facultati IDD
As vrea sa stiu daca careva dintre voi este la IDD la Finante si Banci sau la Relatii Internationale . Am unele nelamuriri si as vrea sa stiu mai multe despre facultatile IDD .Am citit intrebarile si raspunsurile voastre despre Spru Haret , dar cred ca nu m-ar interesa asa de mult o facultate in Bucuresti cat una in Cluj . Daca careva dintre voi este la una din cele 2 facultati , va rog sa imi spuneti cateva ceva despre cum se desfasoara un an la IDD , de cate ori trebuie sa mergi pe an la facultate........... si tot ce m-ar putea interesa .
Andreea
Raspunsuri
rachel owen spune:
Eu am terminat la IDD, dar Psihosociologie.
Sectia este una cu taxa, in taxa respectiva intra si valoarea cursurilor pe care le vei ridica de la secretariat, sub forma de niste cartii mari, tip A4. Prezenta nu trebuie sa faci, aproape deloc, sunt insa unele seminarii la care daca poti merge iti va folosi. Programul este fff lejer, examenele se programeaza la sfarsit de saptamana, fiecare examen are 2 date, iar tu va trebui sa alegi una care iti convine sa te prezinti sa il sustii.
Profesorii sunt mai ingaduitori, iar la sfarsitul facultatii, pe diploma nu va scrie daca ai terminat IDD sau la zi.
„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”
samila spune:
Buna,
si eu am terminat ISE la IDD dar in Alba Iulia. Programul a fost cam asa se tineau cursuri (seminarii, laboratoare) la sfarsit de saptamana sambata si duminica cam de 2 ori pe luna. Practic in zilele fixate de ei (care erau numai la sf de saptamana) stateam de dimineata pana seara la scoala. Era dragut ca ieseam cu totii sa mancam in oras in pauza de pranz si asa am facut o trupa super.
Examenele le dadeam in perioada de sesiune fixata pentru cei de la zi si acestea fixate numai sambata si duminica.
Ce a fost fain era ca primeam toate cursurile si caietele de aplicatii si nu trebuia sa xeroxam sau alte minuni cursurile celor de la zi.Un coleg de la zi spunea ca materialul nostru e mai mult fata de ce faceau ei la cursuri asa ca era bine sa vezi pe ce se axa profu la cursurile celor de la zi.
Profesorii nu au fost mai indulgenti cu noi.Oricum asta depinde de la caz la caz si de la profesor la profesor.
Pentru mine a fost foarte bun acest sistem pentru ca lucram si nu puteam merge la cursurile de la zi. Si sa nu iti inchipui ca la IDD vor fi numai oameni peste 35 de ani... Noi am fost mai multi sub 27.
Daca mai ai intrebari iti raspund cu drag.Multi dintre profi predau si la Cluj.
succes.
samila spune:
Am uitat cu prezenta... Nu toti tineau sa ai prezenta la curs . Pe mine m-a ajutat sa imi iau toate examenele din prima.
Oricum nu trebuie sa te stresezi daca nu poti merge la toate cursurile, trebuie vazut care prof e mai pretentios si tine cont de prezenta.
inca o data succes
Arhistefy spune:
Eu fac acum a doua facultate la IDD - Bucuresti, ASE, Contabilitate si Informatica de Gestiune. In fiecare semestru sunt doua module de cursuri a cate 3 si respectiv 4 saptamani, cu pauza intre ele pentru studiu individual. Cursurile sunt in fiecare dupa-amiaza intre orele 16.30-21.00 (in zilele norocoase terminam mai devreme, adica 19.30). Se tine seama de prezenta la cursuri si in plus la examene mi-au picat multe din problemele explicate la curs. De obicei sambata si duminica se fac cursuri dimineata.
Am impresia ca este fostul seral
.
Manualele sunt gratuite.
Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo.
Cu drag,
Mihaela