Prima zi de gradinita...
Raspunsuri - Pagina 8
palmyrah2002 spune:
Chiar acum citeva clipe m-am intors de la gradi fiindca am vrut sa vorbesc cu educatoare.Din motivele enumerate dimineata nu reuseam deloc sa discut cu ea.E o domnisoara tare dragalasa si rabdatoare,dar nu am reusit sa discutam prea mult fiindca maimutzicile din grupa mica jeluiau dupa ea :era ora de nani.
Ea mi-a spus ca Mihnea a mincat singurel astazi si a inceput sa se dezbrace singur pentru somnicsi ca se plimba dupa ea prin toata gradinitza.
Din 18 copii cit sint inscrisi in grupa,numai 10 -12 au venit
pina acum.Vor stringe bani pentru rechizite pentru a se cumpara la toi copiii la fel si este o mamica care le poate procura mai avantajos.
Ticka,sa stii ca nici MIhnea nu-mi spune mare lucru daca il intreb,dar daca nu aduc vorba de gradinitza intreaba de domnisoara lui,incepe singur sa-mi spuna poezia pe care au invatat-o,etc.[/blue][/b]
ticka spune:
Din pacate la noi alta e problema, Sandica nu vorbeste la gradinita, acasa povesteste tot ce a facut. Prima data cand am dat-o la cresa, Sandica (2 ani) nu a vorbit o luna de zile. Educatoarea dupa o luna ne-a 'sugerat' delicat sa ne ocupam mai mult cu ea, ca la 2 ani copii ar trebui sa vorbeasca. Cum??? I-am zis ca stie sa vorbeasca si vorbeste bine, stie poezii, cantecele. Educatoarea habar n-avea! Si vreau sa zic ca in 2 zile a inceput sa vorbeasca cu domnisoara educatoare. Acum nu vorbeste cu D-na educatoare de la gradi.... sa vedem cat o sa dureze.
Cristina & Sandica
floricica cu pozici si pozici pe desprecopii.com La marewww.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=la mare&mid=3494&c br / id=10216" target="_blank"> si My bestwww.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Sandica%2C poze no br / i&mid=3494&cid=10207" target="_blank">
Anamaria-Livia spune:
Se pare ca Andrei se acomodeaza cam greu cu gradi... Azi am fost a patra zi si este ca la inceput, plānsete amarnice cu mici intreruperi. Ba mai mult decāt atāt, de dimineata, cānd a sesizat ca ma intrat pe strada cu gradinita a inceput sa strige "nu beau, nu meg la gadanita!!!" si de atunci au inceput plānsetele. In plus, s-a intāmplat un lucru care ma ingrijoreaza: a facut PP pe el (de doua ori), ceea ce nu a mai facut de vreo 2-3 luni. O fi o forma de protest sau chiar reactie la stressul foarte puternic? Ca nu as vrea sa ramāna cu o fixatie negativa pe gradinita.
Iar una din doamnele de acolo, i=au spus tatalui mei, cānd s-a dus sa-l ia, ca ar fi bine sa-l ia mai devreme (el e la programul scurt), ca dupa ora 11 se plictiseste - da' ele ce fac acolo, nu trebuie sa se ocupe de copii si sa-i atraga, astfle incāt sa nu se plictiseasca?!?!?!
Nu prea mai stiu ce sa zic si ce sa fac....
gabid spune:
Toate bune si frumoase dar Moni nu cred ca papa la gradi.ieri cand am ajuns acasa mi-a cerut laptic si ea nu imi cere decat atunci cand ii este foame.Cand o intreb pe educatoare daca a papat imi spune ca"da"papap f.bine.eu nu cred.Ea nu stie sa pape sandvish dimineata...la paranz cred ca ia cateva linguri de supita,felul 2 nu cred sa manance.Ma enerveaza ca nu imi spun adevarul.Ieri am avut iar reprosuri de la educatoarea cea "naspa"(am o educatoare draguta si una naspa rau)ca nu stie ce sa se faca cu Moni ca nu vrea sa plece din sala de mese...oare chiar asteapta ceva din prima?Abia terminam prima saptamana de gradinita azi.
Oare sa vorbesc cu directoarea pe care o cunosc ca Moni nu papa?Cat erau putini copii(pana miercuri 15 sept)manca pt ca probabil ca o ajutau dar acum numai au timp.
Ieri le-a dat la pranz varza...fata mea nu pappa niciodata asa ceva sinu cred sa fi papat ieri varza...
Moni nu imi spune ce face acolo.Imi spune ca papa si se joaca!Poate chiar atat face!
Gabi si Moni(aproape 3 ani).
palmyrah2002 spune:
Ghici cine se trezea la 7 si intreba cit este ceasul?
Evident Mihnea care mi-a si spus :ai a gadaitza!
Eu il intreb daca papa laptic si mi-a spus ca nu fiindca va minca si va dormi cu copiii la gradinitza!
