Jane Austen

Jane Austen | Autor: aschiutza

Link direct la acest mesaj

Care dintre voi sunteti indragostite de cartile ei, incit sa nu le lasati din mina? Eu am citit si rascitit Mindrie si prejudecata, ba chiar mi-am luat si DVD cu serialul BBC, pe care il gasesc foarte reusit. Cum sunt suparata sau superstresata, pac cu cartea minune care descreteste fruntile...

"Binecuvintat sa fie deci/ ca traiesc si ca ma duc spre moarte" Esenin

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Am citit si eu "Mandrie si prejudecata" si "Ratiune si simtire" , am vazut chiar si filmul facut dupa primul roman. Nu sunt cartile mele de suflet, dar le-am citit cu placere!

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

"Mandrie si prejudecata" este cartea mea numarul 1, am deschis si eu un topic acum cateva luni. Cartea mea este o editie veche si deja i s-au dezlipit mai toate paginile. Am primit si una noua, dar m-am atasat ata de mult de cea veche, cu paginile ingalbenite, incat a fost singura carte pe care am adus-o in Canada (ca de atatea dictionare si carti de specialitate nu ne-a mai incaput si altceva).
Am avut si eu ultimul film pe casete video, dar nici el nu a incaput, asa ca... tot cartea imi e mai draga, n-as fi renuntat la ea.
Am mai citit si alte carti de Jane Austen, dar mi-a ramas la inima "Mandrie si prejudecata". Am mai spus-o, ma bucur ca am crescut cu cartea asta langa mine, m-a influentat pozitiv. M-a invatat sa judec, sa nu cedez primelor impresii, sa-mi recunosc greselile. Eu as recomanda-o ca un fel de "Indreptar pentru tinere fete".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Si eu i-am citit toate cartile, si Mandrie si Prejudecata mi-a placut, bineinteles, cel mai mult . Lizzy Bennet este eroina mea preferata, si ma regasesc oarecum in ea (sau poate imi place sa ma regasesc). Serialul BBC - te referi la cel cu Jennifer Ehle, nu cred ca s-a facut altul - este superb, si eu l-am luat pe DVD si nu ma mai satur sa il privesc. Doar actrita care o joaca pe Jane nu m-a impresionat, desi o interpreta bine nu mi s-a parut suficient de frumoasa - mi-ar fi placut mai mult cineva stil Gwyneth Paltrow in rol, desi este bine ca nu au ales actori celebri sa interpreteze (mai putin Colin Firth). Jennifer insa a fost super, exact cum o vad eu pe Lizzy. Mi-a parut rau ca la final au sarit un pic peste niste scene care erau in carte, cum ar fi cea in care Darcy si Lizzy sunt la cina la familia Bennett, deja logoditi, si scriitoarea descrie cum se simteau ei ca logodnici ascunsi nevoiti sa disimuleze...

Ratiune si simtire e pe locul 2, iar filmul cu Emma Thompson mi s-a parut si el excelent.

Cel mai putin mi-a placut Mansfield Park, eroina parca nu prea evolua deloc.

Dana si Stefania (27.06.2003)
-----------------------------------------------------
"Life has more imagination than we carry in our dreams".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

"Mandrie si prejudecata" este cartea mea de suflet. Cred ca mai intai am vazut filmul, in copilarie, si mult mai tarziu am citit cartea. Am si continuarea, "Din nou la Pemberly", bine-nteles, scrisa de altcineva. Eroina acestei carti fiind sora lui Darcy.
"Ratiune si simtire", mi-a placut mai mult cartea. In film, mi-a placut prestatia Emmei Thompson.

...Vremuri de mult apuse.

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)

Paul are nevoie de noi:
http://www.ana-design.ch/paul/paul.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Uraaa!!! Ma bucur enorm ca s-a postat un subiect dedicat lui Jane Austen! Felicitari, aschiutza!

Eu sunt INDRAGOSITITA de "Mandrie si prejudecata" am cartea si in romana si in engleza si am citit-o de atatea ori incat stiu pasaje pe dinafara din ea. Cat despre serialul BBC mi-a placut la nebunie. Pacat ca n-am putut sa-l inregistrez pe video iar la noi nu se gaseste (sau nu l-am vazut eu) nici pe DVD nici pe video:((( Mi l-as dori taaare mult! Mie mi-au placut TOTI actorii din film, mi se pare ca toti erau potriviti in rolurile respective. Ca filme am mai vazut "Ratiune si simtire" unde mi-a placut mult Emma Thompson si "Emma". As vrea insa sa-mi cumpar tot ce a aparut de Jane Austen la noi in limba engleza. Prefer s-o citesc in original.

Sometimes I still lose my mind/ when life is cruel and unkind/ but it's when I suffer that I learn/in a repenting heart love will burn/oh I'm/ thanking blessed Mary for light divine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Si eu sunt fan Jane Austen."Mandrie si prejudecata" si "Ratiune si simtire" nu lipsesc din biblioteca mea nici aici, atat in lb romana cat si in engleza.
Aschiutza, spune-mi, te rog, de unde ai luat DVD-ul cu serialul! Mi-l doresc si eu.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

DVD l-am cumparat prin Amazon, l-am cautat inainte in lung si in lat si nu l-am gasit prin tot orasul. E numai in engleza, am inteles din unele comenatrii pe Amazon ca traducerea germana nici nu s-ar merita, ca ar fi prost facuta. Eu, oricum, stiu cartea aproape pe dinafara, asa ca nu m-a deranjat limba, ba chiar iubesc sa aud vocile lor adevarate. Vezi ca sunt 2 seriale BBC, eu l-am cumparat pe cel care a fost pe vremuri in Romania la TV cu Colin Firth.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Pentru cei care nu gasesc de cumparat cartea in engleza, uite aici un link unde o pot citi on-line : http://etext.lib.virginia.edu/toc/modeng/public/AusPrid.html

Tot aici sunt si alte carti, mie mi-a placut foarte mult Persuation, nici nu stiu daca a aparut in romana pina acu. Personajele imi par foarte bine conturate si chiar daca povestirea nu e asa alerta ca in Mindrie si prejudecata, merita citita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Multumesc, Aschiutza! Nici nu se punea problema sa caut filmul in germana.In engleza e mai bine.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

parca s-a mai scris despre Jane Austen..sau m-am ramolit eu?
Eu ador ecranizarea cu Laurence Olivier in rolul lui Darcy.

Elena si pisicutza Amelie
poze Amelie

Mergi la inceput