La France (18)
Raspunsuri - Pagina 11
Chuny spune:
3000 de euro???!!!!!!!! cam prea mult ! dar ce chestie, daca zici ca e în domeniul social si ei va iau cu chimia??? Oricum, nu vad de ce nu te-ar finanta, din câte stiu pt asta trebuie sa fii lucrat deja în Franta si sa ai un anumit numar de ore....asa a fost la mine.
Oana, îti urez numai bine, nici eu nu cred ca e asa de grav pe cât pare. O seara placuta!
Sibylle
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sib_maillet/album?.dir=/dce8
Corina spune:
Oana stai calma si nu te mai agita degeaba.Eu in ultimele luni de sarcina mincam zahar cu cutia,era singura chestie dupa care pofteam.Mi-au facut si mie analiza de glicemie provocata,mi-au luat singe apoi mi-au dat sa beau un pahar mare de glucoza iar dupa o ora mi-au repetat analiza.Nu mi-a venit deloc sa lesin,din contra as mai fi baut un pahar!!!Daca mi l-ai da acum nu e sigur ca as mai putea sa il inghit!!!!!!
Afla ca glicemia mea era normala,Anna a avut 4.300kg la nastere si nici o problema cu diabetul.In concluzie,linisteste-te si nu iti mai fa o mie de ginduri!!
Pupici
Corina si Anna nazdravana!!
piatra lunii spune:
Oana, nu te alarma asa, si pe mine m-au innebunit ca n-are copilul vezica biliara, m-au chemat la eco de mai multe ori, m-au intrebat de n-am ecografii din urma (si-n Dk ei nu fac asa ca aici,deci n-aveam), ca sa faca intalnire cu mai multi doctori, ca sa discute problema,etc... sotul meu saracul era innebunit, dar eu prima data m-am cam suparat nitel, apoi mi-a trecut, tot atunci, pe loc, ca io simteam ca e bine si ca doctorii aia is niste nashpa, care ma alarmau degeaba, de parca in alea ultime 2 sapt. pana la termen ii puneau ei vezica biliara :)) zau, ce stress, de pomana, ca si-asa, ce puteau face? si cand s-a nascut i-au facut iar eco si au vazut ca e totul bine, da' io simteam ca-i bine,n-am vrut sa gandesc negativ.
deci gandeste pozitiv, copilul tau e bine si totul e bine :))
pupici!
Chuny spune:
Am reusit si eu sa sun prin Coucoutel!!!! Vai, ce bine mi-a picat sa vorbesc cu Carmen, mamica mea prin adoptie!!!!
Sibylle
oana cretu spune:
Va multumesc pentru experienta impartasita, care ma mai linisteste si pe mine. Asta mi-a facut si mie, glicemie provocata. Daca aflu ca e ok vineri, pot sa spun chiar eu ca am avut noroc, pentru ca imi stiu limitele la dulciuri, care mereu le-am depasit peste masura. Dar incerc sa-mi recapat increderea in D-zeu ca totul va fi bine, ca Séb e bine, ca altfel iar il stresez si pe el, si nu vreau.
Pupici!
oana si bebitza din burtica (25s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."
oana cretu spune:
Sibylle, ma bucur ca esti fericita ca ai vorbit cu mami ta de adoptie!
Azi-noapte nu am dormit aproape deloc la cate picioare mi-a "oferit" Séb, asa de multe ca ajunsesem sa visez ca ma loveste, cand de fapt era realitate. :))) O sa iasa un nebunatic tare, cred. Mai am putin pana o sa il vad, dar parca acum trece timpul mai greu. George zice ca, "sa vezi ce repede trece, nici nu-ti dai seama" (nu mai are rabdare), si mie mi se pare ca el glumeste.
oana si bebitza din burtica (25s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."
spic de grau spune:
Neata fetele
Sper ca nu m-ati uitat! (oricum eu nu v-am uitat ).
