Copilasi de iunie-iulie 2003 (28)
Raspunsuri - Pagina 13
romana spune:
CARMENUTZA: Intarcarea trebuie sa o faci treptat. Daca vrei sa nu-i mai dai sa suga deloc, trebuie sa te mulgi o cantitate mica de lapte doar atit cit sa-ti simiti sinii mai moi, sa nu fie impietriti ca altfel e de rau. Eu asa am reusit sa-mi pierd laptele din sinul bolnav. Din lipsa de timp am muls putin de citeva ori pe zi , apoi doar de doua ori pe zi, apoi o data pe zi, o data la doua zile, iar acum ies doar citeva picaturi din el ( si am scos mai la inceput si 90-100 ml).
Toata tactica asta e ca sa nu te doara sinii . Eu stiu cum sint durerile astea, deoarece cind am oprit alaptarea din sinul bolnav am crezut ca ma sui pe pereti daca nu ma mulgeam.
Trebuie sa te mulgi macar putin ca sa eviti o mastita.
CORNELIA: Imi pare rau ca trebuie sa treci prin toate astea.
Am observat ca multe dintre mamicile de iunie-iulie 2003 au avut probleme. Viata nu e usoara dar trebuie sa ne luptam si sa fim optimisti. Toate se rezolva ( intr-un fel sau altul). Sper sa fie bine in final. Daca nu e acum sa mai fie un bebe ... o sa vina el la momentul potrivit. Eu am ajuns la concluzia ca exista un moment potrivit pentru fiecare eveniment. La mine Alin a venit la momentul potrivit deoarece acum poate ca nu as mai fi luat-o de la inceput cu sarcina si alte cele… si mai am trei luni si fac 36 de ani. Nu stiu cind o sa mai facem si bebe3 , dar nu mi-l doresc acum ( dar daca o fi ...macar de-ar fi fetita).
KEHLEYR: Imi e greu dar cind ma uit la ei cum cresc ... creste inima in mine. Din pacate sint mai tot timpul obosita in aceasta perioada si nu prea gust din bucuria de a avea inca un bebelus. Poate peste o luna doua sa fie mai usor. Oricum Alin a inceput sa-si faca cit de cit un program si mai pot dormi si eu noaptea.
Miine il botezam.
CRISOTEXA: Tu vrei sa renunti la suzeta. Cristi nu a folosit suzeta decit pe post de jucarie, dar acum cind il vede pe Alin cu suzeta in gura vrea si el. Mai ales o vrea pe a lui.
S-a intimplat si o faza draguta intr-o zi. Era Alin asta mai plingacios si nu mai stiam ce sa-I mai facem. Atunci Cristi s-a dus si i-a luat suzeta de pe patut ( si-a bagat minuta printre gratii) si a venit cu ea la mine sa i-o dam plingacoisului .
Astazi a luat sticulta de lapte si s-a catarat pe roata de la carut ( Alin era in landou) si a vrut sa-I dea sa bea lapte. …. Am ajutor… ce mai. Am baiat mare.
Ieri a fost a doua oara cind am iesit singura cu amindoi afara. La inceput Cristi mergea tinut de inuta, dar la un moment dat si-a dat seama ca poate sa fie independent si mergea alaturi de mine sau mai prindea viteza si trebuia sa alerg dupa el daca nu mergea cu strigatul “ Cristi hai la mama”.
Azi dimineata , cind i-am schimbat scutecul, surpirza… in scutecel era o legatura de patru ace de siguranta mititele, prinse intre ele. Cred ca le-a inghitit smecherul ieri cind s-a jucat cu un portofel in care aveam si agrafe si niste nasturi. Daca le-a putut inghiti pe alea nu inteleg de ce nu inghite si carnita cind e bucatele mai mari (?). Of, Of… bine ca nu a patit nimic.
Cu somnul ce sa va spun. Sint zile cind doarme de doua ori , iar in alte zile doar o data dar un som mai lung de aproape trei ore.
Gata , va las ca s-a trezit asta micu'.
Azi a inceput sa-si studieze minutele... Doamne cum trece timpul.
http://www.geocities.com/bebe_iunie_iulie_2003
si mail pentru poze bebe_iunie_iulie_2003@yahoo.com
carmenutza spune:
Doamne Cornelia...iti doresc numai bine, sanatate si putere sa treci peste toate neplacerile astea.....iti spun si eu ca si Elena, pastreaza-ti speranta si increderea.....noi suntem alaturi de tine indiferent de ce se va intampla.....te imbratisez cu drag.
