Intrebare...-despre anestezie epidurala

Hello pentru toata lumea si va multumesc ca existati!
(am tot haladuit pe site-uri din alte tari pana cand mi-am zis "fie!incercam, cine stie!" si iata, un site pt romani bine construit, pe un subiect ce nu beneficiaza de multa informatie , cel putin in tara...)
Sunt o viitoare proaspata mamica in luna 9-a de sarcina (un baietzel ce pare "in norme" la examenele de pana acum - echografii si analize sanguine) si, (normal) sunt din ce in ce mai inspaimantata la gandul sfarsitului lunii, la gandul sfarsitului sarcinii...mai ales pt ca nu suport durerea fizica.. Asa ca m-am gandit sa va intreb inainte sa-i cer doctorului (in mod serios) peridurala (sau epidurala, cum i se mai spune..) daca stiti cam cat costa si daca exista numai anumite spitale unde poti beneficia (mi se pare corect, termenul...) de aceasta anestezie..
Va multumesc!
Raspunsuri

mamicaluitheo spune:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30246
iti sugerez sa arunci un oki aici.
cu respect andreea mami lui theo si florin

Anca Oltean spune:
Bine ai venit, Kittie
Felicitari, nastere usoara si un BB sanatos.
Asteptam sa treaca cu bine si binenteles povestea
``Marii tale intalniri``.
Numai bine.
Imi pare rau dar nu stiu sa-ti dau informatii despre asa ceva deoarece inca nu am trecut prin asa ceva.

Dena spune:
Kittie bine ai venit in Marea Familie DC!!
Vei gasi in paginile acestui forum multa informatie despre anestezia epidurala. Din cate am citit pot sa iti spun ca in general viitoarele mamici cumpara kitul de epidurala in general de la Municipal si il aduc la spitalul unde vor naste. Discuta cu medicul tau in prealabil.
Nastere usoara si bebe sanatos!!
Denisa si bebica din burtica - 29 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi

Kittie spune:
Va multumesc mult pentru urari!
Astazi am avut mai multa vreme sa ma uit prin topic-uri si chiar sa gasesc ceea ce ma-nfricosha mai mult - istorii "negre" despre Filantropia. Asta e, pana la urma..Decizia am luat-o de mult, nu mai schimb acum;problema, in esenta, a fost lipsa de comunicare cu doctorul (Peltecu).dar, tot voi m-ati invatat ca e normal la prima sarcina ca un doctor foarte solicitat sa faca "retentie" de informatie mai ceva ca noi,cu apa
Va promit oricum povestirea de "dupa", acum sunt asa de fericita ca v-am descoperit incat as sta numai sa citesc zi si noapte ce se mai scrie pe-aici

ankalaura spune:
He he he! Eu iti doresc mult curaj, si ai sa vezi ca o sa fie bine.
Raspuns la intrebarea ta: anul trecut medicul mi-a recomandat sa ma duc sa cumpar trusa de anestezie de la Municipal, costa 8 sute sau 8 sute 50, nu mai stiu, noroc ca n-am cumparat-o! Dece? Ca anestezistul a fost ocupat, si nu mia mai facut anestezie. Cred eu ca nici macar n-a avut de gand! Da' imi daduse o trusa cu imprumut!
Parerea mea este sa faci anestezie.
Si numarul doi, parerea mea: nu'sh' ce faci, soro, vezi sa nu nasti vineri! Fa bine si naste cam luni, marti, asa, si vineri valea acasa cu bebi cu tot!
Pupici si succes! Sa ne povestesti de minunica ta, dupa...
Anca si papusica Eliza (26.august.03)

lorena_andreianu spune:
Kittie, care e DPN tau? Suntem cateva viitoare mamici de sept-oct... caci banuiesc ca vei naste acum in sept... Daca vrei pe ultima suta de metri sa ni te alaturi si poate gasesti si alte raspunsuri si bb Radu (DPN 20 oct.) - Centre Hospitalier de Saint-Cloud

Kittie spune:
Fetele, ma iertati, va rog, n-am reusit sa ma conectez pe site de vreo saptamana... eu tot incercam , da' nu gasea site-ul...
dar m-am intors si intentionez sa las minutele sa curga in conexiuni :))..Multumesc frumos de raspunsuri (pt anestezie), deocamdata astept sa-l aud si pe domn'doftor ce-mi spune - ne vedem sambata, asa, sa fim siguri ca totul e bine inainte de termen.. DPN-u' ca tot am auzit intrebari din public :)) e 28 (sept, evident) si deja ma simt ca la puscarie, in fiecare zi imi vine-a mai taia o liniuta pe perete :))
M-am hotarat sa cer anestezie, sa fie bine, sa nu urlu cu pretentii de soprana si sa mi se taie pofta de facut micutzi asa de repede :)
V-am pupat pi toatele si sa crestem mari si frumosi, noi si puishorii :)
"Si tu téléphones à une voyante et qu'elle ne décroche pas avant que ça sonne, raccroche." Jean Claude Van Damme

sorana spune:
Nastere usoara!
Noi pe 28 septembrie serbam cei 2 ani ai Monicai!
La Cantacuzino se facea epidurala (fara sa ai tu trusa de acasa) la cererea medicului.
Monica si Sorana

carolinah spune:
Nastere usoara!
Mie mi-au facut la Municipal fara sa am trusa de acasa. Nici nu stiam pe atunci ca se poate asa ceva. Eu am vorbit cu doctorul de la inceputul sarcinii ca vreau si cand am fost dilatata la 4 cm a venit anestezistul si mi-a facut peridurala. Mi-a pus pt 2 ore, ca sa nu ajung in situatia de a nu putea impinge. Aiurea, dupa 2 ore cand a venit sa vada daca mai e cazul sa imi mai puna o doza eu deja eram cusuta si in drum spre pat cu copilul nascut de ceva vreme.
Oricum, cred ca ai facut o alegere buna cerand anestezie. Eu sunt acum insarcinata cu al doilea copil si nu ma gandesc deloc cu groaza la nastere. A fost ceva mai rau decat la dentist, in sensul ca a fost mai mult sange, plus 1 1/2 zile de internare, dar in rest...
Inca o data nastere usoara si un bebelus sanatos si voios.
lina, cu Alina (2 ani) si BB la purtator