Asigurare sanatate pe perioada CIC
Raspunsuri - Pagina 3
Rozi spune:
quote:
Deci pana la urma cat trebuie sa primim? Ca nimeni nu stie cat trebuie sa fie suma. Nici la firma nici la Casa de Pensii.
6.530.000 lei
"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"
korinna spune:
Multumesc de raspunsuri!!!
deci..ce am inteles eu:
1.Nu-mi mai retine 6,5% din total CIC
2.Se deconteaza intre ele firma angajatoare si Casa de Pensii
3.Nu ma duc eu sa platesc din mana
4.N u trebuie sa depun eu nici i declaratie
E corect????
Deci pana la urma eu ce trebuie sa fac???
Corina mamika de 2 baietzi
http://community.webshots.com/user/korinnay
korinna spune:
va rog spuneti-mi si mie...ce trebvuie sa fac ca urmare a noii reglementari??sa merg acolo eu??ce tb sa faca firma??
dabi spune:
Dragi mamici interesate, astazi am sunat la Casa de Pensii si mi s-a spus ca din indemnizatia de 6.529.700 ni se retine 6.5% din 2.800.000, adica 182.000lei, deci bani de luat 6.347.700.
Draga korinna, din cate stiu eu nu trebuie sa mai facem nici o minune de declaratie, ba chiar d-na de la Casa de Pensii, a spus ca nici vorba de mers noi sa depunem suma de 182.000 lei undeva, e datoria firmei sa-i vireze.Asta e ce am aflat eu , daca exista alte cazuri spuneti-ne si noua.
korinna spune:
Multumesc dabipentru raspuns!!Oricum eu sunt din categoria cu asigurare suplimentara.eu iau 11 milioane.Am sa intreb si eu de luni la Casa de Pensii.
Intrebarea e..:de la personal nu mai retin 6,5% din suma asta de 11 mil ci vireaza doar cei 182.000???
simonnete spune:
BUNA ! eu sunt studenta, cu un bb in burtica de 8 sapt.O cunostiinta mi-a spus ca ma poate angaja pt a putea beneficia de acei 6.500.000.Intrebarea mea este urmatoarea- trebuie sa fiu angajata incepand cu prima luna de sarcina sau se poate si din a-3-a? cate luni pana la nastere trebuie sa fie lucrate? va rog mult sa ma ajutati cu niste raspunsuri
Simonnete
Rozi spune:
quote:
Originally posted by dabi
Dragi mamici interesate, astazi am sunat la Casa de Pensii si mi s-a spus ca din indemnizatia de 6.529.700 ni se retine 6.5% din 2.800.000, adica 182.000lei, deci bani de luat 6.347.700.
Draga korinna, din cate stiu eu nu trebuie sa mai facem nici o minune de declaratie, ba chiar d-na de la Casa de Pensii, a spus ca nici vorba de mers noi sa depunem suma de 182.000 lei undeva, e datoria firmei sa-i vireze.Asta e ce am aflat eu , daca exista alte cazuri spuneti-ne si noua.
Din pacate, si cei pusi sa dea informatii mai gresesc (ca sa nu spun ca nu stiu). Repet inca o data si inca o data si inca o data:
NU SE RETINE SANATATE DIN CIC!!!
Rozi spune:
quote:
Originally posted by simonnete
BUNA ! eu sunt studenta, cu un bb in burtica de 8 sapt.O cunostiinta mi-a spus ca ma poate angaja pt a putea beneficia de acei 6.500.000.Intrebarea mea este urmatoarea- trebuie sa fiu angajata incepand cu prima luna de sarcina sau se poate si din a-3-a? cate luni pana la nastere trebuie sa fie lucrate? va rog mult sa ma ajutati cu niste raspunsuri
Simonnete
Simonette,
Din pacate este deja tarziu. Ar fi trebuit sa fi asigurata cel putin 10 luni in ultimele 12 anterioare DATEI NASTERII copilului.
O sansa ar fi daca ai absolvi facultatea cu cel mult 2 luni inainte de nastere. Nu stiu daca se poate in cazul tau... Ma mai gandesc, poate imi scapa din vedere acum vreo solutie.
dabi spune:
Draga Rozi, iata ce mai spun si cei de la ministerul muncii, ca da, nu ni se retine 6.5%, dar dupa aceea tb sa mergem noi sa-i platim, dar sa intreb si la sanatate sa vad ce spun si ei.
dabi spune:
Min Sanatatii zice ca problema nu tine de ei , ci de Min Muncii, dar ca si ei stiu ca nu trebuie sa se retina nimic si nici sa mearga mamicile sa plateasca. Asa ca Rozi are dreptate ca cei care ar tb sa ne ofere informatiile 'dorm' pe ei.