La France (18)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Elena, habar nu am dar o sa o întreb deseara pe soacra-mea. Raspunsul de mai sus l-am scris fara sa îti fi citit mesajul, sa nu crezi ca l-am ignorat.

Sibylle
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sib_maillet/album?.dir=/dce8

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Elena, nu am avut ocazia sa asist la vreo comuniune, deci din punctul asta de vedere nu conta pe mine. Eventual sa-mi intreb sotul diseara.
Dar mi se pare mie sau printre randuri citesc altceva? O angoasa legata de faptul ca "exa" e prezenta?

Sfatul meu este sa fii tu insati, oricum n-o s-o poti inlocui pe mama si pe bunica, care vor vrea sa fie mai in centrul atentiei decat tine! Lasa-le, au dreptul!

Eu n-am participat la o comuniune, ci la o inmormantare in familie, prilej cu care am observat-o pe 'fosta" cum se baga la pupat in stanga si-n dreapta...
Ce-am facut? Nu m-am dezlipit nici o clipa de sotul meu.
fa si tu la fel si mai ales fii tu insati.

Iar daca ai pus o intrebare "nepotrivita", e nepotrivita pentru ei! Tu n-aveai de unde sa stii ca sora poate fi nasa, deci n-ai de ce sa te scuzi sau sa te ascunzi!

Sibylle, nu, eu nu m-am "permanentat" niciodata in Franta (de fapt niciodata, de loc).

Ce ma fac, fetelor, sunt la serviciu si n-am chef de lucru ?!???

Va pup
Lulu

P.S. La noi e soare si frumos, dar nu e o noutate (sic!)

« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Da, Sibylle, mi-am facut eu parul permanent anul trecut inainte de Craciu, m-a costat "la peau des fesses" (adica circa 90 de euro, c-am luat de la ei si produsele pentru par permanentat, un spray si-un flacon mare de sampon,balsam mi-a dat un esantion gratuit), produsele m-au tinut si ele citeva luni...permanentul m-a tinut vreo 6 luni, a fost permanentul care m-a tinut cel mai mult! Eu am parul foarte moale, pot sa-l usuc cu foehnul sau sa-l pun pe ce bigudiuri vreau, ca pina seara e lins-lins, si chiar cind imi facea permanentul si-am vazut ca m-a lasat doar vreo 10 minute cu prima solutie-n cap, m-am rugat sa ma tina macar o luna, pina dupa sarbatorile de iarna (coafeza zicea ca ma tine 1 an) ! In martie, aveam parul destul de lung, asa ca m-am dus si-am mai taiat din el, asi cu asta si-au mai revenit si buclele...Acum ma bate gindul sa refac isprava inainte de Craciun, daca o sa-mi permit (eu ma si vopsesc, asa ca nu ma arunc la mai mult de un permanent pe an)...Asta e povestea permanentului meu!
Mik, din cite stiu eu, Aurelia chiar un BTS face! La FONGECIF, din cite stiu eu, tre'sa ai o vechime minima ca sa poti apela (ceva de genul 3 ani, parca...)Cursul lui Aurelia mi se pare decent la 3000 euros/an, eu am gasit un curs de Autocad de 2 zile si care costa 1500 de euro, de fapt erau 2 module de 2 zile, deci ar fi fost 3000 de euros cu totul! Asa ca am preferat sa ma duc sa fac cursul de assistante de vie la AFPA (pe care cu onor il incep peste vreo doua saptamini) si sper sa rezist pina-l termin, si apoi sa lucrez cei trei ani (sau citi or fi) cit s am dreptul la un congé formation si sa-mi finantez astfel niste cursuri(deocamdata ma gindesc la o scoala de aide-soignante sau ceva in genul asta...)

"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Lu, hai la mine, ca e frig, innorat si bate vintul! Angoasa e mai degraba cauzata de faptul ca n-o sa cunosc mai pe nimeni acolo, in afara de sot si de copii, dat fiind ca toata chestia e organizata de fosta (n-a chemat-o nici macar pe soacra-mea, desi e bunica lui Angèlie)...Ca o sa se bage la pupat, etc, n-are decit, ce ma angoaseaza pe mine sint rautatile de care stiu ac e in stare (de exemplu, acum, e convinsa ca sint gravida, dar ca nu vreau sa afle ea....)Oricum, multumesc mult pentru cuvintele de incurajare!

"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Elena, am asistat acum 2 ani la o comuniune le nepotica cea mai mare. Dupa slujba de duminica se face o ceremonie speciala pentru copilasii care fac comuniunea, parintii si rudele apropiate tre' sa citeasca una-alta, iar copiii stau in fata si sunt vazuti de toata lumea. Copiii sunt imbracati in alb. La ceremonia asta se invita familia si nasii de botez de copilului.
Dupa biserica in general se face o masa de familie si se dau cadouri copilului : ceas, bijuterii, mai rar carti. Vorbeste cu preotul daca inca nu ai facut-o. La catolici comuniunea e la fel de importanta ca botezul caci inseamna intrarea in adolescenta.

Si la mine la St Etienne e toamna frumoasa, tocmai am cules putina zmeura din gradina.