Oana ma bucur tare sa vad cat a crescut "cifra" la burtica ta. Iar numele imi place mult tare! Am vazut ca esti ingrijorata de greutatea bebelusului..nu trebuie! Ai sa vezi ca va fi bine! Si daca pana la urma e mai marisor..ce daca? El sa fie sanatos, si tu la fel! (al meu a fost micutz tare - doar 2.4kg; nu avea saracutul muschiuletzi..era asa fragil!..si cu toate astea m-au pus si pe mine sa fac testul de glicemie ..nu stiu ce e in capu medicilor astora!). Iar pe o amica au speriat-o la fel ca e bebe prea mare..ei si a avut 5.8kg - dar e un frumusel si un sanatos, iar ea a nascut fara cezariana fara episio, asa de bine ce a ajutat-o moasa ca nu s-a rupt nici un pic (si nu e f inalta sau solida!). Deci nu te speria!
Aurasu vad ca te apuci de chimie . Unii nu stiu cum sa fuga de ea (adica eu), si tu te apuci de ea . Oricum felicitari ca i-ai "luat" pe toti colegii tai francezi! Sa vada ca nu suntem asa cum cred ei ca suntem noi "esticii".
Ati vazut aseara reportajul de pe TF1 de la stiri, cu orfelinatu din Medias? Nu stiu daca sa ma bucur sau sa ma infurii!
Si sunt suparata! Ati vazut ca s-au terminat minutele "locale pe Coucoutel (via Romania)? Sunt tare suparata!of!
Lumy si David
"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)
Mik spune:
Buna dimineata fetelor,
Azi e miercuri si stau acasa sa ma ocup de ai mei pui.
Oana draga, si eu am avut aceeasi problema cu glicemia marita la ultimii doi copilasi si o stare de sete infernala mai ales dupa micul dejun. Am fost la un dr endocrinolog si m-a tinut sub supraveghere : glicemia de facut la fiecare doua saptamini si de supravegheat alimentatia desi ma supravegheam si inainte. Si diabetul gestational a trecut dupa nastere. Riscul la tampenia asta de boala e sa fie copilasul prea gras si nu neaparat terminat. La mine copilasii nu au avut probleme, le-a facut un test de glicemie la citeva ore dupa nastere si era OK. AI grija de tine si fii foarte atenta la ceea ce maninci sau bei. Daca e cazul incearca se vezi o dieteticiana.
Aurelia, ai incercat toate sursele de finantare, stil FONGECIF ? si cum faci ca dai numai peste chestii private ? nu exista nimic public pe linga Rennes, stiu eu, de tip IUT sau BTS ?
O zi placuta la toate.
Mik.
emoison spune:
Oana, iti tin pumnii si-s convinsa ca are sa fie bine cu bebe!
Fetelor, in alta ordine de idei, ati asistat careva vreodata la o première commnunion? Noi tre'sa mergem pe 10 octombrie la premièere commnunion pentru fata mijlocie, chestie cuplata cu botezul surioarei ei vitrege...si cum stiu ca de obicei cind ma aflu si eu prin peajma, fosta sotie si mamica ei au "les yeux révolver", as vrea sa stiu cum se deruleaza o asemenea ceremonie (deja am scos porumbelu' cind ma miram cu voce tare de ce au pus-o Elodie nasa pentru sora ei vitrega, ca in mintea mea ori ii e sora ori ii e nasa...si mi-a zis sotul ca de ce ma mir, pe aici asa ceva se practica...). Pupici multi pentru raspunsuri:
"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre
Chuny spune:
Exista situatii în care oamenii nu mai pot avea energia necesara pt a face un BTS sau un IUT. Mai ales când locuiesti la tara, ai un copil si o casa de întretinut. Banuiesc ca de aceea Aurelia a ales solutia care i-a fost la îndemâna.
Si eu încep de luni une formation rémunérée d'assistante commerciale. Nu e ceea ce îmi doresc, dar voi învata lucruri extrem de utile si care îmi vor da sansa sa gasesc un job convenabil. Facultatea nu stiu când D-zeu o voi termina...cu timpul. Anul acesta am mai luat doua examene, am mai picat altele. Sper sa o termin la anul, dar stiind ca nu-mi serveste la nimic nu sunt deloc motivata.
La Nantes e o toamna frumoasa. La voi cum e?? Am o întrebare, v-ati facut vreodata parul permanent in Franta?? Se arde parul la fel ca in Ro sau au ei produse mai bune??? Eu am parul blond acum si mi-ar placea sa îmi fac un permanent foarte slab ca sa îi dau o forma.
Sibylle