici bebe nu e in pozitie perfecta pentru nastere si cu circualra de cordon, ai mult mai multe sanse sa se decida cezariana din start, far asa mai incerci sa nasti vaginal. Sunt tot felul de factori care se iau in considerare pe langa asta: starea mamei, energia ei, tensiune etc. Fiecare constituie un plus sau in minus in favoarea unei decizii sau nu. Deci e greu de spus pana la urma cu mse va proceda in cazul tau in situatia in care bebe ar ramane cu circulara de cordon…

Mai fetelor, am mai citit pe undeva de chestia cu frecatul la disperare cu prosopul pe mm ca sa se formeze. Nu stiu daca aici sau in alta parte, dar sincer mie mi se pare o metoda barbara si fara rezultat final. Cum poate frecatul cu prosopul sa te ajute sa-ti formezi mm. In plus, daca ai inceput sa alaptezi si deja ai dureri mi-e mi se pare ca metoda asta nu face altceva decat sa agraveze situatia. Nu te apuci sa zgandaresti o zona deja iritata si ranita. Chiar daca sfatul vine din partea unei asistente, nu mai luati totul de bun. Asistentele nu au pregatirea necesara sa stie ele tot. Intrebati-va medicul daca e o metoda buna sau nu. Nu va supuneti unor teste numai ca asa va spus x sau y.
Simona, ceara aia pe care ai observat-o tu sunt de fapt o substanta uleioasa produsa de mm noastre prin acele mici excrescente de pe aureole care are rolul tocmai de a proteja/hrani/hidrata cum trebuie mm pentru perioada cand vei alapta. Nu va mai luati dupa toate gurile cu metodele astea. Lasati-va sanii in pace. Pentru a pasatra o igiena corespunzatoare a sanilor este suficient dusul zilnic, nu e nevoie de o curatenie speciala a lor. Daca exagerati cu curatarea lor, nu faceti altceva decat sa-i zgandariti inutil sau sa-i iritati. Doar punctul central: canalele sa aveti grija sa fie curatate: peste zi/noapte in varful mm se intareste colostrul iesit – care nu e musai sa-l observati voi cum iese – acol otrebuie doar sa curatati sa indepartati acel colostru ce se solidifica astfe lincat sa permiteti surplusului sa se elimine daca e nevoie. Daca nu curatati in locul ala se face ca un dop care paote impiedica alt colostru sa se mai elimine. Curatarea varfului faceti-o delicat, nu frecati ca la dusumele. Dar in rest lasati-va mm in pace.

Bine-ai venit roxanal. Nastere usoara incepem sa ne uram de pe acum ca deja suntem cu sarcinile catre final.

in sapt. 34, DNP 31 oct.

Mergi la inceput