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Buna seara la fetele mele!
Doamne ce a-ti mai scris de azi dimineata ........se vede ca nu mai sint acasa ca sa pot s ava citesc imediat cum apare un msaj!
Eu la comuniune nu am fost asa ca nu pot sa te ajut i-mi pare rau Elena ,
Cit despre scoala mea sa stiti fetelor ca una similara la Rennes costa 3950 pe an ,asta insa fiind mai mica asa si in alt sistem sint mai putin gurmanzi la pret!
Bun! de azi pot sa ma consider ELEV! caci mi-au dat finantarea ! in proportie de 90% dar e ca si cum ar fi toata!
Ei bine Sibylle ca sa-beneficiezi d'un "cheque formation" trebuie pe linga alte mici conditii sa fi lucrat cel putin 3 ani ! si aici i-mi era mie frica caci eu am lucrat 12 dar nu erau in Franta !! se pare insa ca nu au tinut cont de acest lucru si mi-au oferit finantarea ,am primit azi raspunsul.......doamne sint atit de fericita ca as fi in stare sa va prind in brate si sa va invirt pe toate ,dupa atitea nopti de cosmaruri ,ginduri negre si incertitudinii ......
Trebuie sa-i multumesc lui dumnezeu caci am "discutat" cu el si i-am spus ca-mi pun destinul in minile lui si el va face cum va crede de cuvinta cu mine.......
Chimie facem pentru ca trebuie sa cunoastem compozitia chimica a diferitelor produse folosite in casa de natura sa stim cum putem neutraliza un produs cu altul in caz de un acident domestic,apoi mai trebuie si pentru cursul de "nutritie" si cel de "bucatarie"
caci noi dupa astia doi ani nu iesim asistenti sociali ci tehnicieni sociali deci un fel de indrumatori in viata de zi cu zi a persoanelor dependente ,handicapate etc!
acum va las si merg sa scot rufele din masina de spalat si s apregatesc masa caci se apropie ora sosirii sotului!!

Aura&Luca,2 ani si 7luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=/a58e

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Felicitari!!!!!!
Ma bucur enorm pentru tine!!!!

ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Felicitari, Aura!!! Si eu ma bucur enorm pentru tine!!!
Acum nu-ti mai ramine decit sa iei premiu cu coronita la fiecare sfirsit de an... (adica sa fii eleva silitoare ) Asa ca mai lasa barbatu-n pace, burta pe carte!

Ana, bine ai revenit, ai disparut de vreo mie de ani de pe aici! Vezi ca o sa punem absente nemotivate!

Eu am inceput de luni cu noul bebe de 6 luni.
Cel pe care prietena mea assmat nu l-a suportat ca plinge prea mult si ca mama lui e prea excesiva... Cu mine se simte bine. Eu nu-l las sa plinga si o inteleg pe mama lui ca e grijulie foc, asa sunt si eu! Parintii lui au zimbetul pe buze in fiecare seara cind vin sa-l ia acasa si cind isi gasesc bebelusul in plina forma, e grozav!!! Ma simt utila... Oricum eram singura assmat din sat care avea un loc, asa ca saracii erau tare speriati ca nu gasesc pe nimeni, iar eu sunt foarte fericita cind ii vad pe ei multumiti!!! O satisfactie pe care nu o cunosteam. Hihi, unde mai pui ca am semnat un contract super!!!

Si alta noutate: ieri am inscris-o pe Adélie la gradi!!! Directoarea a placut-o foarte mult si mi-a zis ca poate sa vina cind vrea ea... Iar Adélie nu mai vroia sa se intoarca acasa!
Toata lumea se indragosteste de ea... Tatal bebelusului la fel, e topit! Mai ales cind o vede cum cinta, ride si... danseaza (da din fundulet asa frumos...) Oricum ea e mereu surizatoare, "un amour" de bebe, cum zic francezii. Gata, mi-am laudat-o destul :D

Va pup si va zic noapte buna, ca pic de somn...

~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Daca spun ca am fost cuminte si ca am fost toata vara la scoala, si mi-am luat toate examenele(mai am doar memoire-ul de scris si gata masteratul)si ca m-am batut cu Ivan in Caraibe, mi se incercuieste absenta.
Si sa stiti ca de citi v-am citi mereu.........
Pupici

ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Oau!Ana !!!!!!
sa inteleg ca ai iesit din "birlog" special sa ma feliciti!!
Multumesc din tot sufletul !
deci nu ai disparut de tot de tot dintre noi........
Otilia si tu ne dai atitea vesti noi si bune ....ia uite seara vestilor bune ,intradevar ca "dupa o furtuna vine vreme buna"
Otilia Adélie la gradi.....asa veste mai zic si eu !pai de asta avea ea nevoie cel mai mult ca sa "iasa in lume" sa devina independenta!
Iar cu bebele asteptam vestile .......asa-i ca-i minunat cind simti ca aduci zimbetul pe chipurile oamenilor !
Zimbetul acela de incintare si de multumire !!!
ce multumire sufleteasca i-ti da si cita incredere in tine si in fortele tale!
Felicitari Otilia !iaca si eu ma bucur pentru tine ! sa fie intr-un ceas bun!
Am uitat sa va spun ca azi am vazut sala calculatoarelor !!
Intr-o scoala atit de mica o sala cu vreo 20 de calculatoare toate lucind ,ultimul ragnet! cu ecran plat pe picior argintiu ! o incintare fetelor si mai multe nu!!!scaune confortabile si ce-i cel mai neobisnuit pentru mine ,fiecare intra acolo cind vrea si cind are nevoie ,dulapurile sint toate pline de materiale si cu usile deschise ,fiecare se serveste cu dischete ,cd-uri ,ce are nevoie ,i-si face treaba,aranjeaza in urma lui ,lasa totul curat , si apoi pleaca!nu sta niciodata un prof cu tine sa supravegheze ......
Doamne n-am mai vazut asa ceva........

Aura&Luca,2 ani si 7luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=/a58e

Mergi la inceput