Eram circumspecta la inceput ,ma gindeam ca e doar asa de pacalirea adversarului,dar de unde!Am mers voiosi pina la gradi,a stat la schimbat fara scandal s-a dus in clasa la copii si apoi mi-a spus :pa , ta dii ta ma iei,ta nu ma ati aiti,da?(sa vii sa ma iei sa nu ma lasi aici).
A inceput sa stranute cam des,sper sa nu fie mare lucru,dar zilele astea il doftoricesc eu cu niste vitamina C,ceai si un pic de nurofen.
O mamica fericita ..cel putin pina luni dimineata.
Dee-Dee spune:
Felicitari pt.Mihnea! Este intr-adevar o prima victorie si trebuie sa profiti de ea, sa-l lauzi la toata lumea (in asa fel incat sa auda si el), sa-i spui cat de fericita esti si alte chestii de astea care sa-l faca sa se simta mindru.
Gabi, eu in prima zi in loc de flori am dus la fiecare doamna cate o cutie de bomboane si la femeile care le ajuta cate o ciocolata. Crede-ma ca au fost mai incantate decat de flori (vorba romanului, daca nu se mananca...)
Pe mine ma ingrijoreaza ca sunt f.multi copii in grupa (33!) Nu-mi dau seama cum pot face fata o educatoare+un ajutor , la fiecare schimb. In schimb ficiorasul meu este f.obosit dupa amiaza, chiar daca si doamna si el mi-au spus ca a dormit.Probabil galagia si haosul din clasa, impresiile noi il doboara.
palmyrah2002 spune:
Ticka,draga mea,dar Mihnea la 2 ani abia incepuse sa zica ba-ba,ma,pa,ca,etc...cuvinte de pe la 2 ani si trei luni,iar fraze de la 2 ani si jumate,iar acum la 3 ani inca stilceste bine cuvintele.Cam pretentioasa era tantica!
Cristina si Mihnea
Anamaria,cred ca trebuie sa-i mai lasi un pic de timp pentru acomodare lui Andrei;el este micutz inca la 2 ani si 5 luni si poate i-a fost rusine sa-i ceara educatoarei sa-l duca la pishuc.
Desi faptul ca i-au spus tatalui tau sa-l ia inainte de 12 nu mi se pare prea normal si sint de acord cu tine:ele ce fac acolo de se plictisesc copiii?
Cristina si Mihnea
ticka spune:
Felicitari pentru Mihnea!!!!! Fie ca asta sa fie unica voastra problema cu gradinita!!!
Bravo Mihnea!
Cristina & Sandica
floricica cu pozici si pozici pe desprecopii.com La marewww.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=la mare&mid=3494&c br / id=10216" target="_blank"> si My bestwww.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Sandica%2C poze no br / i&mid=3494&cid=10207" target="_blank">
zulu spune:
Salut fetele!
(zulu - mama gemenelor alexia si anita, 3 ani si o luna - grupa mica)
iata ca au trecut 2 sapt si 3 zile de gradi.. nu-mi vine sa cred!
Dupa ce in primele 2 zile de gradi era sa daramam gradinita de urlete.. dupa a fost ok! adica lacrimite in ochi dar nimic mai mult si plecam linistita de acolo! in schimb de 2-3 zile... totul e bine pana dau sa plec din clasa... atunci se agata de mine si incep sa planga.. e drept ca tot de cateva zile au mai venit copii noi si multi plang.. si ii vad pe ei si incep si ele.. offf.. asta este.. dar trecusem de pragul de 2 sapt. si speram sa ne acomodam
In rest, si noua ni se spune ca sunt cuminti, ca mananca, dorm, si ele spun la fel.. iar acasa nu prea imi mai mananca nimic.. deci .. asa o fii..
De saptamana asta am inceput cursurile de dans si de engleza.. la dans mi-au zis ca fac sport, iar la engleza, prima oara mi-au zis ca 'a venit o tanti rosie si a murdarit-o pe alexia de ruj pe fata',
iar ieri, dupa al doilea curs mi-au zis acasa (cafea, caine si rata);
mi-au mai zis ca ambele cursuri le fac cu copii mai mari!
A! Anamaria! La noi Anita(cea care acasa nu se mai scapa de mult pe ea, fata de sor'sa) a facut pe ea pipi intr-o zi si chiar si ca si nu vroia sa spuna nimic.. a vazut-o educatoarea.. cred ca de rusine, nu a vrut sa-i spuna ca-i vine..
pentru toate mamicile ingrijorate!
Dee-Dee spune:
Apropo de facut pipi la camin, pe ficiorasul meu cel mai mult de la gradinita il incanta Wc-ul si chiuveta ca sunt mititele. Asa ca se cere de la doamna din 5 in 5 min., de dragul de a trage apa si de a se juca la apa.