furt acte

furt acte | Autor: danateo

Link direct la acest mesaj

Offff!!! Azi tocmai am patit un necaz mare! Mi s-a furat portofelul cu toate actele (buletin, permis de conducere, certificatul de inmatriculare al masinii). Imi vine sa mor de furie, mai ales ca nu am timp sa umblu sa le fac din nou si nici nu stiu cum sa procedez, unde sa merg, in ce ordine, etc! Ajutati-ma, va rog!

Dana si bb Matei
http://www.geocities.com/bebe_matei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Va trebui sa iti faci alte acte.
Astfel, pt CI iti trebuie:
- certificatul de nastere;
- actul cu care se face dovada domiciliului;
- timbru fiscal in valoare de 2000 lei, valoare ce se poate actualiza prin hotarare de Guvern;
- chitanta reprezentand contravaloarea cartii de identitate, respectiv 65.000 lei, aceasta suma fiind actualizata in functie de rata inflatiei, cu avizul Oficiului Concurentei.
Persoanele care detin carte de alegator sunt obligate sa o predea lucratorului de evidenta a populatiei, intrucat, odata cu noua carte de identitate, li se va elibera si o alta carte de alegator.
Pe langa acestea, mai sunt necesare si alte documente, astfel:
- un document cu fotografie de data recenta, pentru certificarea identitatii;
- timbru fiscal de 38.000 lei
Pentru certificatul de inmatriculare
Proprietarul de autovehicul cu domiciliul, sediul sau
resedinta în România este obligat să declare autoritatii emitente pierderea, furtul sau distrugerea certificatului de înmatriculare, în cel mult 48 de ore de la constatare, care va elibera o adeverinta in acest sens.
- act de identitate solicitant + copie xerox;
- cartea de identitate a autovehiculului;
- Fisa de înmatriculare dactilografiată si semnată de proprietar
(si stampilată în cazul persoanelor juridice);
- chitanta de plata a noului imprimat, in valoare de 265.000 lei,
achitata in contul APPS-RA, la orice unitate CEC, BCR sau BRD;
- dovada de publicare la Monotorul Oficial a pierderii, furtului sau distrugerii certificatului de înmatriculare;

Pentru permisul de conducere:
- act de identitate solicitant + copie xerox;
- fisa tip a detinatorului permisului de conducere, dactilografiata si semnata cu negru in spatiul destinat;
- titularul permisului de conducere trebuie să declare pierderea, furtul sau distrugerea acestui document autoritatii emitente, în cel mult 48 de ore de la constatare si să solicite publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, precum si eliberarea unui nou permis de conducere;
- fisa medicala (daca permisul de conducere este mai vechi de 1 an);
-chitanta reprezentând contravaloarea permisului de conducere achitată
la orice unitate CEC sau BCR – 465 000 lei;
- fotografie tip.

Mergi la inceput