Fetelor multumesc pentru sfaturi in legatura cu alaptatul....am sunat-o azi pe pediatra de 10 ori cred....de la medicamente am o stare execrabila....am vomat de 3 ori azi-noapte, dupa care frisoane....nici un minut de somn, nu pot sa stau pe nici o parte..doar pe spate...horror....acum pe seara parca simt o ameliorare..adica ori m-am obinuit cu durerea ori chiar nu ma mai dor asa...nu ma leg, insa imi pun comprese cu apa rece si curg ei din cand in cand....doamne sper sa treaca cat mai curand.
Maya dupa ce ieri eram totzi mirati de cat de bine reactioneaza, azi-noapte a tinut un recital de cinste de la 1 la 3, dupa care a adormit pana la 6 cand nu s-a mai culcat...a urlat ca din gura de sarpe....iar eu din alta camera o auzeam si asistam neputincioasa.
Azi toata ziua am stat in pat, nu am putut face nici o miscare. Maya a fost ok azi, dar mi-e groaza de de noaptea care va veni.Mama si tata azi-noapte nu au dormit deloc, caci Maya doarme intre ei in pat si in seara asta o iau de la capat....mi-e mila de ei dar asta e...
Stiu ce va bat la cap cu problema asta si ca mai mult sau mai putin toate ati trecut prin asta si nu v-ati plans atat , dar trebuie sa ma plang si eu cuiva care intelege situatia.
Referitor la somnul din timpul zilei si noi dormim tot in 2 reprize...cate 1 ora jumate.
Sper sa imi treaca starea asta pana la intalnirea cu voi, caci nu as vrea sa o ratez pentru nimic in lume.....
Cine si-a anuntat prezenta pana acum???
Va pup,
Carmen si bb Maya Alexia
alexandrueduard spune:
Cred ca ar trtebui sa facem o listutza cu cine vine la intalnire:
1. Magda si Alex (0723.724.833.)
Magda si bb Alex puisor
amik spune:
am scris ditamai mesajul si l-am sters din greseala,stupid me!!!!!
in fine,am nervi,dragele mele...revin mai pe seara...
va pupic si doar atat spun:romana,ai facut testul sau nu mai e cazul?
am pus poze noi cu alex.
Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003)
http://community.webshots.com/user/alexandracojocaru
Catan spune:
Cornelia multa sanatate si sper sa fi fericita .
Romana sa speram ca bebe Alin o sa fie cumintel si o sa te lase sa dormi si tu mai bine noptile.
Motata mea tuseste rau ,am luat-o la dr si nu ne-a dat nimic ,dar saraca nici nu poate sa doarma din cauza tusei.
Inca sintem lenese ,nu mergem singurele.Dar in parc ne jucam cu nisip si ne dam in leagan si mergem de minuta cu mami.
Inca nu i-au dat maselutele alea si mai plinge din cauza asta.
Acum nu o sa mai iesim nici afara mult ca e f rece .Dupa ce citeva zile am avut cald si frumos.
Va pupam ,Catan si trupa de pitici.
http://community.webshots.com/user/catya106
alexandrueduard spune:
amik: o scumpete papusica ta. Vreau sa-ti spun ca seamana cu Alexandru al meu , dar in varianta masculina. O sa pun si eu poze cu el curand.
Cornelia: imi pare rau de ce-am citit, dar sper sa treci cu bine, orice-ar fi. Am avut si eu o sarcina asemanatoare cu a ta in anul 2001; a fost fat mort intrauterin, am facut chiuretaj, a durut sufleteste.....dar timpul le rezolva pe toate. Iti doresc putere si multa sanatate.
Magda si bb Alex puisor
amik spune:
merci frumos,Magda!de-abia astept sa il vad pe alex al tau!
ma doare spatele de mor.am bagat la cuptor o rulada de pui si de-abia astpet sa vad cum iese.sper sa nu-mi fi amagit sotul degeaba!
Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003)
http://community.webshots.com/user/alexandracojocaru
elena_ltd spune:
Madic, ce ati facut cu dintisorii?
