Fetele din USA, poftiti la o barfa! (26)
Raspunsuri - Pagina 10
Laura Takacs spune:
Nu stiu despre ce ati discutat pana acuma, ca n-am avut timp sa va citesc, dar continui ce-a scris Anda despre tzoale si pantofi la copii. Va recomand outlets-urile, mai ales cel de la Stride Rite, au niste preturi foarte bune, pana in $25 adidasi si cizmulite. De ani de zile eu tot de acolo cumpar, dar e drept ca am unul la 15 minute de mine. Cand au sale-uri on-line, cumpar de la Gap (haine) sau Gymboree (au free shipping daca cumperi de $75 sau $100), dar sale-urile astea sunt numai de cateva ori pe an si trebuie sa le urmaresti- subsemnata le cauta de cateva saptamani si nik! Marshall's, Ross si TJ Maxx sunt preferate de-ale mele, dar acolo e hit and miss, si tre' sa umbli mult pana dai de ceva de calitate si nu intotdeauna sunt ieftine. Nici mie nu-mi mai place Children's Place, pe vremuri aveau calitate, dar acuma nu.
Laura Takacs spune:
Iubi io tocmai am luat de pe eBay Naturino pt al' mic (ca-i umblator mare) cu $23. Am mai gasit si jeans de Gap cu captuseala de fleece la $12 (cu shipping cu tot).
oanaXandy spune:
Ei, ei, cand esti prospatura in America si vezi cate lucruri frumoase de copii vezi( nu am vazut atat de diversificate nici in Italia) nu te mai gandesti la calitate! Ce-ti place aia ei!Cand am venit si am vazut preturi de 3-5 $ cate un tricou (saptamana asta am luat de la OldNavy tricouri si chiar o gecuta cu 97 centi)imi venea sa ma dau cu capul de pereti cand ma gndeam ca in Romania ii cumparam lui Andy tricouri cu cateva sute de mii ingrosate, ce sa mai vorbesc ca de pantofi nu are rost sa zic cat de scumpi, si calitatea nicidecum in raport cu pretul! Aici macar chiar daca nu sunt de calitate macar sunt infim de ieftine! De asta sunt atat de disperata sa trimit pachetul pentru ca deja cred ca au peste 10kg hainutele lui! Dar din pacate nu stau in NY cum ai inteles gresit Adivio ci in Cincinnati unde romani -ioc! Numa nemti!In magazinele pe care le-ati dezbatut am fost si eu , dar aici nu este urma de Marshall's sau Ross sau Daffi's. La K-Mart nu am fost pana acum desi stiu ca este aici! Ce parere aveti? vad reclame cu reduceri prin reviste si ziare?
Andrada , eu tot mai socata is de cand am venit de cate lucruri noi aud, de unde sa iau thermal underwear?
amuleta spune:
Sistemul gradinitei din America mi se pare cam aiurea. Acum citeva zile , cind l-am luat pe George de la gradinita -el este la pre-k -educatoarea imi atrage atentia ca "nu prea stie literele si ar fi bine sa ma ocup sa-l invat, ca sa recupereze". Eu, obisnuita ca-n Romania, am facut ochii mari si am intrebat-o da ce trebuie sa stie un copil de 5 ani literele, ca poate sa le-nvete si la scoala. mi-a spus ca asa-i aici (vezi, adicatalea, programa !) si mi-a venit sa-i spun vreo doua cu programa ei dar mi-am inghitit vorbele ca m-am gindit la fiul meu.
Si dupa ce-ncep la 4-5 ani cu fasoanele, termina liceul si n-au habar de scris corect, ca sint niste secretare la lucru care scriu de te doare capul si nici macar Viena n-au habar pe unde zace (ce sa mai zic de Bucuresti) ca-i zisei uneia acum doua zile ca ma duc sa vizitez Viena de se uita la mine cu ochi de vacuta si ma-ntreaba asta pe unde-i.
Acum, ca mi-am terminat compozitia, va las ca trebuie sa-mi iau baietul de la scoli inalte, ca te pomenesti ca daca-l las mai mult se face cult.
Andrada spune:
OanaX, Kmart-ul iarasi nu-mi place pentru haine copii. De fapt singurul lucru pe care il cumpar de la Kmart sint jucariile, au constract bun cu KnetiX care fac jocuri de constructie pentru pitici, f bune. Hainele de la Kmart sint fie amestec fie nylon, iar culorile imposibile. Culori frumoase pentru pitici au Gymboree, target, Walmart. Eu ii mai cumpar de la Nordstrom cind e sale-ul in toamna, am luat geci si traininguri ieftine, pantaloni, pullover, iar calitatea e super!!!. Daca ai timp, plimba-te de la un magazin la altul, in fiecare an poate fi diferit de cel trecut, colectiile se schimba, iar reducerile pot fi spectaculoase cind nu te astepti
Mai bine cum ziceai astepti sale-uri de la OldNavy, Gap..etc. Eu de ex, desi nu intru in JC Penney, i-am comandat on-line lu fiu-meu toata mobila, lampi, asternuturi..etc ca nu aveam timp sa umblu in magazine. La JC Penney iti face si monograma (eu i-am scris tot numele) pe cearceafuri sau prosoape, si ti le si trimite in Romania daca vrei. Apoi am primit un cupon de shipping gratuit cu care pot trimite si in Romania.