Bibi, ce sa zic cu gradinita, ai planuri mari. La o gradinita normala de stat, mira-m-as sa-l primeasca cineva la doi ani ca fug educatoarele de sters la fundulete si muci ca de necuratul. Plus ca la capitolul concentrare, lectii si alte asemenea e cam mititel. Poate gasesti ceva intre gradi si cresa, eu stiu? Daca sondezi piata, zi-mi si mie ce gasesti, pls!
Suna cam tenebros viitorul vostru financiar pe urmatorii ani, iti inteleg ingrijorarile, dar cine o sa aiba casa??? Va felicit pentru initiativa sincer. La noi deja nici nu se mai pune problema de credit...
Ama, bravo pentru vacanta. Sa stii ca si eu m-am gandit ca vacantele la mare sa le programez de-acum in iunie sau in septembrie, tocmai pentru ca e mai liber litoralul. Pentru copii e numai bine. Ce naiba e cu toti medicii astia de familie???
Andra, uite cum e cum somnul lui fii-miu. Si el doarme de doua ori pe zi. Se trezeste pe la 6-7 dimineata, trage un somn pe la 10-11 si de obicei mai dormea pe la 2-3 dupa-amiaza. Acuma, am avut zile in care nu a mai dormit deloc dupa-amiaza, dar nici bine nu i-a fost. Trebuie sa-l culc oarescum fortat la pranz. Daca ar dormi ca Luca pe la 6-7, aoleu si vai de mine, la 12 noaptea s-ar mai culca apoi si nu-mi convine deloc.
Din ce imi amintesc de la generatia Oanei, isi cam scot somnul de dimineata in jur de 1,6 - 1,8 ani.
Cu ultimul lapte din zi, se intampla si la noi uneori sa nu mai fie urmat de spalatul pe dinti. Numai ca am instaurat in ritualul comun si spalatul pe dinti. Bag toata familia la baie doar ca sa vada si sa invete plozii, iar Mihai e mult mai receptiv la Oana decat la mine sau taica-su, asa incat incerc sa respect cu strictete rutina de seara.
In ce descrii tu, problema este ca adoarme cu biberonul si banuiesc ca ti-e mai usor si tie. Ce sa zic, cam ce as face eu... ar fi sa trec treptat la alt mod de adormit plodul. Daca e musai biberon, poti sa-i dai apa dupa spalat pe dinti. Oricum, vezi tu cum faci, dar in curand o sa fie baiat mare si scapi de toate astea.
Crisa, am incercat metoda voastra pentru trezitul noaptea dar n-a tinut. Am incercat-o de prima oara cand mi-ai mai spus de ea, dar n-a mers. Ii dadeam la 23 si tot se trezea pe la 1-2 noaptea. Asta cred ca si-a facut reflex conditionat. Catelul lui Pavlov nu tot cu lapte se invatase?
Asadar Tudor doarme doar o data in zi? Mai, copilul asta e ca la carte.
Te rog sa vii cu Bodo la intalnire pentru vizionare.
Carmenutza, am mai scris pe-aici parca, patrunjelul e bun pentru inhibarea lactatiei. Ai mare grija! Pai treci prin zile infernale, zici tu ca toate am trecut prin asta, ash! Nici vorba! Numai bine va doresc la amandoua, si tie, si Mayei!
Pojo(m,o), e o dulceata Flaviu. Din ce vad eu in poze, e leit mami, asa-i? Uitandu-ma la el, n-as zice ca nu papa. Ba chiar am vazut eu in poze ca mananca si iaurt, si struguri. E scump tare si nazdravan.
Amik, sa inteleg ca ai scapat de examene? Te vedem la intalnire? oricum, am vazut pe Alexandra in poze, o scumpica!
Ha, Madishor, ce parinti subtili are Ana... M-a distrat faza.
Romana, penala tare faza cu acele de siguranta. A inghit 4 ace? Vorba ta, carnita intra mai greu, dar astea aluneca, domne, singurele. Pupici.
Catan, incearca sa-i pui comprese calde cu sare pe piept pentru tuse si maseaza-i usor spatele si pieptul cu putin alcool. Asta daca nu ii dai nimic altceva de tuse. Sanatate piticutei!
Gata, abia azi am reusit sa citesc din urma si sa mai si scriu. Despre noi va zicem altadata. Va pupam,
Elena, mami de Oana si Mihai
ne vedeti aici