Amuleta, nici eu nu stiam cum e cu programa asta...care de fapt nici nu exista in America sau care e diferita de la stat la stat, oras de oras, scoala de scoala sau chiar in sinul aceleiasi scoli, De aia am cumparat doua carti f bune (zic eu): Ce trebuie sa stie un copil de gradinita si ce trebuie sa stie un copil in clasa intii. Chiar daca e obvios faptul ca daca fiu-meu ar stii tot ce in cartea aia, l-as trece direct in a patra, pentru mine e un ghid pentru expresii, sistem de invatamint, cintecele si poezii, metode de invatat...etc. Doar orientativ, fireste, dar imi da o idee despre ce se intimpla la scoala,
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
lexi spune:
Andrada, scrie-mi si mie cum se numesc cartile astea, sa-mi fac si eu o idee despre ce se face la pre si la scoala, ca de la junior nu scot mai nimic!
Konki, bine te-am zarit! te-am supus la niste chinuri sughitzatoare cu ceva timp in urma, intr-o noapte, cu cleomaxu, cand nu ne lasa greierul lui iubi sa dormim. :-)
Andrada spune:
Lexi uite aici lectura la lampa:
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0385318413/104-5812685-9946343?v=glance
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0385319878/ref=pd_bxgy_img_2/104-5812685-9946343?v=glance&s=books
sa-i poti spune juniorului : I already know what you did in school today!!
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
oanaXandy spune:
Andrada, multumesc! La Gymboree chiar am admirat cateva hainute! Daca mai ai alte sugestii te rog sa ma informezi ca sa stiu cum sta treaba cu rapotul pret/calitate!Dar tot nu mi-ai zis de unde iau hainutele thermal underwear?
Sanca spune:
quote:
Originally posted by amuleta
Sistemul gradinitei din America mi se pare cam aiurea. Acum citeva zile , cind l-am luat pe George de la gradinita -el este la pre-k -educatoarea imi atrage atentia ca "nu prea stie literele si ar fi bine sa ma ocup sa-l invat, ca sa recupereze".
Nici eu nu sant de acord cu sistemul lor de invatamant. Baiatul meu mergea part time la pre school. L-am dat la K (gradinita) de la 5 ani (de fapt aproape 5 ca avea 4 ani si 11 luni). S-a straduit baiatul meu, dar la sfarsitul anului o comisie a scolii ne-a sfatuit sa-l mai dam un an la gradinita (K) in loc sa-l promoveze la clasa 1. Am plecat de acolo cu o falca in cer si una in pamant. Auzi-ti si voi ce vor de la un copil care termina gradinita: sa stie sa citeasca cuvinte usoare si mai toate de 3- 4 litere. Trebuie sa citeasca la gradul 4-5, ceea ce inseamna propozitii si carti cu poze. La matematica trebuie sa stie toate numerele pana la 32 si adunare si scadere pana la 10. Baiatul meu citea la nivelul 3. Ar fi trebuit sa-l dau la summer school. Chiar vroiam sa inceapa anul asta clasa intai, cand am realizat ce fac. La ce sa-l fortez cu scoala asa de mult. Mai bine il mai las sa se zbenguie si sa se prosteasca inca un an de zile, si sa inceapa clasa intai la 7 ani.
Scolile de stat sant platite de stat si pe scorurile copiilor. Asa ca este spre avantajul lor sa aibe studenti cat mai bine pregatiti.
Amuleta, sfatul meu e sa lasi copilul sa se joace, si ce prinde in pre school - litere, cifre, etc, e un plus. In gradinita o sa o aibe profesoara tot timpul sa-l invete tot ce-i de baza.
miau-miau spune:
Este prima data cind aud ca in sistemul de invatamint american se cere prea mult de la copii. Pina acum toti romanii (aflati in America sau Romania) erau de parere ca americanii nu invata nimic in scoli, ca la noi copiii erau mult mai destepti si instruiti, ca programa este mult mai exigenta in Ro. De fapt ceva ceva adevar o fi aici, caci copiii veniti din RO in general sar peste o clasa cind intra in sist. de inv. americanesc. Nu stiu ce sa mai cred.